Kvällens filmer: Förortsungar, Varg Veum: Begravda hundar…

Förortsungar, Varg Veum: Begravda hundar, Vem sköt Victor Fox?, Tonårsliv, Iskallt mord, Rosa pantern 2, The last legion, Mr Beans semester, Ett päron till farsa på semester i Europa, Havanna, Exit, Smoke Screen, Populärmusik från Vittula, Pumpkinhead – Blood Feud

Förortsungar

20:00 – 22:00

FörortsungarSvensk dramakomedi från 2006. Amina kom till Sverige med sin morfar för tre år sedan. Hon har ännu inte fått uppehållstillstånd när morfadern plötsligt dör. Hon gömmer sig tillfälligt hos den piercade och tatuerade hårdrockaren Johan som bor ute i en förort. Den vilda Mirre bor i samma portuppgång som Amina och de börjar tillsammans kämpa för att Amina ska få stanna i Sverige och hos Johan (n)

Varg Veum: Begravda hundar

22:00 – 23:50

Norskt kriminaldrama från 2008. Varg Veum blir uppsökt av politikern Marit Haug, som vill anlita honom. Varg vill inte ta sig an fallet på grund av att hon tagit emot mutor. Men när Marits partikollega Einar Bergenes fru utsätts för ett mordförsök bestämmer han sig för att hjälpa Marit (n)

Vem sköt Victor Fox?

03:30 – 05:55

Amerikansk komedi från 2003. Efter att Graces make lämnat henne bestämmer hon sig för att resa till London och gå på popstjärnan Victor Fox begravning. Där träffar hon Victors hemlige älskare Dirk. Hon övertalar Dirk att följa med henne tillbaka till Chicago för att de två tillsammans ska försöka lösa mordet på Victor (n)

Tonårsliv

18:15 – 20:00

TonårslivLola Cep är en populär tonåring från New York som är van att alltid stå i centrum och få allas uppmärksamhet. Men allt detta förändras när familjen lämnar hennes älskade Manhattan och flyttar till en tråkig förort i New Jersey. Men det allra förskräckligaste är att rollen som Fröken Populär redan är upptagen, av född-att-vinna, född-att-bestämma-allt Carla Santini, som inte låter någon ta den rollen ifrån henne.

Iskallt mord

23:20 – 01:50

När liket efter en drunknad kvinna hittas i ett dike i skogen kallas detektiv Cassie Mayweather och hennes nye partner till platsen. Cassie känner omedelbart att det är något som inte riktigt stämmer. Hon följer därför sin instinkt och fokuserar utredningen på två mycket olika ynglingar, den ene en högt begåvad tönt och den andre en bortskämd rikemansson. Men kan hon bevisa att det är den udda tonårsduon som ligger bakom det bestialiska dådet? Text-TV s. 690.

Rosa pantern 2

22:15 – 00:05

Amerikansk komedi från 2009. När mästertjuven Tornadon börjar stjäla kända värdeföremål blir Clouseau, till kommissarie Dreyfus stora förtret, utsedd att ingå i en internationell elitstyrka med detektiver. Clouseau blir utsedd att leda teamet men det blir ingen lätt uppgift med så många detektiver inblandade.

The last legion

00:05 – 02:10

The Last LegionAmerikanskt drama från 2007. När det Romerska riket blir invaderat lyckas den unge Romulus Agustus fly. Han ger sig i väg på en resa till Britanninen med hopp om att hitta en legion som stöder Rom.

Mr Beans semester

22:00 – 23:50

En ovanligt regnig brittisk dag vinner Mr. Bean förstapriset i den lokala kyrkans välgörenhetstävling, en vecka i ljuva Frankrike och en videokamera för att kunna dokumentera semestern. Med soliga stränder i sikte kliver han förväntansfull på tåget, men det dröjer inte alltför länge innan problemen hopar sig. Men missade avgångar, tappade biljetter, språkliga missförstånd, slagsmål med vakter och alla dessa konstiga franska maträtter är bara början. Snart är Bean efterlyst över hela landet, misstänkt för att ha kidnappat sonen till en östeuropeisk regissör på väg till filmfestivalen i Cannes.

Ett päron till farsa på semester i Europa

23:50 – 01:50

Ett Päron Till Farsa På Semester i EuropaClark Griswold åker på semester med sin fru Ellen och deras barn Rusty och Audrey. Denna gång går resan till Europa, och familjen besöker bland annat London, Paris, Italien och Tyskland. Således är det upplagt för nya äventyr och överraskningar under resans gång, eftersom familjen Griswold har problem med språket. Frågan är vad som kommer att hända denna gång.

Havanna

00:10 – 03:10

Cuba 1958 innan revolutionen. Den professionelle spelhajen Jack Weil besöker Havanna för att organisera en stor pokerturnering. På båten möter han glamourösa Bobby från Sverige och blir kär. Strax efter ankomsten till Kuba skjuts hennes man, revoulutionären Arturo, ner på gatan av miltären och Bobby blir arresterad och torterad. Jack lyckas befria henne, men han kan inte hindra henne från att fortsätta stödja revolutionen.

Exit

01:15 – 03:20

ExitThomas Skeppshult har allt. Han har byggt upp en stor förmögenhet med sitt riskkapitalbolag, har en fantastisk villa där han lever med familjen som älskar honom. Men allt förändras när Thomas kollega, och delägare i bolaget, hittas mördad. Ett avtal säger att vid den ena ägarens död tillfaller hela företaget den andre, som är Thomas.

Smoke Screen

01:50 – 03:25

Smoke ScreenVi följer journalisten Britt Shelley, som vaknar upp med liket efter detektiv Jay Burgess i sin säng, och misstänks för att ha ett finger med i spelet. Fem år tidigare vaknade Jays gamle vän, Raley Gannon, också upp med ett lik i sängen. När Raley hör om vad som hänt med Britt, inser han att han nu har en chans att hämnas. Britt och Raley försöker tillsammans att lösa det mystiska fallet och trasslar in sig i ett farligt politiskt spel, som involverar anlagda bränder och mord.

Populärmusik från Vittula

02:10 – 04:25

Populärmusik från VittulaSvenskt drama från 2004. Baserad på en roman av Mikael Niemi. I Tornedalen på 60-talet växer Matti och Niila upp. De bor i det barnrika området i Pajalas utkant som kallas Vittula. De är bästa vänner och drömmer om att bli rockstjärnor men hemorten är allt annat än glamorös.

Pumpkinhead – Blood Feud

01:50 – 03:30

Då Ricky McCoys älskade syster faller offer för en häftig fejd mellan familjen McCoy och familjen Hatfield svär han att hämnas hennes död. Således frammanar han demonen Pumpkinhead i hopp om att han ska hjälpa honom skipa rättvisa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *