Kvällens filmer: Express, Kismet – hur den turkiska såpop…

Idag onsdag visas följande filmer på TV: Express, Kismet – hur den turkiska såpoperan förändrade världen, 50 first dates

Express

Amerikanskt drama från 2008. Filmen bygger på en sann historia där vi får följa den amerikanske fotbollsspelaren och collegehjälten Ernie Davis. Han blev mot alla odds den förste afroamerikanske spelaren att vinna den ärofyllda Heisman Trophy. Med hjälp av sin tuffe coach Schwartzwalder överskred Davies till synes oövervinnerliga hinder och blev en legendar inom sporten. Regissör: Gary Fleder.

Filmen visas på SVT1 klockan 23:50 – 01:55

Kismet – hur den turkiska såpoperan förändrade världen

K special. Dokumentär. Den turkiska såpoperan är på stark frammarsch. Kvinnliga producenter och manusförfattare har lyckats göra den angelägen för en stor publik, också utanför Turkiet. I såporna syns självständiga och modiga kvinnor som formar sitt eget liv och öde. I filmen möter vi människorna bakom succén, skådespelarna och tv-tittarna som berättar varför den turkiska såpoperan gått rakt in i hjärtat. . Från 28/3.

Filmen visas på SVT2 klockan 23:40 – 00:40

50 first dates

50 First DatesAmerikansk komedi från 2004. När Henry möter Lucy är han övertygad om att han funnit den stora kärleken. Han stämmer träff med Lucy vid samma tidpunkt och plats nästa dag. När han dyker upp för att möta henne visar det sig dock att Lucy inte har något som helst minne av honom och deras pratstund dagen innan. Lucy har nämligen blivit skadad i en bilolycka och förlorat närminnet så om Henry vill ha Lucy måste han få henne att förälska sig i honom på nytt varje dag.

Trailer för 50 first dates

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:00