Kvällens filmer: Hachiko – en vän för livet, The happenin…

Hachiko – en vän för livet, The happening, Chapter 27, Kinky boots, Reno 911: Miami, Huset vid sjön, Åter till Cold Mountain, Kill Bill – Volume 1, Alphabet Killer, S.W.A.T., Eraser, Psycho, Agent 007 ser rött, Instinct, Dragonheart, Jarhead, För en handfull dollar, På heder och samvete, A Scanner Darkly, Wayne’s world 2, Life, Sixty Six

Hachiko – en vän för livet

20:00 – 21:55

Amerikanskt drama från 2009. När professor Parker Wilson hittar en övergiven hund tar han med sig den hem till familjen. När de inte lyckas hitta någon ägare till hunden bestämmer de sig för att behålla den och de döper hunden till Hachiko. Det dröjer inte länge förrän husse och Hachiko är oskiljaktiga. Varje dag följer Hachiko med Parker till tågstationen när han åker till jobbet och väntar på honom tills han kommer hem. Men en dag återvänder inte Parker med tåget (n)

The happening

21:55 – 23:45

The HappeningAmerikansk-indisk thriller från 2008. I New York börjar människor av en oförklarlig anledning begå självmord. Till en början fruktar myndigheterna att det rör sig om en terrorattack men snart står det klart att det handlar om naturens hämnd på människorna för den miljöförstörning de utsätter jorden för. En av de drabbade är läraren Elliott och hans familj som tillsammans försöker fly den hotande katastrofen (n)

Chapter 27

23:45 – 01:35

Chapter 27Amerikanskt drama från 2007. Mark David Chapmans största idol är John Lennon. Men när Lennon gör kontroversiella uttalanden i en tidning känner Chapman att han har svikit honom. Chapman bestämmer sig för att åka till New York för att träffa sin idol. Ett möte som får ödesdigra konsekvenser (n)

Kinky boots

01:35 – 03:45

Kinky BootsAmerikansk komedi från 2005. När Charlie Princes far dör upptäcker han att familjeföretaget, som tillverkar herrskor, är nära konkurs. När han möter transvestiten och kabarésångaren Lola får han en idé, att tillverka damskor i herrstorlek med Lola som designer. Till en början är hans personal skeptisk men ju närmare målet de kommer förändras allas attityd och de dras med i Charlies och Lolas dröm att skapa de perfekta kvinnoskorna till män (n)

Reno 911: Miami

03:45 – 05:45

Amerikansk komedi från 2007. Efter ett giftutsläpp på en konferens i Miami hamnar den lilla polisstationen i Reno i blickfånget. Inte nog med att de måste patrullera stadens gator, de ska sköta larmcentralen och försöka hitta ett botemedel till sina kollegor. Men det finns ett problem, Reno-gänget är inte vana vid att hantera sådana situationer och frågan är om de kommer att klara av jobbet (n)

Huset vid sjön

18:00 – 20:00

En ensam läkare och en frustrerad arkitekt skickar kärleksbrev till varandra. Amerikansk dramafilm från 2006.

Åter till Cold Mountain

21:00 – 00:10

Åter till Cold MountainStrax innan det amerikanska inbördeskrigets utbrott kommer prästdottern Ada Monroe till Cold Mountain, en liten bergsby i den amerikanska södern. Där förälskar hon sig i snickaren Inman. Men Inman måste ut i kriget. Efter faderns död får Ada allt svårare att sköta gården. Men hon får oväntad hjälp av den livserfarna Ruby, som lär Ada överleva på det som naturen ger. Efter att ha blivit skottskadad deserterar Inman för att återvända hem.

Kill Bill – Volume 1

00:10 – 02:20

När den tidigare professionella yrkesmördaren Black Mamba vaknar upp efter fyra års koma, har hon bara en sak i tankarna: HÄMND! Hon har blivit förrådd av sina tidigare kollegor och chefen för ”The Deadly Viper Assassination Squad” som på hennes bröllopsdag lät mörda alla närvarande, inklusive den höggravida bruden. Men vad mördarna inte visste var att de inte hade avslutat jobbet ordentligt.

Alphabet Killer

01:15 – 03:20

I skogen utanför Churchville hittas en 10-årig flicka våldtagen och mördad. Hennes namn har samma initialer som staden. Finns det ett samband? Kommissarie Paige tar sig an fallet. Men ju närmare mördaren hon kommer, desto närmare drivs hon själv mot vansinnets gräns, och hon hamnar på mentalsjukhus. Två år senare är Paige tillbaka, men nu degraderad till skrivbordsjobb.

S.W.A.T.

21:00 – 23:20

S.W.A.T.Jim Street tillhör Los Angeles poliskår och drömmer om att bli befordrad till enhetens insatsstyrka. Hans stora chans uppenbarar sig när polisinspektör Dan ”Hondo” Harrelson får i uppdrag att sätta ihop ett helt nytt förband. Tillsammans med fyra andra genomgår Jim flera veckor av intensiv specialträning innan han och hans nya kollegor är redo för sitt första uppdrag. Det blir en prövning de sent ska glömma… Baserad på 70-talsserien med samma namn. Text-TV. s 690.

Eraser

23:20 – 01:40

EraserLee Cullen svävar i fara. Hon arbetar för ett företag inom den amerikanska försvarsindustrin och har av misstag blivit vittne till något hon inte skulle ha sett. En av hennes chefer planerar att smuggla ut ett topphemligt förstörelsevapen ur landet, och när enorma summor pengar står på spel är ett människoliv inte mycket värt. Om Lee avslöjar affären måste hon byta identitet och gå under jorden för att överleva. Hon får hjälp av John Kruger som arbetar för en hemlig organisation inom FBI. En man som kan radera hennes identitiet och utplåna hennes fiender…

Psycho

01:40 – 03:30

PsychoNyinspelning av Alfred Hitchcocks klassiker. Efter att ha stulit 40 000 dollar från sin chef, beger sig Marion Crane till Kalifornien för att starta sitt nya liv. Under resan hamnar hon i en storm och kör vilse. Hon bestämmer sig för att checka in på Bates Motell, som drivs av enstöringen Norman Bates, en konservator som är besatt av sin bortgångna mor.

Agent 007 ser rött

21:30 – 22:00

Brittisk action från 1963. James Bond, även känd som agent 007, är på jakt efter en rysk dechiffreringsmaskin, Lektor. Bond måste hitta maskinen före den ondskefulla organisationen Spectre. Bond hamnar i Istanbul i sitt sökande och efter sig har han Spectres agenter som försöker göra allt för att förgöra honom. Åldersgräns 15 år.

Instinct

00:05 – 02:40

InstinctAmerikanskt drama från 1999. Psykiatern Theo Caulder får i uppdrag att undersöka antropologen Ethan Powells mentala hälsa för att avgöra om han kan ställas inför rätta för mord. Powell anklagas för att ha dödat två skogsvaktare i Rwanda. Före gripandet hade Powell tillbringat två år hos bergsgorillor och därefter blivit aggressiv mot människor. Efter gripandet yttrar han inte ett ord och för att få honom att prata söker Caulder hjälp hos Powells familj.

Dragonheart

16:55 – 19:00

DragonHeartI en actionfylld blandning av äventyr, romantik, humor och visuella effekter berättas historien om det otroliga bandet mellan en man och ett väsen från legenderna – den allra sista draken. Den modige riddaren, Bowen (Dennis Quaid), och hans vän, den enorma draken Draco, reser riket runt och möter en dag den vackra Kara som leder ett uppror mot den grymme härskaren Einon…

Jarhead

21:00 – 23:20

JarheadOscarsbelönade Jamie Foxx och Jake Gyllenhall spelar huvudrollerna i detta porträtt av en grupp unga soldater under Gulfkriget. Vi får följa den unge Anthony ”Swoff” Swoffords från träningsläger till verklig strid som krypskytt i mellanösterns öken. Swoff och de andra soldaterna kämpar för en sak som de inte helt förstår och söker sig genom öknen i jakt på en osynlig fiende.

För en handfull dollar

00:35 – 02:35

Westernklassiker med Clint Eastwood i huvudrollen som en laglös revolverman som tar sig an en hel stad som slitits itu av en till synes ändlös maktkamp mellan två rivaliserande gäng.

På heder och samvete

20:00 – 22:50

Tom Cruise och Demi Moore spelar försvarsadokater till två amerikanska soldater som står anklagade för mord på en av sina egna. Advokaternas uppgift är inte den lättaste. De anklagade hävdar att de bara lydde en order och överste Nathan Jessup (Jack Nicholson) är beredd att göra allt för att rädda sitt och regementets anseende… Text-TV s. 690.

A Scanner Darkly

03:30 – 05:10

A Scanner DarklyHandlingen äger rum i en framtida värld, där USA har förlorat kriget mot narkotikan. Fred, en civilpolis, är en av många agenter som blivit beroende av innedrogen ’Substance D’. Den leder till att missbrukaren utvecklar en form av schizofreni. Fred, även känd som Bob, är en beryktad knarklangare. Tillsammans med sina överordnade planerar Fred att gripa Bob och krossa hans kriminella verksamhet.

Wayne’s world 2

02:40 – 04:30

Wayne's World 2Amerikansk komedi från 1993. Wayne har fått en kallelse genom en dröm. Han ska, beordrad av rocklegenden Jim Morrison, ordna en gigantisk konsert kallad Waynestock. Wayne tar hjälp av sin kompis Garth för att förbereda konserten. De tänker inte nöja sig med mindre än världens bästa roadie som finns i England.

Life

02:35 – 04:25

LifeBerättelsen om två vänner som döms till livstidsstraff under 1940-talet. Under de kommande 60 åren, bevittnar de både liv och död, men tillsammans förlorar de aldrig hoppet, om att en dag komma utanför fängelsets murar som fria män. Text-TV s. 690.

Sixty Six

03:00 – 04:35

Sixty SixDet är sommar 1966 och England är mitt inne i en fotbollsyra. För 12-årige Bernie väntar hans livs största dag: hans Bar Mitzvah, dagen då han blir man. Bernies föräldrar är dock distraherade av att deras företag håller på att gå i konkurs. Dessutom blir han ständigt påhoppad, både fysiskt och psykiskt, av sin äldre bror. En olycka och en husbrand ställer till med mer kaos för Bernies familj. I takt med att problemen staplas på hög krymper Bernies Bar Mitzvas storslagenhet, och när han börjar följa fotbolls-VM och inser han att finalmatchen kommer att krocka med hans efterlängtade Bar Mitzvah. Katastrofen är ett faktum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *