Kvällens filmer: Fire Down Below, The Hunger Games, Nära …

Idag torsdag visas följande filmer på TV: Fire Down Below, The Hunger Games, Nära & kära

Fire Down Below

Fire Down BelowFBI-agenten Jack Taggart reser till Kentucky för att utreda mordet på en kollega som utrett ett giftutsläpp. Men Taggart möts av ovänliga ortsbor som mutats för att hålla tyst.

Trailer för Fire Down Below

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:50 – 03:45

The Hunger Games

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem! Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen… Baserad på den första romanen i Suzanne Collins bästsäljande trilogi.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 00:00

Nära & kära

Den trettiosjuåriga Raphael ”Rafi” Gardet har genomgått en besvärlig skilsmässa. Hon stöter på den tjugotreårige juden David Bloomberg och de börjar gå ut med varandra. Rafi berättar i detalj om sin relation till David för sin psykoanalytiker Lisa Metzger, som uppmuntrar Rafi att gå vidare och glömma bort åldersskillnaden. När Lisa kommer på att David i själva verket är hennes son, ställs hon inför ett etiskt och personligt dilemma.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:10