Kvällens filmer: Grabben i graven bredvid, Dumpa honom, T…

Grabben i graven bredvid, Dumpa honom, The score, Maskernas mästare, Mystic River, Spring Breakdown, Evan den allsmäktige, Hide and seek, Lies In Plain Sight, Man lever bara två gånger, Bandits, Sjätte sinnet, 16 Blocks, Shakespeare in Love, Blue Collar Comedy Tour: The Movie, Ensam ung kvinna söker …igen, Farväl Bafana, Häng dom högt, Pojkarna från Brasilien

Grabben i graven bredvid

20:00 – 21:55

Svensk komedi från 2002. Desirée är nybliven änka och bor i en småstad. Hon arbetar som bibliotekarie och umgås med intellektuella vänner. Benny bor på landet och driver en bondgård, han dricker pulverkaffe och har bara kontakt med paret i granngården. Av en slump möts Desirée och Benny på en kyrkogård. De två börjar träffas men deras skilda bakgrunder och liv leder till en hel del konflikter men samtidigt växer kärleken. När Desirée får ett jobb i Stockholm äventyrar det hela deras relation (n)

Dumpa honom

21:55 – 00:30

Amerikansk komedi från 2009. Gigi söker efter kärleken och den rätte men hennes förmåga att analysera sönder allt ställer till det för henne. Beth lever tillsammans med Neil och vill inget hellre än att de ska gifta sig men efter sju år och ingen ring på fingret bestämmer sig Beth för att lämna Neil. Ben och Janine är mitt uppe i renoveringen av sitt hus men när Ben möter Anna i mataffären kan han inte sluta tänka på henne och snart har han trasslat in sig i en affär med Anna som hoppas på att han ska lämna sin fru. Det stora problemet alla har är att de försöker ta reda på vad de vill ha men det blir aldrig som de tänkt sig (n)

The score

00:30 – 03:00

The ScoreAmerikanskt kriminaldrama från 2001. Alla tjuvar drömmer om den stora stöten som ska göra dem ekonomiskt oberoende, men inte Nick. Han har bestämt sig för att lägga av med sin brottsliga bana. Men när hans gamla partner dyker upp med ett erbjudande om att stjäla en oersättlig kunglig spira från Montreals tullhus kan Nick inte motstå frestelsen. Nick börjar planera stöten tillsammans med medhjälparen Jackie, men deras plan går snett (n)

Maskernas mästare

03:00 – 04:40

Amerikansk komedi från 2002. Pistachio Maskerio arbetar som servitör på sin fars restaurang men hans stora talang är imitationer. Det han inte vet är att hans talang är genetisk och att han är ättling till en maskeringsmästare och alla i familjen har ärvt gåvan. Pistachios far är en mästare och kan förvandla sig till vem som helst. När Pistachios mamma och pappa plötsligt försvinner blir han förkrossad men så dyker hans okända farfar upp och berättar om familjens hemlighet. Med sin farfars hjälp utvecklar han sin gåva och tillsammans försöker de hitta Pistachios försvunna mor och far (n)

Mystic River

21:00 – 23:45

Mystic RiverJimmy, Dave och Sean växer upp tillsammans i Bostons arbetarkvarter men glider isär efter att Dave utsatts för ett hemskt brott. Många år senare återförenas de när Jimmys dotter blir mördad. Sean är polis, Jimmy äger en mataffär och Dave är arbetslös. Jakten på mördaren startar.

Spring Breakdown

23:45 – 01:25

Spring BreakdownBästa vännerna Gayle, Becky och Judi är 30+ och har alltid drömt om att vara snygga och populära. Men i själva verket har de aldrig vuxit ifrån nörd-stadiet.

Evan den allsmäktige

21:00 – 23:00

Evan den AllsmäktigeEvan Baxter är en populär kongressledamot med en ljus framtid framför sig och ett mål att ”förändra världen”. Gud hör hans budskap och bestämmer sig för att ge honom en hjälpande hand. Gud ger Evan materialet och djuren han behöver för att bygga en ark. Efter att förgäves ha försökt ignorera Gud ger sig Evan tillslut och börjar jobba med planen – trots att de andra kongressledamöterna och hans familj tror han förlorat förståndet.

Hide and seek

23:00 – 01:10

Hide and SeekVissa lekar är otäckare än andra… Hide and Seek är en gastkramande thriller om en flicka som efter sin mammas död drar sig undan från omvärlden och skapar en ond¨låtsasvän. Hennes pappa, spelad av Robert De Niro, försöker desperat nå fram till sin dotter men märker sakta att det kanske inte rör sig om ett barns fantasier utan någonting långt mer skrämmande…

Lies In Plain Sight

01:10 – 02:55

Filmen berättar om Eva och hennes blinda kusin Sofia, som var oskiljaktiga som barn. Eva var Sofias trofasta kamrat och hjälpte henne ta sig igenom sin svåra tonårstid. När Eva plötsligt begår självmord återvänder Sofia till sitt hem och upptäcker att deras barndom var full av mörka, skrämmande hemligheter.

Man lever bara två gånger

21:25 – 21:55

Brittisk action från 1967. När en amerikansk och en rysk rymdkapsel kapas oroar man sig för att ett tredje världskrig ska bryta ut. Den brittiska regeringen ger agent 007 i uppdrag att försöka förhindra den katastrof ett krig skulle innebära. Bond upptäcker att det är organisationen Spectre som ligger bakom kapningarna men motiven är oklara. Nu måste han hitta de försvunna kapslarna innan de två stormakterna startar ett världskrig. Åldersgräns 15 år.

Bandits

00:00 – 02:30

BanditsAmerikansk komedi från 2001. De två fångarna Joe Blake och Terry Collins bryter sig ut från fängelset och ger sig iväg på en rånarturné. Deras framfart uppmärksammas i ett tv-program om amerikanska brottslingar. När den uttråkade hemmafrun Kate Wheeler bestämmer sig för att rymma hemifrån hamnar hon i händerna på rånarna. Både Joe och Terry förälskar sig i Kate och det blir en kamp mellan de två om att vinna hennes hjärta. Åldersgräns 11 år.

Sjätte sinnet

21:00 – 23:10

Sjätte SinnetMalcolm Crowe är en högt ansedd barnpsykolog. Alla böcker och utmärkelser i världen har dock inte förberett honom för hans nästa patients problem. Den lille pojken Cole hemsöks nämligen av döda människor…

16 Blocks

00:25 – 02:25

16 BlocksDen äldre alkoholiserade och nedgångne polismannen Jack har fått ett rutinuppdrag att föra ett vittne från polishuset till rättssalen. Men det finns krafter igång som försöker stoppa dem. Under körningen till domstolen attackeras Jack av en grupp korrupta polismän….

Shakespeare in Love

20:00 – 22:30

Shakespeare in LoveDen unge manusförfattaren William Shakespeare har drabbats av skrivkramp och kämpar med sitt senaste verk ”Romeo and Ethel the Pirate’s Daughter”. En av hans beundrare är den unga, välbärgade Viola, som är trolovad med den hårdhjärtade Lord Wessex, men drömmer om att bli skådespelerska. Eftersom kvinnor inte tillåts stå på scen under den här tiden, klär hon ut sig till pojke, går på provspelning för rollen som Romeo och får den. En förbjuden romans blommar mellan henne och William, en romans som växer tills den kulminerar i det oundvikliga. Så gör även den farsartade komedin om Romeo och piraterna, som förvandlas till en tidlös tragedi.

Blue Collar Comedy Tour: The Movie

02:20 – 04:10

Blue Collar Comedy Tour: The MovieDen unge manusförfattaren William Shakespeare har drabbats av skrivkramp och kämpar med sitt senaste verk ”Romeo and Ethel the Pirate’s Daughter”. En av hans beundrare är den unga, välbärgade Viola, som är trolovad med den hårdhjärtade Lord Wessex, men drömmer om att bli skådespelerska. Eftersom kvinnor inte tillåts stå på scen under den här tiden, klär hon ut sig till pojke, går på provspelning för rollen som Romeo och får den. En förbjuden romans blommar mellan henne och William, en romans som växer tills den kulminerar i det oundvikliga. Så gör även den farsartade komedin om Romeo och piraterna, som förvandlas till en tidlös tragedi.

Ensam ung kvinna söker …igen

02:55 – 04:30

Den unga kvinnan Holly Parker flyttar in med den till synes helt normala nya rumskompisen Tess. Tess är dock en barmhärtighetsängel som går runt och dödar personer som hon anser måste dö. Detta har hennes rumskamrat ingen aning om. Olyckligtvis förlorar även Tess sin förmåga att urskilja vilka offren är och börjar vända sina ”barmhärtiga” uppvaktningar mot sina vänner.

Farväl Bafana

02:30 – 04:35

Amerikanskt drama från 2007. James Gregory växte upp på en farm på landsbygden under apartheidregimen i Sydafrika och lärde sig prata de svartas språk, xhosa. Han arbetar som fångvaktare och på grund av sina språkkunskaper blir han utsedd till att vakta Nelson Mandela. Under årens lopp förändras Gregorys syn på samhället och han ger sitt stöd till Mandela och ANC:s kamp för att avskaffa apartheid. Åldersgräns 11 år.

Häng dom högt

02:25 – 04:25

Ett gäng tar fast fel man och lynchar honom. De tror att han dör men har fel. Snart är han dem hack i häl och vill ha hämnd…

Pojkarna från Brasilien

02:05 – 04:20

Det är slutet av 70-talet och Barry Kohler, en ung Nazistjägare, lyckas spåra en grupp SS-officerare till ett möte i Paraguay. Det står helt klart att nazisterna håller på att planera någonting, men riktigt vad som är på gång, kan Barry inte få reda på. När ledtrådarna sedan för Barry och hans kollega Ezra Lieberman, till olika adresser runt om i Europa, kan de knappt själva tro på, vad de just är på väg att avslöja…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *