Kvällens filmer: Flickorna, Nattlek, Top Gun, Unbreakable…

Flickorna, Nattlek, Top Gun, Unbreakable, Message in a Bottle, Armageddon

Flickorna

16:15 – 17:55

FlickornaTre kvinnor är med i ett resande teatersällskap med Lysistrate på programmet. Pjäsens tema – äktenskap, kvinnofrigörelse, krig – griper in i de tre kvinnornas liv, och teater och verklighet blandas. De erfarenheter och idéer som kommer från pjäsen tillämpas på olika stridiga förhållanden i deras respektive äktenskap.

Nattlek

22:35 – 00:20

Om en mans krampaktiga försök att frigöra sig från minnesbilder av sin mor. Jan har vuxit upp i en dekadent överklassmiljö och under stark bundenhet till sin neurotiska mor. Nu återvänder han till sin barndomsmiljö, ett gammalt slott, tillsammans med sin fästmö i avsikt att efter bröllopet bosätta sig i slottet, som länge stått tomt.

Top Gun

16:35 – 18:25

Top GunAmerikanskt action från 1986. Piloten Maverick har ett mål i livet, att bli världens bästa stridsflygare. Tillsammans med sin navigatör blir han antagen till Top Gun, marinens elitskola för attackflygare. Men när Maverick drabbas av en tragedi börjar han tvivla på sin förmåga som pilot.

Unbreakable

22:15 – 00:25

UnbreakableEfter en fruktansvärd tågolycka med 131 döda återfinns bara en enda överlevande, David Dunne. Inte nog med att han överlevt, han har inte fått en enda skråma. Till en början verkar det vara ett mirakel. Amerikansk thrillerfilm från 2000.

Message in a Bottle

21:00 – 23:40

Message in a BottleTheresa är frånskild och har en son som hon lämnar till ex-maken och dennes nya fru under semestern. Själv åker hon ensam till havet, vandrar på stranden och hittar en flaska med ett fantastiskt kärleksbrev i. Hon förstår att det är skrivet till en död kvinna, blir gripen av ärligheten och passionen. Hon visar det för kompisarna på stora dagstidningen i Chicago där hon jobbar med research. Det publiceras, mot hennes vilja. Brevet väcker uppmärksamhet och via tips från läsarna lyckas hon spåra avsändaren… Text-TV s. 690.

Armageddon

21:00 – 00:05

ArmageddonMed en hastighet på 35000 km/h är en himla stor sten på väg att kollidera med jorden. För att förhindra katastrofen anlitar NASA världens främste oljeborrare Harry S Stamper, den ende som kan klara uppdraget. Amerikansk sci-fifilm från 1998.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *