Kvällens filmer: Gyllene Tider: Parkliv, Mr Woodcock, Sta…

Gyllene Tider: Parkliv, Mr Woodcock, Star Trek, Den vilda jakten på lyckan, Black snake moan, August Rush, Letters from Iwo Jima, Miss Secret Agent 2 – Armed and Fabulous, Wild wild west, Eldstorm, Ond aning, En på miljonen, Safe Harbour, Scooby Doo, Polisskolan 7 – uppdrag i Moskva, En djävulsk romans, Blast!, The Sandlot 3, När mörkret faller

Gyllene Tider: Parkliv

17:15 – 18:25

Svensk dokumentär från 1981. Popgruppen Gyllene Tider tillhörde Sveriges mest populära liveartister. År 1981, strax efter bandets genombrott, drog de ut på en välbesökt folkparksturné genom landet. I filmen varvas liveupptagningar från turnén med bandintervjuer. 22/6. Regissör: Lasse Hallström (n)

Mr Woodcock

20:00 – 22:00

Amerikansk komedi från 2007. För John Farley har det tagit många år att komma över det helvete han genomgick i grundskolan på grund av gymnastikläraren mr Woodcock. Men nu har han lyckats använda sig av sin erfarenhet och skrivit en bok i självhjälp som rönt stora framgångar. Hans hemstad bestämmer sig för att belöna honom med majskolvsnyckeln och han återvänder hem. Där möts han av sitt livs chock, hans mamma har förlovat sig med mr Woodcock (n)

Star Trek

22:00 – 00:25

Star TrekAmerikansk science fiction från 2009. Mitt under rymdstriderna med romulanerna föds James Kirk, samtidigt offrar hans far sitt liv för att rädda familjen och rymdskeppets besättning. 25 år senare har James blivit kadett inom rymdflottan och ställs emot romulanerna som är ute efter att förinta alla bebodda planeter i universum (n)

Den vilda jakten på lyckan

00:25 – 02:50

Amerikansk dramakomedi från 1989. När makarna Rose inte kan komma överens om hur de ska fördela sin egendom i skilsmässan utbryter krig i hemmet. D Spradlin, Marianne Sägebrecht, Danny DeVito (n)

Black snake moan

02:50 – 05:05

Black Snake MoanAmerikanskt drama från 2007. Bluessångaren Lazarus har blivit lämnad av sin fru och ägnar dagarna åt att odla grönsaker och dricka sprit. Rae, som tidigare levt ett destruktivt liv, har precis tagit farväl av sin pojkvän som ska göra militärtjänst vilket fått henne att återvända till sina tidigare vanor med droger och alkohol. Deras vägar korsas en morgon när Lazarus hittar Rae helt utslagen vid vägkanten. Han bestämmer sig för att hjälpa henne och tar med sig henne hem. När Rae två dagar senare vaknar till liv har hon ingen aning om var hon befinner sig eller vem mannen är som sitter mittemot henne. Dessutom är hon fastkedjad i sängen. Det som till en början verkar vara ett skräckscenario blir början på ett nytt liv för dem båda. Jackson, Christina Ricci, Justin Timberlake (n)

August Rush

17:45 – 20:00

August RushEn karismatisk ung irländsk gitarrist och en överbeskyddad ung cellist träffas av en tillfällighet under en magisk kväll i New York. De skiljs från varandra men efterlämnar ett spädbarn, August Rush, som blir föräldralös.

Letters from Iwo Jima

23:15 – 02:00

Letters from Iwo JimaEn karismatisk ung irländsk gitarrist och en överbeskyddad ung cellist träffas av en tillfällighet under en magisk kväll i New York. De skiljs från varandra men efterlämnar ett spädbarn, August Rush, som blir föräldralös.

Miss Secret Agent 2 – Armed and Fabulous

21:00 – 23:20

FBI-agenten Gracie Hart får i uppdrag att marknadsföra FBI och åker på turné med den brutale Sam Fuller som livvakt. Under resan kidnappas hennes vän Miss USA tillsammans med Stan Fields, och Gracie bestämmer sig för att trotsa chefens order och själv resa till Las Vegas för att undersöka kidnappningen.

Wild wild west

23:20 – 01:30

Wild Wild WestVilda västern på 1860-talet, med Will Smith i huvudrollen. De båda agenterna James West och Artemus Gordon är utsända för att skydda president Grant och spåra den ondsinte Dr. Arliss Loveless som hotar presidentens liv. Loveless har tidigare haft en framträdande position inom armén och som uppfinnare, men har drabbats av en olycka som gjort honom förlamad från midjan och nedåt. Han uppfinner en ny underkropp i form av en stålställning med ben. Hans genialitet har övergått till galenskap och han vill hämnas på Förenta Staterna med hjälp av en jättelik spindelformad ståltank och robotmänniskor. En grupp vackra kvinnor som finns i hans krets hjälper till att attackera West och Gordon. Men de båda agenterna använder list, vapen och till och med ett specialkonstruerat tåg och diverse utklädnader för att lura Loveless och för att försöka rädda presidenten. Text-TV s. 690.

Eldstorm

01:30 – 03:50

EldstormDen unge Brian McCaffrey ser sin pappa som är brandsoldat dödas i en brand. En bild av pojken hållande faderns hjälm vinner Pulitzerpriset det året. Arton år senare tar Brian sin examen som brandsoldat – något som hans äldre bror Stephen inte alls gillar. De båda dras in i en kamp för att finna en pyroman som plågat staden under en tid… Text-TV s. 690.

Ond aning

21:30 – 22:00

Amerikansk dramathriller från 2007. Linda Hanson lever ett välordnat liv tillsammans med sin man Jim och deras döttrar i ett lugnt villaområde. En morgon knackar ortens polis på dörren och berättar att Jim har omkommit i en bilolycka. Dagen därpå vaknar Linda och upptäcker att hennes man lever och är välbehållen. Medan hennes omgivning tror att Linda håller på att förlora förståndet förstår hon att hennes upplevelse är ett förebud. Nu måste hon hitta ett sätt att förhindra olyckan innan det är försent. Åldersgräns 11 år.

En på miljonen

23:40 – 01:30

Svensk komedi från 1995. Torsten Söderberg är en helt vanlig man, med fru och två tonårsbarn. Men när banken där Torsten arbetat i 30 år måste skära ner får han sparken. Han bestämmer sig för att bevisa att han är oumbärlig genom att fingera ett bankrån där han ska framstå som hjälte. Åldersgräns 11 år.

Safe Harbour

01:30 – 03:30

Amerikanskt drama från 2007. Ophélie har förlorat tron på livet efter att ha förlorat sin make och son. Hon bestämmer sig för att tillsammans med sin dotter Pip tillbringa sommaren på ön Safe Harbour. När Pip möter konstnären Matt erbjuder han sig att lära henne måla. Samtidigt får Matt upp ögonen för Ophélie som till en början är skeptisk till honom. Men med tiden upptäcker Ophélie hur mycket glädje Matt tillför i Pips och hennes liv.

Scooby Doo

17:15 – 19:00

I den här filmen tar allas vår favorithund Scooby-Doo steget från seriefigur till filmhjälte. När det börjar hända konstigheter på nöjesfältet Spooky Island beger sig hela Mysteriegänget dit för att undersöka saken. Det visar sig dock vara lättare sagt än gjort för Scooby, Shaggy, Velma, Fred och Daphne (Sarah Michelle Gellar) att lösa den mystiska gåtan, särskilt när gängets gamla fiender börjar att dyka upp. Text-TV s. 690.

Polisskolan 7 – uppdrag i Moskva

21:00 – 22:45

En specialstyrka från Amerikas värsta poliskår reser till Moskva för att hjälpa rysk polis att sätta fast maffialedaren Konali. Denne har med hjälp av en hacker fått fram ett mycket avancerat datorspel, ”The New Game”, med vilket han kan ta sig in i datorer i hela världen.

En djävulsk romans

22:45 – 00:45

En djävulsk romansSebastian Valmont (Ryan Phillippe) och Kathryn Merteuil (Sarah Michelle Gellar) är styvsyskon. De bor i en lyxig lägenhet på Manhattan och har extremt förmögna föräldrar. Syskonens favoritsysselsättningar är sex och intriger. Samtidigt som Kathryn smider planer för att hämnas på sin ex-pojkvän, har Sebastian läst om en tjej, Annette (Reese Witherspoon), som inte kan tänka sig att ha sex före äktenskapet. Sebastian slår vad med Kathryn om att han kan få Anette i säng. Om han misslyckas måste han ge bort sin bil till Kathryn, om han lyckas har Kathryn lovat att ha sex med honom. Sebastian räknar dock inte med att han ska få äkta känslor för Annette… Text-TV s. 690.

Blast!

00:45 – 02:30

Det är jultid och den fattige bogseraren Lamont Dixon har bråda dagar med att lotsa en gammal oljeplattform längs Amerikas västkust. Vad han inte vet är att en grupp rebeller under ledning av den hänsynslöse våldsverkaren Michael Kittredge planerar ett terrorangrepp mot Kalifornien. För att sätta sina ondskefulla planer i verket behöver den fanatiska gruppen dock oljeplattformen…

The Sandlot 3

03:50 – 05:25

Tommy Santorelli är stjärnan på planen, men ingen lagspelare. Efter ett felriktat kast som knockar honom vaknar han upp igen som barn. Nu bryr han sig inte om sin lön eller att vara känd längre, utan istället måste han hjälpa sitt lag att rädda spelplanen från end elak man som vill förstöra den.

När mörkret faller

02:20 – 04:45

När Mörkret FallerTvå unga systrar hamnar i en mardrömslik och livsfarlig återvändsgränd när de går emot sin familjs vilja. Några dörrvakter attackeras av ett gäng kriminella och rena kriget utbryter. En framgångsrik kvinna, vinnare av Stora Journalistpriset, polisanmäler sin man som misshandlar henne och chockas när hon inser att hon därmed får en ny fiende i deras gemensamma journalistkollegor. Men vad ingen av förövarna har förutsett är den enorma kampvilja som nu väcks hos de som hotats en gång för mycket. Och en strid på liv och död kan börja…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *