Kvällens filmer: För evigt – en askungesaga, Djävulen bär…

För evigt – en askungesaga, Djävulen bär Prada, Bröllopsduellen, En riddares historia, Fool’s Gold, Ett päron till farsa, Scorpion King 3: Battle for Redemption, Catwoman, Gettin’ Square, Batman & Mr. Freeze: SubZero, Idiotrepubliken

För evigt – en askungesaga

17:30 – 20:00

Amerikansk romantisk komedi från 1998. När Danielles far dör ser hennes styvmor till att hon får jobba som tjänare i huset. En dag korsas hennes väg av prins Henry som ska gifta sig med en spansk prinsessa. När deras vägar återigen korsas blosar känslor upp mellan dem, samtidigt som Henrys förestående bröllop närmar sig (n)

Djävulen bär Prada

20:00 – 22:10

Djävulen bär PradaAmerikansk komedi från 2006. Andrea Sachs börjar arbeta som assistent till Miranda Priestly, chefredaktör på världens ledande modemagasin. Men för att passa in i den glamorösa modevärlden måste hon genomgå en make over. Frågan är om Andrea är villig att sälja sin själ för att förverkliga sina drömmar (n)

Bröllopsduellen

22:10 – 00:00

BröllopsduellenAmerikansk romantisk komedi från 2009. Emma och Liv är bästa vänner. När de båda förlovar sig nästan samtidigt bestämmer de sig för att anlita samma bröllopsarrangör. Denna råkar boka de blivande brudarnas bröllop på Plaza hotell samma dag. Nu startar en kamp mellan dem om vem som ska få det finaste bröllopet och de gör allt för att sabotera för varandra (n)

En riddares historia

17:20 – 20:00

En riddares historiaInspirerad av ”The Canterbury Tales” av Geoffrey Chaucer, är det här berättelsen om den unge väpnaren William, som efter att hans mästare plötsligt dör, ger sig ut på vägarna tillsammans med sina vapendragare Roland and Wat. Under resan stöter de på en okänd författare vid namn Chaucer. William, som saknar adlig bakgrund, övertalar Chaucer att förfalska ett dokument åt honom som ger honom en knekttitel och med sin nya, fina bakgrund kan han nu ställa upp i landets berömda turnerspel. Men William är inte bara ute efter ära och berömmelse, utan han har även andra dolda motiv i kikaren när han nu ger sig in i överklassens lekar… Text-TV s. 690.

Fool’s Gold

21:00 – 23:20

Fool's GoldEtt nyskilt och ständigt grälande par (Matthew McConaughey och Kate Hudson) är ute efter guldet, diamanterna, smaragderna och rubinerna som gömmer sig någonstans på havets botten. McConaughey spelar Finn, som fortfarande trånar efter sitt ex (Hudson) och som dessvärre också kommit på sniskan med gangstern Bigg Bunny. Efter åtta års sökande hittar Finn äntligen ledtråden till en fantastisk skatt som under mystiska omständigheter försvann i Karibien år 1715. Allt han behöver göra är att lägga vantarna på guldet och flickan, innan Bigg Bunny får tag på honom! Fool’s Gold är regisserad av Andy Tennant (Hitch) och är en film som glittrar av action, romantik, komedi, spänning och snabba repliker. Häng med på en riktigt härlig resa!

Ett päron till farsa

23:20 – 01:20

Familjen Griswold beger sig ut på en semester med förvecklingar. Slutdestinationen är nöjesparken Wallys World. På vägen lyckas de få sin bil plundrad på delar, hälsa på släkten på landet, hämta upp grälsjuka faster Edna och göra sig av med hennes lik efter att hon dör i baksätet och mirakulöst undvika en katastrof då de krashar genom en vägskylt. När de äntligen kommer fram till Wally World möts de inte av den fartfyllda nöjespark de förväntar sig, men Clark vägrar att acceptera ett nederlag och hamnar i trubbel med nöjesparkens säkerhetsvakt.

Scorpion King 3: Battle for Redemption

20:00 – 22:10

Sedan hans maktövertagande i den första succén om The Scorpion King har nu Mathayus förlorat både sitt kungarike och sin drottning som dött i pesten. För att kunna återta sin forna makt och ära tar han värvning som lönnmördare och blir anlitad av den Egyptiske kungen Horus för att skydda dennes allierade, Kung Ramusan, mot en kommande attack. I utbyte blir han löfte om att han ska få gifta sig med Ramusans dotter, samt motta en legendarisk medaljong känd som Gudarnas Öga. Men först måste han rädda prinsessan som hålls fången av Horus bror, Talus. I rollerna ser vi Dave Bautista och Bostin Christopher.

Catwoman

23:10 – 01:20

CatwomanEn blyg kvinna begåvad med en katts snabbhet, reflexer och sinnen går balansgång mellan att vara brottsling eller hjältinna. Den detektiv som ihärdigt följer efter henne är fascinerad av hennes båda personligheter.

Gettin’ Square

01:55 – 03:35

Gettin' SquareI denna prisbelönade film möter vi Barry Wirth som nyligen släppts ut ur fängelset. Han är fast besluten om att hålla sig borta från brottets bana, men precis som sin cellkompis Johnny och restaurangägaren Dabba – en före detta gangster – inser han att det inte är så lätt att försöka leva ett normalt liv.

Batman & Mr. Freeze: SubZero

04:30 – 05:35

Batman & Mr. Freeze: SubZeroMr Freeze bor i Antarktis med sin kryptogentiskt nedfrysta fru. När en ubåt förstör vesslan som hon ligger i, måste han hitta någon som kan ”donera” ett nytt hjärta åt henne. Han hittar till slut någon med rätt blodgrupp, Barbara ”Batgirl” Gordon. När hon kidnappas måste Batman och Robin skynda sig att rädda henne innan det är för sent.

Idiotrepubliken

02:15 – 04:00

IdiotRepublikenAmerikansk komedi från 2006. Joe Bowers arbetar som bibliotekarie inom det amerikanska försvaret. Han är en medelmåtta utan några lysande framtidsutsikter. När försvaret ska genomföra ett topphemligt experiment väljs Joe ut som deltagare. Tillsammans med Rita, en prostituerad, ska han sövas ner i ett år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *