Kvällens filmer: From Paris With Love, Street Fighter: Th…

Idag fredag visas följande filmer på TV: From Paris With Love, Street Fighter: The Legend of Chun-Li, Sherlock Holmes: The Sign of Four, French connection, Fast & furious 5, Scott Pilgrim vs the world, Chronicles of Riddick, Underworld: Rise of the Lycans

From Paris With Love

From Paris with LovePå den amerikanska ambassaden i Paris drömmer James Reese om ett actionfyllt liv som CIA-agent. Men när drömmen går i uppfyllelse blir det med att mardrömslikt bihang: Charlie Wax – partnern från helvetet. Wax skjuter först och frågar aldrig, och när Paris blir målet för en stor terrorattack går Charlie Wax till motattack med avtryckarfingret på bazookan.

Trailer för From Paris With Love

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 23:45

Street Fighter: The Legend of Chun-Li

Efter det att hennes pappa blivit kidnappad tar Chun-Li steget ner i Hong Kongs brutala undre värld – törstande efter hämnd och på väg mot den ultimata konfrontationen med den största fiende hon någonsin kommer att möta.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:45 – 02:40

Sherlock Holmes: The Sign of Four

I detta program: The Sign of Four. Sherlock Holmes tar sig an ett fall med en mordgåta där pärlor och en skatt spelar en central roll.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 03:35 – 05:25

French connection

Amerikansk thriller från 1971. Om en snut som gärna bryter mot reglerna i sin jakt på narkotikasyndikat. Skådespelare: Fernando Rey, Tony lo Blanco, Bill Hickman, Gene Hackman, Roy Schneider.

Filmen visas på SVT2 klockan 21:45 – 23:25

Fast & furious 5

Amerikansk action från 2011. Rymlingen Dom Toretto och den före detta polisen Brian O’Conner jagas av en amerikansk anfallsstyrka och en armé av korrupta poliser. För att återfå sin frihet måste de lyckas med en sista stöt, en vansinnig kupp värd 100 miljoner dollar. Skådespelare: Jordana Brewster, Dwayne Johnson, Tyrese Gibson, Vin Diesel, Paul Walker.

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 00:15

Scott Pilgrim vs the world

Amerikansk-brittisk actionkomedi från 2010. Scott Pilgrim spelar i ett band, har svårt att komma över sitt ex som nu är popstjärna och dejtar Knives Chau, en fem år yngre gymnasietjej. När Scott faller för Ramona Flowers har han problem att göra slut med Knives. Som om det inte var nog att jonglera två kvinnor har Ramona 7 före detta pojkvänner. Scott måste strida intill döden med var och en av Ramonas ex för att vinna henne. Skådespelare: Mark Webber, Johnny Simmons, Ellen Wong, Michael Cera, Alison Pill.

Filmen visas på TV3 klockan 00:15 – 02:35

Chronicles of Riddick

Chronicles of RiddickFem år har gått sedan Vin Diesel spelade den karismatiska antihjälten Richard B. Riddick i science fiction äventyret ”Pitch Black”. Nu är Diesel tillbaka i rollen som Riddick, som denna gång hamnar mitt uppe i ett intergalaktiskt krig. Efter att planeten Helion invaderats av Lord Marshall (Colm Feore), ledaren för den religiösa sekten Necromongers, hamnar Riddick i ett underjordiskt fängelse. Här återförenas han med Kyra (Alexa Davalos) som under de år som förflutit vuxit upp till en stentuff skönhet. När de båda får veta att Lord Marshall planerar ett nytt ”korståg” som hotar att förinta hela galaxen, bestämmer sig Riddick och Kyra för att fly ur fängelset. Till sin hjälp får de Aereon (Judi Dench), ambassadör för de s.k. elementar-varelserna, som avslöjar omskakande sanningar om Riddicks förflutna. Aereon övertygar Riddick om att Lord Marshall måste stoppas, men smider i hemlighet egna planer för att ta herraväldet över galaxen. Väl ombord på Lord Marshalls flaggskepp Basilica, upptäcker Riddick att han är en av nyckelpjäserna i världarnas krig…

Trailer för Chronicles of Riddick

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:20

Underworld: Rise of the Lycans

I denna uppföljare till filmserien belyses bakgrunden till den långtgående fejden mellan de aristokratiska vampyrerna och deras forna slavar – Lycans. Filmen äger rum under Den mörka tiden då en ung Lycan som hette Lucian växte upp till att bli en karismatisk ledare. Han piskade upp sitt folks hat mot den grymme Vampyrkungen Victor som hade förföljt och förslavat dem i hundratals år. Tillsammans med sin hemliga älskarinna, den vackra vampyren Sonja, ledar Lucian sitt folk mot Vampyrernas armé i en kamp för frihet.

Filmen visas på TV6 klockan 23:20 – 01:05