Kvällens filmer: Fräls oss ifrån ondo, Prometheus, Djävul…

Idag torsdag visas följande filmer på TV: Fräls oss ifrån ondo, Prometheus, Djävulen bär Prada

Fräls oss ifrån ondo

Dansk-svenskt drama från 2009. Den framgångsrike advokaten Johannes och hans fru Pernille återvänder till sin hemby där hans försupne bror Lars arbetar som lastbilschaufför. Lars kör berusad på en av bygdens kvinnor samtidigt som Johannes tar hjälp av en utvisningshotad flykting för att renovera sitt hus. Två händelser som får långtgående konsekvenser. Skådespelare: Jens Andersen, Fanny Bornedal, Jacob Ottensten, Lasse Rimmer, Lene Nystrøm.

Filmen visas på SVT2 klockan 22:45 – 00:20

Prometheus

PrometheusI rymden kan fortfarande ingen höra dig skrika. Med ”Prometheus” snickrar Ridley Scott vidare på mytologin från sin berömda science fiction-klassiker ”Alien” och lyckas bryta ny mark. Filmen tar med sig en grupp vetenskapsmän och äventyrsresande på en resa som kommer att sätta deras fysiska och mentala gränser på prov och landa dem i en avlägsen värld där de hittar svaren på livets svåraste frågor och mysterier. I rollerna ser vi bland andra Noomi Rapace och Charlize Theron.

Trailer för Prometheus

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:30

Djävulen bär Prada

Den nyutexaminerade men begåvade Andy Sachs kommer till New York i hopp om inleda en karriär som journalist. Trots att hon inte är ett dugg intresserad av kläder och trender får hon jobb som redaktörsassistens på en av Amerikas största modetidningar. Det står dock snart klart att Andys nya chef, den bitchiga Miranda Priestley, är en ledande figur inom tidningsbranschen och att en rekommendation från henne skulle öppna många dörrar. Men hur länge kan Andy stå med Mirandas divalater?

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:15