Kvällens filmer: Flightplan, Street fighter: The legend o…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Flightplan, Street fighter: The legend of Chun-Li, Doc Hollywood, The house bunny, Den vilda jakten på juvelen, Green lantern, Green lantern, forts, Edward Scissorhands, Terminator 2: Judgment Day, Total recall, Benjamin Buttons otroliga liv

Flightplan

FlightplanAmerikansk actiondrama från 2005. En mamma kommer på kant med en outtröttlig flygplansbesättning och sitt eget sunda förnuft när hennes dotter försvinner mitt under en flygning. Det bara finns några enstaka ledtrådar till försvinnandet. Hon måste ta till sin yttersta viljestyrka och tankeskärpa i sitt desperata sökande.

Trailer för Flightplan

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 23:50

Street fighter: The legend of Chun-Li

Kanadensisk-indisk-amerikansk thriller från 2009. Mäktiga krafter konvergerar på Bangkoks gator. De är krigare, och några av dem besitter mycket speciella förmågor. Dessa slagskämpar är fast beslutna att se sin sida vinna. Några av dem slåss för oss, andra slåss för att få obegränsad makt, och de förbereder sig nu inför en avgörande kamp där ljus står mot mörker, terror står mot skönhet, och gott står mot ont.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:00 – 01:55

Doc Hollywood

Doc HollywoodAmerikansk komedi från 1991. Plastikkirurgen Benjamin Stone har fått ett nytt jobb i LA, men på vägen dit kör han vilse och rakt in i ett staket i den lilla staden Grady. Som straff får han 32 timmars samhällstjänst. Han tvingas arbeta på stadens sjukhus och blir lite småkär i ambulansföraren Lou. 2013.

Trailer för Doc Hollywood

Filmen visas på Sjuan klockan 19:55 – 22:00

The house bunny

The House BunnyAmerikansk komedi från 2008. Shelley Darlington är Playboy modell. Hon lever ett glammigt liv i Playboy Mansion. Men morgonen efter sin 27-årsdag upptäcker hon en lapp på sängen från Hugh Hefner. Han ber henne att ta sitt pick och pack och dra. Hon har blivit för gammal – vad ska hon ta sig till?. Strax därpå stöter hon på ett gäng tjejer från en sorority. Hon känner igen sig själv i dem. Eller kanske snarare: hon vill vara som dem. Plötsligt så vet hon vad hon ska ta sig till – hon ska nästla sig in i en sorority. Men eftersom hon knappast pluggar, hur sjutton ska det gå till?.

Trailer för The house bunny

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 00:00

Den vilda jakten på juvelen

Amerikanskt actionäventyr från 1985. Joan Wilder och Jack Colton är tillbaka och den här gången tar det vilda äventyret plats i Nordafrika. De har fått nys om en mycket värdefull juvel, som de söker efter. Men det är inte det enda de är på jakt efter och snart utvecklas äventyret till en livsfarlig lek.

Filmen visas på TV3 klockan 02:00 – 04:00

Green lantern

Green LanternAmerikansk action från 2011. Hal Jordan är en testpilot som är begåvad, men kaxig. När en utomjordisk fredsstyrka, kallad ”Green lantern”, får upp ögonen för Hal, är de först skeptiska, men hans pliktkänsla får honom att framstå som den perfekte kandidaten. Efter att ha utrustats med en ring som ger honom superkrafter är han redo att bekämpa intergalaktisk ondska.(c)

Trailer för Green lantern

Filmen visas på TV4 klockan 21:00 – 22:00

Green lantern, forts

Amerikansk action från 2011. Hal Jordan är en testpilot som är begåvad, men kaxig. När en utomjordisk fredsstyrka, kallad ”Green lantern”, får upp ögonen för Hal, är de först skeptiska, men hans pliktkänsla får honom att framstå som den perfekte kandidaten. Efter att ha utrustats med en ring som ger honom superkrafter är han redo att bekämpa intergalaktisk ondska.(c)

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:45

Edward Scissorhands

Amerikansk komedi från 1990. Uppfinnaren hann dö utan att förse sin skapelse Edward med händer. I stället sitter där nu skarpslipade saxar. Märklige Edward blir en sensation i den lilla förorten, men snart börjar avundsjukan spela sitt elaka spel.(c)

Filmen visas på TV4 klockan 02:10 – 04:15

Terminator 2: Judgment Day

Amerikansk action/sci-fi från 1991. Den småkriminelle tolvåringen John Connor har placerats i fosterhem sedan hans mor tagits in på mentalsjukhus. Modern anses psykiskt sjuk, uppfylld av en vision om hur jorden ödeläggs i ett atomkrig år 2029 där hon ser sin vuxne son som ledare för de överlevande människornas kamp mot en armé av robotar. Moderns vision visar sig sann när en utsänd mördarrobot från framtiden gör entré i 1990-talets Los Angeles för att döda den blivande ledaren medan han ännu är barn. Samtidigt har motståndsrörelsen från framtiden skickat en robot till John Connors beskydd. John Connor växer mentalt och mognar som människa under ett äventyr där han tvingas lära sin pappaliknande beskyddare mänskliga normer och värderingar. En fristående fortsättning av Terminator, från 1984.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:45

Total recall

Amerikanskt sci-fidrama från 1990. Året är 2084 och byggarbetaren Douglas Quaid upptäcker att hela hans minne är ett chip som implanterats i hans hjärna. I själva verket är Quaid en hemlig agent som blivit ett hot mot myndigheterna, som därför uppfunnit en lågmäld livsstil åt honom. Efter att ha fått reda på sanningen reser han till Mars på jakt efter svaren om vem han är, och vem som planterat in hans minne.

Filmen visas på TV6 klockan 23:45 – 02:00

Benjamin Buttons otroliga liv

Amerikanskt äventyr från 2008. Benjamin Button lever sitt liv baklänges. Han föds som en gammal man och blir sedan kroppsligen yngre för varje år. Samtidigt åldras människorna runt omkring honom. Hans besynnerliga livshistoria tar sin början i New Orleans 1918 och vi får följa honom genom hela 1900-talet. Chambers, Brad Pitt, Cate Blanchett.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 00:15