Kvällens filmer: Fire down below, The Alamo, Baader Meinh…

Fire down below, The Alamo, Baader Meinhof Complex

Fire down below

01:50 – 03:45

Amerikansk action från 1997. Det amerikanska miljödepartementet får ett tips om att någon dumpar giftigt avfall i en liten ort i bergskedjan Appalacherna. Gifterna kan vara orsaken till byns hälsoproblem och man sänder genast dit en agent för att utreda fallet. När han och två FBI-agenter snart hittas mördade i området sänder man dit det tyngsta artilleriet, i form av specialagenten Jack Taggert, för att finna mördarna och stoppa de som dumpar avfallet (n)

The Alamo

21:00 – 23:40

Amerikanskt äventyr från 2004. Våren 1836 slåss en handfull tappra män för Texas frihet med sina liv som insats. Mot alla odds, håller de fortet Alamo i San Antonio mot tusentals anfallande mexikanska soldater, ledda av den fruktade diktatorn Santa Anna. Försvaret leds av den unge, modige översten William Travis. Vid sin sida har han två lovande legender – knivkämpen Jim Bowie och den mytomspunne Davy Crockett. Männen på Alamo har svurit att slåss för ett fritt Texas – till sista blodsdroppen. Tack vare deras kamp kunde general Sam Houston kort därefter utropa ett fritt Texas. Slaget vid Alamo ledde till Texas frigörelse från Mexico – och är en av de viktigaste händelserna i USAs historia (n)

Baader Meinhof Complex

22:45 – 01:10

Filmen är baserad på de verkliga händelserna runt terroristerna Ulrike Meinhof och Andreas Baaders extrema liv på yttersta vänsterkanten i Röda armé-fraktionen (RAF). Under 1960- och 1970-talet spred de gång på gång skräck i Tyskland och resten av världen med bombsprängningar, kidnappningar, rån och lönnmord.Regi: Uli Edel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *