Kvällens filmer: Fantastic four, Fantastiska fyran och si…

Fantastic four, Fantastiska fyran och silversurfaren, The 4th tenor, It’s all gone Pete Tong, Blades of Glory, Heartbreak Kid, Paycheck, Last Man Standing, Liar liar, Office space, Kommissarie Späck, A mighty heart, Saving Milly, Dragnet, The Librarian: Return to King Solomon’s Mines, The Unborn, Wyatt Earp, Ursäkta var är arvet?, Shout, Rest Stop 2: Don’t Look Back

Fantastic four

20:00 – 22:00

Fantastic FourAmerikanskt actiondrama från 2005. När de fyra astronauterna Reed, Susan, Johnny och Ben drabbas av en olycka på en rymdfarkost kommer de i kontakt med en mystisk strålning. Det förändrar livet för alltid för de fyra som plötsligt fått superkrafter. Nu måste de lära sig hantera sina nya krafter och skydda staden New Yorks invånare mot ondskefulla krafter (n)

Fantastiska fyran och silversurfaren

22:00 – 23:50

Amerikansk action från 2007. Fantastic four är fyra astronauter som fått superkrafter och de försöker hantera sina roller som nationens nya superhjältar. Nu står de inför sitt livs svåraste uppdrag när den mystiske Silversurfaren dyker upp för att förstöra jorden. Situationen förvärras ytterligare när deras ärkefiende dr Doom blandar sig in i leken och superhjältekvartetten får ta till alla sina superkrafter för att bekämpa ondskan (n)

The 4th tenor

01:25 – 03:25

The 4th TenorAmerikansk komedi från 2002. Nattklubbsägaren Lupo blir förälskad i en av sångerskorna som underhåller på klubben. Men han lyckas inte fånga henne trots att han försöker med sång. När Lupo kommer över en flaska magiskt vin som ger honom en röst som en tenor ser han en chans att lyckas charma sångerskans hjärta. Åldersgräns 7 år (n)

It’s all gone Pete Tong

03:25 – 05:20

It's All Gone Pete TongBrittiskt drama från 2004. En medfödd hörselskada övergår plötsligt i total dövhet för dj-legenden Frankie Wilde. Han blir deprimerad av tanken på att inte kunna göra det han älskar. När han till slut accepterar sin dövhet bestämmer han sig för att försöka med det till synes omöjliga uppdraget att producera musik utan hörsel. Frågan är om han kommer att lyckas. Åldersgräns 7 år (n)

Blades of Glory

18:10 – 20:00

Blades of GloryTvå rivaliserande olympiska konståkare blir fråntagna sina medaljer och blir avstängda från internationella singeltävlingar för alltid efter ett slagsmål. Nu är de tillbaka och genom ett kryphål i regelboken ställer de upp som ett par, trots att de fortfarande ser varandra som fiender. Amerikansk komedifilm från 2007.

Heartbreak Kid

21:30 – 23:45

Eddie är nygift med Lila men upptäcker under sin smekmånad att hans val av fru kanske inte var det allra bästa.

Paycheck

01:40 – 03:45

PaycheckMichael Jennings är en dataingenjör som anlitas för topphemliga projekt. Efter varje utfört uppdrag raderas Jennings närminne så att han inte ska kunna avslöja viktig information. När han kommer tillbaka från sitt senaste uppdrag – ett treårskontrakt värt tiotals miljoner dollar – upptäcker Jennings till sin bestörtning att han tydligen avsagt sig utbetalningen.

Last Man Standing

00:10 – 02:05

Last Man StandingEn mystisk främling dyker upp i den lilla dammiga Texashålan Jericho, en gränsstad som under förbudstiden styrs av två rivaliserande gangsterligor. Främlingens namn är John Smith, en lejd mördare som säljer sina tjänster till den som är beredd att betala mest. Han har inget förflutet och saknar framtid, med ingen annan lojalitet än mot sig själv. Snart hamnar han i ett blodigt krig, där han själv slåss på båda sidor.

Liar liar

22:00 – 23:45

Liar LiarJim Carrey spelar advokaten Fletcher Reede, som ständigt lovar sin son saker han inte kan hålla. När han missar sonens födelsedag, som han har lovat att komma till, får sonen nog. Det enda han önskar sig av sin pappa är att han inte ska ljuga på 24 timmar. Om inte Fletcher kan uppfylla den önskningen så flyttar sonen, hans mamma och hennes nye kille till Boston… Det är bara det att som advokat är det svårt när man inte ens får använda en endaste liten vit lögn…

Office space

00:45 – 02:30

Office SpacePeter Gibbons är en kontorsarbetare som tröttnat på sitt tråkiga liv. En dag besöker han en terapeut som hypnotiserar honom. Det hela resulterar i att han får en ny inställning till livet. Och mot förmodan förbättrar detta hans karriär – trots att han bryter mot alla regler.

Kommissarie Späck

21:30 – 22:00

Kommissarie SpäckSvensk komedi från 2010. När en man hittas brutalt mördad kallas kommissarie Mårten Späck och hans kollega Grünvald Karlsson in. Späck tror till en början, på grund av det bisarra mordet, att det rör sig om en seriemördare. Men när Grünvald gör ett fynd på brottsplatsen kullkastas hans teorier. Spåren leder dem in på något som visar sig vara ett av kriminalhistoriens värsta brott.

A mighty heart

23:30 – 01:45

A Mighty HeartAmerikanskt drama från 2007. Baserat på en sann historia. Makarna Danny och Mariane Pearl är framgångsrika reportrar som får ett uppdrag i den pakistanska staden Karachi. När Danny genomför en intervju med shejk Gilani blir han kidnappad av muslimska fundamentalister. Nu börjar Marianes kamp för att försöka hitta honom.

Saving Milly

01:45 – 03:40

Amerikanskt drama från 2005. Baserat på en självbiografi av Morton Kondracke om hans liv med sin fru Milly. Som ung hade Morton som mål att bli en av Washingtons toppjournalister och planen var att gifta sig med en välutbildad kvinna. Men hans plan sprack när han träffade Milly som var en liberal aktivist. De blev förälskade och gifte sig och skaffade barn. Deras äktenskap var stormigt och passionerat men allt förändrades när Milly drabbades av Parkinsons.

Dragnet

16:50 – 19:00

DragnetBaserad på polisserien med samma titel. Serien handlar om kriminalarna vid Los Angeles-polisen och seriens store hjälte var kriminalinspektör Friday. Idag sitter hans brorson Joe Friday bakom samma skrivbord och på samma rotel. Joe har vuxit upp med sin farbror som förebild och har om möjligt blivit än mer rakryggad än honom. Joe drivs av en okuvlig tro på Los Angeles-polisens omutlighet och höga kvalitet, oavsett vad han ser. Han talar som en polisrapport, skulle aldrig frångå reglementet och driver flertalet kolleger till vansinne. Men Joe låter sig inte påverkas av sin omgivning utan går fram som en 50-talsrelik i dagens verklighet. Men så sker ett flertal mordbränder och ledtrådarna pekar mot flera olika organisationer och personer. Joe inser att alla tillgängliga metoder måste utnyttjas i jakten på mördarna…

The Librarian: Return to King Solomon’s Mines

21:00 – 22:55

The Librarian: Return to King Solomon's MinesEn äventyrslysten före detta bibliotekarie ger sig ut på jakt efter kung Salomons legendariska gruvor. Flynn Carsen var en tystlåten bokmal som levde ett lugnt och tillbakadraget liv fyllt av akademiska studier. Men efter att ha lagt ett antal utbildningar bakom sig är det enda sättet att avslöja några av historiens mest spännande hemligheter att själv ge sig ut i världen och upptäcka dem.

The Unborn

22:55 – 00:40

The UnbornManusförfattaren och regissören David Goyer (Blade, Batman Begins) ger en skrämmande inblick i de odödas liv med denna thriller om en ung kvinna som hemsöks av en demonisk ande, som hotar både henne och dem hon älskar. Casey Bell har alltid klandrat sin mamma för att hon lämnade henne som barn. Men när en rad oförklarliga händelser inträffar, börjar Casey förstå varför hon gav sig av. När hon plågas av mardrömmar och en vanställd ande som förföljer henne dagtid, vänder hon sig till den enda person hon tror kan sätta stopp för de övernaturliga händelserna – den respekterade och erfarne exorcisten Sendak (Gary Oldman – The Dark Knight).

Wyatt Earp

00:40 – 04:15

Wyatt EarpKevin Costner spelar huvudrollen i den gripande berättelsen om ett land i omvandling. För unga Wyatt Earp (Costner) är ingenting viktigare än familj och rättvisa. Tumultartade år tar honom från ett säkert familjeliv till Amerikas gränser, Earp växer från oskyldig pojke och äventyrlig ung man till härdad lagman. Hans orubbliga lojalitet till sina bröder och deras drömmar ger stor glädje men i slutändan även stor tragedi. Vi möter mannen på väg att bli en av västvärldens mest bestående legender.

Ursäkta var är arvet?

00:00 – 01:50

Om du som Baby Tommy blivit kvarglömd på en vild societetsfest och därefter omhändertagen och uppfostrad av en indisk arbetarfamilj, har du väl knappast någon större förutsättning att lyckas… eller? Och om sanningen avslöjas, vad gör du då? Text-TV s. 690.

Shout

02:30 – 03:55

ShoutMusikläraren Jack Cabe, spelad av John Travolta, börjar jobba på en skola för vanartiga pojkar och försöker nå sina elever med hjälp av rock’n’roll. Men Jack är själv på flykt undan sitt egen förflutna, och när han inleder en affär med en attraktiv nattklubbsägare provocerar han fram svartsjuka känslor hos sin före detta älskarinna – stans sheriff.

Rest Stop 2: Don’t Look Back

03:55 – 05:25

För ett år sedan pepprade, slaktade och mosade den mystiske rastplatsmördaren de unga turisterna Jesse och Nicole. Nu kommer ytterligare tre turister för att leta efter det saknade paret. Och det betyder att mördaren får tillfälle att återigen visa prov på sina mordiska talanger – blodigare och hemskare än någonsin. Och han är inte ensam. Husbilen, full med levande lik, är också tillbaka och gör den gamla motorvägen osäker. Jesses och Nicoles misshandlade spökgestalter är ute efter hämnd. De är fast beslutna att ge igen med samma blodiga mynt. Titta om du törs. Men vad du än gör, se dig inte om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *