Kvällens filmer: Face off, Double team, En galen natt, 8 …

Idag fredag visas följande filmer på TV: Face off, Double team, En galen natt, 8 Mile, Dolt under ytan, Hellboy, 127 timmar

Face off

Amerikansk action från 2005. FBI-agenten Sean Archer jagar mördaren och psykopaten Castor Troy. Troy skadas under jakten och faller i koma, bara minuterna efter sitt avslöjande att han apterat och gömt en biologisk bomb stor nog att utplåna hela San Francisco. Klockan tickar men ingen vet var bomben finns. På regeringens order genomgår Sean en ny avancerad kirurgisk metod. Han byter skepnad till mördarens ansikte.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:50

Double team

Double TeamAmerikansk action från 1997. Den hemlige agenten Jack Quinn är på jakt efter en farlig terrorist vid namn Stavros. Uppdraget går snett och Quinn bestraffas genom att skickas till ett läger för agenter som anses för farliga för att sättas i tjänst, samtidigt som de är för värdefulla för att pensioneras. Stavros tar tillfället i akt att hämnas på Quinn och kidnappar hans fru och barn. Quinn beslutar sig för att fly från lägret och rädda sin familj.

Trailer för Double team

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:40 – 02:30

En galen natt

En galen nattAmerikansk komedi från 2010. Phil och Claire Foster lever ett tryggt, lugnt liv i förorten. För att inte fastna i rutiner går de ut på träff varje torsdag. Men en helt vanlig torsdag vänds deras tillvaro upp och ner, då de misstas för gangsters och måste fly hals över huvud med maffian tätt i hälarna. Det blir en natt de sent ska glömma.

Trailer för En galen natt

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 23:45

8 Mile

8 MileAmerikanskt drama från 2002. Jimmy Smith, eller B Rabbit som han också kallas, är en kille som inte får tummen ur och tar tag i sitt liv, eller karriär. Han är arg på sin alkoholiserade mamma och oroad för sin lillasyster och får utlopp för sina känslor genom att rappa. Hans vänner försöker uppmuntra honom att delta i en raptävling, men Rabbit vägrar. Tills han träffar en tjej som ger honom hopp om att livet faktiskt kan bli bättre.

Trailer för 8 Mile

Filmen visas på TV3 klockan 01:45 – 03:35

Dolt under ytan

Amerikansk skräckthriller från 2000. Det har gått ett år sedan Dr Norman Spencer var otrogen mot sin vackra fru Claire. Nu börjar hon se och höra en kvinnlig skepnad i huset. Men Dr Norman tror inte att det är sant utan säger att det är Claire som börjat hallucinera. Men Claire har inte fel – det finns något i huset. Något från den mörka sidan.

Filmen visas på TV4 klockan 23:45 – 02:30

Hellboy

HellboyAmerikansk action från 2004. Mike Mignola eller Hellboy som han kallas föddes ur helvetets eldar och räddades av sin vän och mentor dr Broom. Tillsammans med bland andra Liz, kvinnan han älskar, och FBI-agenten Myers, som också älskar Liz, måste han acceptera sina krafter och slåss mot det onda. Actionfilmen ”Hellboy” bygger på en serietidningskaraktär med kultstatus tagen ur Dark Horse Comics.

Trailer för Hellboy

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:20

127 timmar

127 timmarAmerikanskt drama från 2010. Äventyraren Aron Ralston klättrar ensam i en ravin i Utahs vildmark när ett klippblock plötsligt rasar över honom. Fastklämd och utan hopp om räddning tänker han tillbaka på sitt liv. Ställd inför ett omänskligt val gör han till slut det han måste för att rädda sig själv.

Trailer för 127 timmar

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:00