Kvällens filmer: Guldkompassen, Gyllene Tider: Parkliv, G…

Guldkompassen, Gyllene Tider: Parkliv, Galaxy Quest, Cobra, Percy, Buffalo Bill och jag, Patrik 1, 5, Allt en tjej vill ha, Man About Town, The river wild, Varning Washington, Fallen II, American Pie Presents: Beta House, Starship Troopers 3: Marauder, Farozonen, Fallen III

Guldkompassen

19:45 – 22:00

Brittiskt äventyr från 2007. Lyra får en gyllene kompass som kan besvara alla frågor, och plötsligt blir hon en viktig person i kampen mellan det goda och onda (n)

Gyllene Tider: Parkliv

00:05 – 01:10

Svensk dokumentär från 1981. Popgruppen Gyllene Tider tillhörde Sveriges mest populära liveartister. År 1981, strax efter bandets genombrott, drog de ut på en välbesökt folkparksturné genom landet. I filmen varvas liveupptagningar från turnén med bandintervjuer. 2011. Regissör: Lasse Hallström (n)

Galaxy Quest

01:40 – 03:30

Galaxy QuestSvensk dokumentär från 1981. Popgruppen Gyllene Tider tillhörde Sveriges mest populära liveartister. År 1981, strax efter bandets genombrott, drog de ut på en välbesökt folkparksturné genom landet. I filmen varvas liveupptagningar från turnén med bandintervjuer. 2011. Regissör: Lasse Hallström (n)

Cobra

00:55 – 02:40

CobraHan säger själv att ”där lagen tar slut tar jag vid”. Cobra tar upp jakten på ett gäng mördargalningar som härjar i Los Angeles.

Percy, Buffalo Bill och jag

16:30 – 17:55

Percy, Buffalo Bill och JagSvensk-dansk långfilm från 2005. Ulf tror att det ska bli en vanlig sommar. Att han ska åka till farfar och farmor på landet, bada, retas med brorsan, vara med sina sommarkompisar och räkna farfars fisar om natten. Men så blir det inte. För i år blir han kär i Pia. Och så kommer Percy på besök, fast Ulf egentligen inte vill det. Och inte vill han att Percy ska dansa med Pia heller. Det blir en sommar av äventyr, kärlek, svartsjuka och vänskap. Och en sommar då farfar förvandlas till den gamla västernhjälten Buffalo Bill. Textat sid. 199.

Patrik 1,5

22:00 – 23:40

Patrik 1,5Svensk långfilm från 2008. Göran och Sven har blivit godkända för adoption. Problemet är att det saknas givarländer som accepterar homosexuella föräldrar. En dag öppnar sig en möjlighet att få adoptera ett svenskt föräldralöst barn, ”Patrik 1,5”, men när Patrik anländer visar han sig vara någon annan än det trott. Ett kommatecken har hamnat fel i byråkratin och in kliver en femtonårig homofob med kriminellt förflutet. Textat sid. 199.

Allt en tjej vill ha

20:00 – 22:10

Daphne är en typisk 17 årig amerikansk tjej som har vuxit upp med sin mamma i USA. Men nu tycker mamman att det är på tiden att Daphne lär känna sin far som bor i England. Hon åker dit för att skapa sig en relation med sin far, som visar sig vara en högt uppsatt politiker. Daphne måste lära sig att passa in, både i hans politiska liv utåt sett, men även med hans andra väldigt svartsjuka dotter, medan hon själv måste försöka behålla sin integritet.

Man About Town

22:10 – 00:10

Man About TownJack Giamaros är den amerikanska drömmen förkroppsligad. Han är Hollywoods mest eftertraktade talangscout och tillhör som sådan filmbranschens grädda. Men då Jack på en och samma dag blir av med sin dagbok, som är fullkomligt proppfull med topphemligt kändisskvaller, och upptäcker att hans fru varit otrogen blir det början på slutet för hans fulländade tillvaro.

The river wild

00:40 – 02:55

The River WildForsränningsexperten Gail tar med sin familj på en båttur längs floden. På resan träffar de på två män som är noviser på forsränning, men som behöver komma i kontakt med sina vänner längre ner längs floden. Familjen hjälper dem gladeligen tills de får höra att männen är beväpnande rånare… Text-TV s. 690.

Varning Washington

16:40 – 17:55

Amerikansk komedi från 1992. Bedragaren Thomas Jefferson Johnson lyckas nästla sig in i den amerikanska kongressen. Hans mål är att lura till sig så mycket pengar som möjligt men han upptäcker att han inte är den enda skojaren i församlingen. Åldersgräns 11 år.

Fallen II

01:40 – 03:30

Amerikanskt äventyrsdrama från 2007. Nu när Aaron upptäckt sin sanna identitet fortsätter hans kamp med att förstå vad det innebär. Men när Camael skadas och blir tvungen att söka hjälp ger sig Aaron iväg till ett närliggande universitet för att försöka leva ett normalt liv. Där möter han professor Grasic som vet allt om fallna änglar och när han inser Aarons ursprung bjuder han med honom hem och Aaron får träffa andra likasinnade. Samtidigt blir Azazel, som varit inlåst i över 5 000 år, uppsökt av en okänd man som lovar att hjälpa honom om Azazel hjälper mannen med att få reda på det han vill.

American Pie Presents: Beta House

21:00 – 22:45

I det sjätte kapitlet av de populära American Pie filmerna följer vi tonåringarna när de börjar på college och hamnar mitt i brödraskapet Beta House. Där råkar de ut för allt från nollning och upptåg till hårt festande och de hamnar självklart i en del otippade sexuella situationer. Eugene Levy är tillbaka, och likaså Steve Talley och Jake Siegel.

Starship Troopers 3: Marauder

22:45 – 00:50

Starship Troopers 3: MarauderEtt federalt rymdskepp kraschlandar på den avlägsna utomjordiska planeten OM-1 och strandar ledaren Sky Marsha Anoke och flera andra, inklusive piloten Lola Beck. Det är upp till översten Johnny Rico, den motvillige hjälten från insektsinvastionen på Planeten P, att leda trupperna på ett vågat räddningsmission.

Farozonen

02:55 – 04:30

Del 1:2 Baserad på en bästsäljare av Patricia Cornwell. Distriktsåklagaren Monique Lamont kandiderar i guvernörsvalet. Hon annonserar en plan att bygga ett center för forensisk vetenskap i New England och sätter sin bästa utredare, Win Garano, på ett gammalt olöst fall för att bevisa att hennes avdelning kan lösa vilket brott som helst, oavsett när det hänt. Med hjälp av en vän lyckas Win följa några ledtrådar, men blir i processen inblandad i ännu ett brott. Med två brott på halsen trappas tempot upp, och Win inser att det finns ett samband mellan de två olika brotten.

Fallen III

03:30 – 05:15

Amerikanskt äventyrsdrama från 2007. Aaron och Vilma söker efter ljusbäraren och de följer efter Azazel och hamnar öga mot öga med krafterna. Aaron och Azazel hamnar i en kamp med krafterna och lyckas besegra dem. Det får krafterna att ifrågasätta sitt uppdrag och om Aaron verkligen är deras fiende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *