Kvällens filmer: Galen i kärlek, The Losers, Ljuva morgon…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Galen i kärlek, The Losers, Ljuva morgondag, Grown ups, American pie 2, Hannah’s law, Argo, Limbo, Warm Bodies, The Roommate, Drömmarnas fält, Hannibal

Galen i kärlek

Galen i KärlekDen evige ungkarlen Harry Sanborn ska tillbringa ett romantiskt veckoslut med sin senaste unga erövring, Marin, i hennes mors strandvilla i Hamptons. Men Harry får smärtor i bröstet och blir tvungen att stanna i huset med Marins mor, Erica Barry. Erica är en framgångsrik pjäsförfattarinna som är föga förtjust i situationen. Alltmedan tiden går utvecklas i Harry en annan typ av hjärtproblem – av det romantiska slaget – för Erica, trots att en kvinna i hennes ålder inte passar in i hans livsstil.

Trailer för Galen i kärlek

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:30

The Losers

The LosersThe Losers är en CIA-grupp som skickas till Bolivia där de ska ta hand om en vapensmugglare. Men de blir lurade av sin uppdragsgivare Max som försöker få dem dödade. De överlever men de kan inte återvända hem om de vill behålla livhanken så istället börjar de nya liv i Sydamerika. Men en dag dyker Aisha upp. Hon erbjuder dem möjligheten att oupptäckta ta sig in i USA igen för att hämnas på Max.

Trailer för The Losers

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:30 – 02:20

Ljuva morgondag

Kanadensiskt drama från 1997. Historien utspelar sig i en liten stad i British Columbia vars invånare förenats efter en tragisk skolbussolycka. Kort efter händelsen anländer en storstadsadvokat med hopp om att övertyga de sörjande föräldrarna att stämma bussbolaget vilket retar ortsbefolkningen. Belönad för bästa utländska film vid The Spirit Awards och med stora jurypriset vid filmfestivalen i Cannes 1997. Skådespelare: Sarah Polley, Bruce Greenwood, Ian Holm.

Filmen visas på SVT2 klockan 21:45 – 23:40

Grown ups

Grown UpsAmerikansk komedi från 2010. Fem vänner och före detta lagkamrater återförenas efter flera år, för att hedra sin barndoms baskettränares bortgång. Med fruar och barn i släptåg tillbringar de en helg tillsammans i huset vid sjön, där de firade sitt mästerskap åratal tidigare. De tar vid där de slutade, men upptäcker varför det inte är samma sak att bli äldre som att växa upp. Skådespelare: Chris Rock, David Spade, Rob Schneider, Adam Sandler, Kevin James.

Trailer för Grown ups

Filmen visas på TV3 klockan 20:00 – 22:10

American pie 2

American Pie 2Amerikansk komedi från 2001. Gänget har precis avslutat sitt första år på college och bestämmer sig för att tillbringa sommaren tillsammans. De hyr ett strandhus och bestämmer sig för att ha den största festen någonsin, men det är mycket som går fel, bland annat misstas en burk superlim för glidmedel. Skådespelare: Alyson Hannigan, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas, Jason Biggs, Shannon Elizabeth.

Trailer för American pie 2

Filmen visas på TV3 klockan 22:10 – 00:15

Hannah’s law

Amerikansk västern från 2012. Hannah upprätthåller lagen i Dodge City, Kansas och till sin hjälp har hon Wyatt Earp, Doc Holliday och Stagecoach Maria. Skådespelare: Greyston Holt, Billy Zane, Danny Glover, Sara Canning, John Pyper-Ferguson.

Filmen visas på TV3 klockan 03:50 – 05:20

Argo

ArgoAmerikansk thriller från 2012. Oscarbelönad thriller som utspelar sig under gisslandramat i Iran 1979. När ett femtiotal amerikaner togs tillfånga på sin ambassad, lyckades sex personer fly till den kanadensiska ambassadörens hem. CIA-agenten Tony Mendez får i uppdrag att få ut dem ur landet, och kommer på en minst sagt okonventionell plan där han behöver Hollywoods hjälp. Skådespelare: Bryan Cranston, Kerry Bishé, Clea DuVall, John Goodman, Ben Affleck, Alan Arkin.

Trailer för Argo

Filmen visas på TV4 klockan 22:55 – 01:30

Limbo

Norsk-trinidadianskt drama från 2010. Jo är stationerad i Trinidad där han arbetar inom oljeindustrin, och får sällskap av sin fru Sonia och deras två barn. Sonia introduceras till en hemlös grupp män som har hela världen som arbetsplats – och till deras fruar som följer dem vart än deras anställningar tar dem. På ytan lever dessa kvinnor lyxliv med stora hus och tjänare. Dagarna är händelselösa och flyter ihop till en evig ledighet, där kvinnorna vårdar sina ytliga relationer över cocktails vid poolen – den perfekta inramningen för självbedrägeri. Skådespelare: Catherine Emmanuel, Garrett Schenck, Patti-Anne Ali, Bryan Brown, Lena Endre.

Filmen visas på TV4 klockan 01:30 – 03:45

Warm Bodies

Warm BodiesEn kul, gripande och nyskapande version av en klassisk kärlekshistoria som handlar om mänsklig kontakt. Efter en zombieepidemi träffar R, en väldigt ovanlig zombie, den överlevande människan Julie och räddar henne från en zombieattack. Julie inser att R inte är som andra odöda och i takt med att de båda kommer varandra allt närmare i sin kamp för överlevnad blir R allt mer mänsklig. Snart har ett spännande, romantiskt och ofta roligt händelseförlopp som kan komma att förändra de andra zombierna och hela den livlösa världen dragit igång.

Trailer för Warm Bodies

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:55

The Roommate

The RoommateHon är söt. Hon är lojal. Hon är psykotisk. Och, oturligt nog för college-förstaårsstudenten Sara, är hon rumskompisen. När Sara anländer till skolan finner hon en ny kärlek i Stephen och blir snabbt vän med sin rumskompis Rebecca. Det som börjar som kamratskap blir snart obehagligt, och Sara står öga mot öga med den skrämmande insikten att hennes nya bästa vän är manisk, obalanserad… och kanske till och med en mördare!

Trailer för The Roommate

Filmen visas på TV6 klockan 22:55 – 00:50

Drömmarnas fält

Bonden Ray Kinsella hör en röst som säger till honom att skövla sitt majsfält och bygga en baseballplan. Ray följer röstens uppmaningar och i början lockar baseballplanen till sig baseballspelare som sedan länge är döda. Allteftersom tiden går blir planen istället en plats dit människor som gett upp sina drömmar kommer för att återuppliva dem.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:10

Hannibal

Efter att ha rymt från mentalsjukhuset gömmer sig Dr Lecter i Florens i Italien. Hemma i USA är ett av hans offer, Mason Verger, ute efter hämnd. Vanställd och beroende av livsuppehållande medel, planerar han att locka Lecter från sitt gömställe genom att använda det enda Lecter verkligen bryr sig om: Clarice Starling.

Filmen visas på TV8 klockan 01:10 – 03:30