Kvällens filmer: Gladiator, Dagbok för alla mina fans – R…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Gladiator, Dagbok för alla mina fans – Rodrick regerar, Twins, The Beverly hillbillies, Alex Cross, Morning glory, The golden child, Bean – den totala katastroffilmen, The Comebacks, The Allnighter, The Best Exotic Marigold Hotel

Gladiator

GladiatorAmerikanskt actiondrama från 2000. Ett maktskifte stundar i det antika Rom. Den tappre generalen Maximus blir ofrivilligt inblandad i maktspelet. Efter att ha överlevt ett mordförsök försöker Maximus ta sig hem till sin familj. När han kommer fram möts han av en oerhörd tragedi. Maximus tas till fånga av slavhandlare och blir tvungen att kämpa för sitt liv som gladiator. Skådespelare: Oliver Reed, Derek Jacobi, Richard Harris, Connie Nielsen, Russell Crowe, Joaquin Phoenix.

Trailer för Gladiator

Filmen visas på SVT1 klockan 23:10 – 01:40

Dagbok för alla mina fans – Rodrick regerar

Amerikansk komedi från 2011. Sommarlovet är slut och den tafatta Greg börjar i sjunde klass och blir hela tiden utsatt för sin storebror Rodricks retfulla beteende. Pojkarnas föräldrar märker att sönerna inte kommer överens och försöker tvinga dem att bli vänner. Deras ansträngningar visar sig dock vara förgäves för Greg och Rodrick fortsätter kivas. Skådespelare: Rachael Harris, Robert Capron, Steve Zahn, Zachary Gordon, Devon Bostick.

Filmen visas på TV3 klockan 16:55 – 19:00

Twins

TwinsAmerikansk komedi från 1998. Tvåäggstvillingarna Julius och Vincent separeras vid födseln, och växer upp på olika ställen. Nu förenas de för att leta reda på sin mamma. Skådespelare: Kelly Preston, Chloe Webb, Bonnie Bartlett, Arnold Schwarzenegger, Danny DeVito.

Trailer för Twins

Filmen visas på TV3 klockan 23:20 – 01:25

The Beverly hillbillies

The Beverly HillbilliesAmerikansk komedi från 1993. Jed Clampett stöter plötsligt på oljefyndigheter på sina ägor och familjen flyttar från djupaste Arkansas till det mera ståndsmässiga Beverly Hills. Ett antal affärsmän erbjuder sig att hjälpa Jed i hans nya ekonomiska situation och två svindlare nästlar sig in i familjen. Skådespelare: Erika Eleniak, Diedrich Bader, Lily Tomlin, Jim Varney, Rob Schneider.

Trailer för The Beverly hillbillies

Filmen visas på TV3 klockan 03:10 – 04:40

Alex Cross

Alex CrossAmerikansk thriller från 2012. Polisen och psykologen Alex Cross leder jakten på Picasso, en seriemördare som torterar och mördar framgångsrika affärsmän i Detroit. Picasso slår tillbaka genom att mörda en av Cross kvinnliga kollegor, och nu pressas Cross till sitt allra yttersta. Skådespelare: Matthew Fox, Edward Burns, Tyler Perry.

Trailer för Alex Cross

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:20

Morning glory

Morning GloryAmerikansk komedi från 2010. När Becky lyckas tjata till sig ett jobb som redaktionschef på ett morgon-tv-program ser framtiden ljus ut. Problemet är att hennes stjärna, den prisade journalisten Mike Pomeroy, anser sig för god för morgon-tv. Hur ska hon övertyga honom om att de tillsammans kan göra programmet bättre?. Skådespelare: Harrison Ford, Diane Keaton, Rachel McAdams.

Trailer för Morning glory

Filmen visas på TV4 klockan 00:20 – 02:40

The golden child

The Golden ChildAmerikansk komedi från 1986. En frilansande socialarbetare ska leta reda på ett mycket speciellt barn, kallat the golden child. På grund av sina magiska krafter har barnet blivit kidnappat. Sökandet drar honom in i ett fantastiskt äventyr och för honom från Kalifornien till Kina, från helvetets portar till kanten av evigheten. Skådespelare: J L Rate, James Hong, Randall ”Tex” Cobb, Eddie Murphy, Charles Dance, Charlotte Lewis.

Trailer för The golden child

Filmen visas på TV4 klockan 02:40 – 04:45

Bean – den totala katastroffilmen

Hysteriskt rolig överföring av tv-succén Mr Bean till långfilmsformat. En rik välgörare har skänkt 50 miljoner dollar till ett konstgalleri i Los Angeles för att de skall kunna återköpa landets främsta konstverk ”Whistler’s Mother” från utlandet. Då detta är en unik tilldragelse vill man givetvis att det hela skall ske med stor pompa och ståt. Och vad är det ultimata, om inte att bjuda in Englands främste konstexpert att närvara vid avtäckningen. Men britterna skickar inte någon expert, utan sin mest inkompetente medarbetare, i ett sista desperat försök att bli av med honom innan de själva går under. De skickar Mr. Bean. David Langley som har huvudansvaret för denna historiska händelse erbjuder generöst Mr Bean att bo hemma hos honom. Det kostar honom närapå äktenskapet, karriären och för att inte säga livet. Katastroferna hopar sig och det kan bara bli värre…

Filmen visas på TV6 klockan 22:00 – 23:50

The Comebacks

Teamet som producerade Wedding Crashers är tillbaka! Denna gång driver de hejdlöst med sportfilmsgenren. Lambeau Fields (David Koechner) är en avdankad tränare som försöker leda ett uselt lag med hopplöst fumliga amerikanska fotbollsspelare till seger. Och helst ska han få ordning på laget innan hans lidande fru (Melora Hardin) lämnar honom för gott och hans sexiga gymnast till dotter (Brooke Nevin) vänder ut och in på sig själv…

Filmen visas på TV6 klockan 23:50 – 01:35

The Allnighter

Molly, Val och Gina firar studenten i college men på deras allra sista natt uttrycker de sin frustration över att allt inte blev som de ville. Molly letar fortfarande efter den stora kärleken och Val börjar bli osäker på att det faktiskt är det hon har hittat, alltmedan Gina är filmar det hela med sin videokamera. Så när den stora festen drar igång är det kanske inte så konstigt att det går som det går. Susanna Hoffs är mest känd som den söta gitarristen i Bangles och filmens regissör är hennes mor.

Filmen visas på TV6 klockan 01:35 – 03:05

The Best Exotic Marigold Hotel

En grupp brittiska pensionärer bestämmer sig för att bege sig till det billiga och till synes exotiska resmålet Indien. Tack vare lovande annonser fastnar de alla för Marigold Hotel, men väl på plats märker de att det nyrenoverade hotellet inte är riktigt lika lyxigt som de trodde. Trots att deras vistelse inte blir som förväntat kommer de alla upptäcka att man kan njuta av livet om man bara lägger det förflutna bakom sig, och den nya miljön hjälper dem alla att utvecklas som människor.

Filmen visas på TV8 klockan 00:15 – 02:40