Kvällens filmer: Gran Torino, Seven Pounds, Man of the Ye…

Gran Torino, Seven Pounds, Man of the Year, Wallander – dödsängeln, FIFA 2006 World Cup: The Grand Finale, Jackass 2

Gran Torino

21:00 – 23:25

Gran TorinoWalt Kowalski är en fördomsfull, bitter krigsveteran som gått i pension. Han har inte mycket till övers för sin omgivning – särskilt svårt har han för sina närmaste grannar, en invandrarfamilj från Sydostasien. Han ertappar till råga på allt grannsonen med att försöka stjäla hans käraste ägodel, en Gran Torino.

Seven Pounds

22:00 – 00:30

Seven PoundsBen Thomas, handläggare på skatteverket, plågas av sitt dåliga samvete. För två år sedan gjorde han något oförlåtligt: han körde ihjäl inte bara sin fru utan även sex andra personer. Allt detta bara för att han skulle skicka ett sms samtidigt. Efter dådet har han haft svårt att finna någon slags ro, för skuldkänslorna tar alltid överhanden. Men nu tror han sig ha hittat ett sätt: han ska hjälpa sju personer han inte känner. Efter att han väl bestämt sig kan inget få honom att ändra sig. Eller det är vad han tror – för Ben hade inte direkt planerat att bli kär i en av dem han tänkt hjälpa…

Man of the Year

00:30 – 02:40

Man of the YearRobin Williams spelar Tom Dobbs, en komiker som tagit sig till toppen genom att inte skräda sina ord. När han bestämmer sig för att kandidera i presidentvalet för att kunna driva med politiken på en ny nivå händer något oväntat – han vinner.

Wallander – dödsängeln

21:00 – 22:00

Svenskt kriminaldrama från 2010. Ystad gästas av en kör och samma kväll som de har premiär försvinner en av medlemmarna. Till en början pekar allt på att kvinnan gett sig av frivilligt, men det dröjer inte länge förrän polisen hittar spår som tyder på motsatsen. I jakten på kvinnan upptäcker Wallander och hans kollegor att gränsen mellan kärlek och hat är mycket tunn. Åldersgräns 15 år.

FIFA 2006 World Cup: The Grand Finale

03:45 – 05:35

Programmet visar inte bara spänningen i matcherna som spelades under fotbolls-VM i Tyskland år 2006, utan fångar också känslan, upphetsningen och spänningen från första stund och fram till finalen. Filmen fångar några av tävlingens höjdpunkter och ger ett insiderperspektiv på spelarnas, tränarnas, fansesn och de officiella aktörernas upplevelser.

Jackass 2

01:55 – 03:55

Amerikansk komedi från 2006. Jackass gänget med Johnny Knoxville provar på en mängd vågade stunts. Bland annat försöker de lyfta med en raket och fånga en orm i ett bollhav. Åldersgräns 11 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *