Kvällens filmer: Freedom writers, Iskallt uppdrag, Mannen…

Freedom writers, Iskallt uppdrag, Mannen från Mallorca, Desperate hours, En prinsessas dagbok 2, Ocean’s Eleven, Paycheck, L.A Konfidentiellt, Fast and furious, På heder och samvete, Collateral, Black snake moan, Mickey Blue Eyes, Dante’s Peak, Doctor Detroit, ATL, Lonesome Jim, Street Thief

Freedom writers

20:00 – 22:25

Freedom WritersAmerikanskt drama från 2007. Erin Gruwell är en ung lärare som drivs av sin passion att undervisa. När hon får jobb på en av de värsta skolorna i Long Beach i Kalifornien får hon sitt livs tuffaste utmaning. Studenterna är till en början inte alls intresserade av skolan men Erin lyckas, genom sina oortodoxa metoder och genom att lyssna på ungdomarna, att förvandla dem till mönsterelever. Åldersgräns 11 år. Hernandez (n)

Iskallt uppdrag

22:25 – 01:05

Brittisk action från 1987. Agent 007 får i uppdrag att organisera den ryske KGB-generalen Koskovs avhopp till väst. Under flykten från Bratislava försöker en vacker cellist mörda generalen men mordet misslyckas. Koskov förs till London där han berättar att det är KGB-chefen Pusjkin som ligger bakom mordkomplotten mot honom. Strax därpå kidnappas Koskov av KGB och Bond börjar misstänka att allt har varit planerat från början. Han söker upp cellisten Kara, mördaraspiranten, för att få reda på hur allting egentligen hänger ihop. Åldersgräns 15 år (n)

Mannen från Mallorca

01:05 – 03:20

Svenskt kriminaldrama från 1984. Det är mitten av maj år 1977 och posten på Dalagatan i Stockholm utsätts för ett rån. Trots en intensiv jakt på rånaren verkar han ha försvunnit i tomma intet. Kriminalinspektörerna Johansson och Jarnebring, som befann sig i närheten när rånet skedde, har väldigt svårt att hitta några spår att gå på. Senare inträffar två mystiska dödsfall. Gemensamt för offren var att de bevittnade rånet (n)

Desperate hours

03:20 – 05:30

Desperate HoursKanadensiskt kriminaldrama från 2007. Neil Randall lever det perfekta livet, han är framgångsrik inom reklambranschen och har en vacker fru, Abby, och en underbar dotter, Sophie. Men deras idyll krossas den dagen då deras dotter Sophie kidnappas av den psykopatiske Ryan. Hans krav är att Neil och Abby under 24 timmar ska göra allt han säger för att de ska få se sin dotter levande igen. Åldersgräns 15 år (n)

En prinsessas dagbok 2

17:45 – 20:00

Mia är redo för sin nya roll som prinsessa av Genovia. Men hon har knappt hunnit flytta in i det kungliga palatset med sin farmor drottning Clarisse förrän hon får reda på att hennes dagar som prinsessa är räknade. Mia ska slänga prinsesstiaran och omedelbart axla drottningrollen. Som om det inte vore tillräckligt att lära sig regera så säger lagen i Genovia dessutom att en prinsessa måste vara gift innan hon kan bli drottning. Amerikansk romantisk komedifilm från 2004.

Ocean’s Eleven

21:00 – 23:20

Ocean's ElevenHan tänker råna Las Vegas största kasinon, vilka ägs av den hänsynslöse Terry Benedict. Bytet är 150 miljoner dollar i kontanter. Danny Ocean kan dock inte klara av denna gigantiska kupp ensam. Han behöver tio medarbetare.

Paycheck

23:20 – 01:40

PaycheckMichael Jennings är en dataingenjör som anlitas för topphemliga projekt. Efter varje utfört uppdrag raderas Jennings närminne så att han inte ska kunna avslöja viktig information. När han kommer tillbaka från sitt senaste uppdrag – ett treårskontrakt värt tiotals miljoner dollar – upptäcker Jennings till sin bestörtning att han tydligen avsagt sig utbetalningen. Utan minne och bevis på vad som hänt famlar han i mörkret tills han får ett mystiskt kuvert som innehåller ledtrådar till hans bortglömda förflutna.

L.A Konfidentiellt

00:10 – 02:50

Det är 1953 och sex personer mördas på ett fik. En av de döda är en fd polis och fallet verkar få en snabb upplösning.

Fast and furious

21:30 – 23:40

Efter att ett brott för dem tillbaka till L.A. återupptar rymlingen Dom Toretto sin bittra strid mot polisen Brian O’Conner. Men när de tvingas konfrontera en gemensam fiende måste Dom och Brian försöka lita på varandra för att tillsammans kunna utmanövrera honom. Och via kupper mot lastbilskonvojer och krälande i tunnlar under nationsgränsen kommer två män att hitta rätt sätt att hämnas – genom att pressa gränserna för vad som är möjligt bakom ratten.

På heder och samvete

23:40 – 02:30

Tom Cruise och Demi Moore spelar försvarsadokater till två amerikanska soldater som står anklagade för mord på en av sina egna. Advokaternas uppgift är inte den lättaste. De anklagade hävdar att de bara lydde en order och överste Nathan Jessup (Jack Nicholson) är beredd att göra allt för att rädda sitt och regementets anseende… Text-TV s. 690.

Collateral

22:45 – 01:10

CollateralAmerikansk thriller från 2004. Taxichauffören Max lever ett stillsamt liv men när han plockar upp Vincent i sin bil förändras allt. Vincent övertalar Max att köra honom till fem olika adresser och redan vid det första stoppet får Max en chock när han inser att Vincent just dödat en man. Vincent tvingar Max att fortsätta till nästa adress där han skjuter ytterligare tre män. Snart jagas de båda männen av både FBI och polisen och de två blir beroende av varandra på ett sätt de aldrig kunnat föreställa sig. Åldersgräns 15 år.

Black snake moan

01:10 – 03:30

Black Snake MoanAmerikanskt drama från 2007. Bluessångaren Lazarus har blivit lämnad av sin fru och ägnar dagarna åt att odla grönsaker och dricka sprit. Rae, som tidigare levt ett destruktivt liv, har precis tagit farväl av sin pojkvän som ska göra militärtjänst vilket fått henne att återvända till sina tidigare vanor med droger och alkohol. Deras vägar korsas en morgon när Lazarus hittar Rae helt utslagen vid vägkanten. Han bestämmer sig för att hjälpa henne och tar med sig henne hem. När Rae två dagar senare vaknar till liv har hon ingen aning om var hon befinner sig eller vem mannen är som sitter mittemot henne. Dessutom är hon fastkedjad i sängen. Det som till en början verkar vara ett skräckscenario blir början på ett nytt liv för dem båda. Åldersgräns 11 år.

Mickey Blue Eyes

21:00 – 23:05

Mickey Blue EyesHan kan snacket, han vet vad som gäller. New York är på väg att få uppleva den mest osannolika maffiasnubben någonsin. Hugh Grant spelar konstspecialisten från England, Michael Felgate, i den här dråpliga komedin. Angelägen om att få gifta sig med Gina, den underbara lärarinnan han har gått ut med i tre månader, känner Michael att det är dags att träffa hennes familj – och det visar sig att det inte är fråga om vilken familj som helst. Ginas pappa Frank, är en gangster, en tuffing som skaffar pengar till maffian. Nu hamnar Michael plötsligt i sitsen att han måste använda sin konstauktionsfirma för att tvätta pengar. Och han måste lära sig att se ut som en tvättäkta skurk – med smeknamnet Mickey Blue Eyes…

Dante’s Peak

23:05 – 01:15

Dante's PeakI den lugna lilla staden Dante’s Peak lägger ingen av invånarna någon större vikt vid den närliggande vulkanen. Att den skulle kunna få ett utbrott kan ingen tänka sig. När vetenskapsmannen Harry Dalton (Pierce Brosnan) kommer på besök till staden märker han dock av en händelse att något är fel. Helt fel! Kommunen vägrar lyssna på honom och menar att en räddningsaktion kostar för mycket. Ingen tar Harry Dalton på allvar, förutom så småningom den kvinnliga borgmästaren (Linda Hamilton). Invånarna i Dante’s Peak får snart ångra sin nonchalans – när ljudet av exploderande lava är det enda som hörs i staden…

Doctor Detroit

01:15 – 03:05

Doctor DetroitDen lugne och timide universitetsläraren Clifford Skridlow dras in i en glittrande nattlig värld befolkad av ljusskygga individer, prostituerade och hallickar. Han blir Doktor Detroit, försvarare av en grupp prostituerade som hotas av en gängledare vid namn Morsan. Samtidigt fortsätter han att arbeta som lärare om dagarna. Gängkriget är snart i full gång och han får svårt att upprätthålla sitt dubbelliv.

ATL

02:55 – 04:45

ATLFör de unga på södra sidan av Atlanta är rullskridskohallen Cascade stället att bli sedd – och det är hit den föräldralöse high school-studenten Rashad och hans lillebror Ant går varje helg, för att glömma sina pengarproblem och umgås med sina vänner. Men utanför hallen har de problem de inte kan komma ifrån. Ant är på väg att anställas av knarklangaren Marcus, medan Rashids tre bästa vänner ständigt försöker att dra honom i olika riktningar. Och Rashids nya tjej tycks inte vara lika van vid detta struliga liv, som hon först försökte ge sken av.

Lonesome Jim

03:30 – 05:15

Lonesome JimAmerikanskt drama från 2005. Den aspirerande författaren Jim återvänder till föräldrahemmet i ett gruvsamhälle, desillusionerad efter att det förväntade livet i New York inte blev som han hade tänkt sig. Hans mamma är e positiv och överbeskyddande person, hans pappa är sur och avståndstagande och hans bror, Tim, är djupt deprimerad efter sin skilsmässa och förlusten av sitt jobb. Den enda ljusglimten i Jims liv är sjuksköterskan Anika, som han träffar på en bar och inleder ett komplicerat förhållande med.

Street Thief

02:10 – 03:50

Kaspar Carr är en stortjuv som riktat in sig på företag i Chicago. Han letar upp nya offer inför ett dokumentärfilmteam, som gradvis blir mer och mer delaktiga i hans brott. Regissören och producenten blir alltmer fascinerad av Carrs kriminella verksamhet, och Carr sätter igång med en rad stora och farliga jobb. Alltmedan han berättar om varför han valt denna okonventionella livsstil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *