Kvällens filmer: Hachiko – en vän för livet, Varg Veum: B…

Hachiko – en vän för livet, Varg Veum: Bittra blomster, Thelma & Louise, Bubble boy, Jordens undergång – Ring of Fire, Spring Breakdown, Out of Sight, P.S. I love you, Den demokratiske terroristen, Polisskolan 7 – uppdrag i Moskva, Mutant Chronicles, Ursäkta var är arvet?, Outbreak – i farozonen, Sgt. Bilko, Hollow man, The Eye, Doctor Detroit

Hachiko – en vän för livet

19:30 – 21:30

Amerikanskt drama från 2009. Professor Parker Wilson hittar en övergiven hund som han döper till Hachiko och tar med sig den hem. Varje dag följer Hachiko med Parker till tågstationen när han åker till jobbet och väntar på honom tills han kommer hem. Men en dag återvänder inte Parker med tåget (n)

Varg Veum: Bittra blomster

21:30 – 23:30

Norskt kriminaldrama från 2007. Den kända politikern Vibeke Farangs älskare har försvunnit och hon ger privatdetektiven Varg Veum i uppdrag att hitta honom. Veums sökande leder honom till den innersta kretsen i ett internationellt företag och han dras in i en mordhärva där man inte skyr några medel för att sätta stopp för honom (n)

Thelma & Louise

01:00 – 03:40

Amerikanskt drama från 1991. En dag bestämmer sig vännerna Thelma och Louise att lämna sina liv bakom sig, om än bara för en helg. Det hela börjar som ett äventyr men vid en vägkrog i Arkansas förändras deras liv för alltid (n)

Bubble boy

03:40 – 05:25

Bubble BoyAmerikansk familjekomedi från 2001. Jimmy har i hela sitt liv tvingats bo i ett syrgastält på grund av att han inte tål bakterier. Hans föräldrar är strikt religiösa och hans mor väldigt överbeskyddande. När Jimmy får höra att Chloe, som han är hemligt förälskad i, ska gifta sig får han nog och bestämmer sig för att stoppa bröllopet (n)

Jordens undergång – Ring of Fire

20:00 – 22:35

Den passionerade miljöaktivisten Emily Booth förlorar sin son Caleb i en bitter vårdnadstvist och hon upptäcker att hennes rike fars miljövänliga oljeborrning är en bluff. Företagets laserborr råkar nå en nivå av magma som startar en rad skalv. Amerikansk actionthrillerfilm från 2012.

Spring Breakdown

00:40 – 02:20

Spring BreakdownBästa vännerna Gayle, Becky och Judi är 30+ och har alltid drömt om att vara snygga och populära. Men i själva verket har de aldrig vuxit ifrån nörd-stadiet.

Out of Sight

22:50 – 01:15

George Clooney spelar en yrkesrånare som har mer charm än förstånd. Jennifer Lopez spelar en exemplarisk FBI-agent som präglas av kärleksdrömmar. Trots sina uppenbara olikheter dras de ändå till varandra i denna komedi baserad på Elmore Lepnards novell, regisserad av Steven Soderbergh.

P.S. I love you

21:30 – 22:00

Amerikanskt romantiskt drama från 2007. Holly och Gerry är gifta och grälar om det mesta, men deras kärlek går inte att ta miste på. När Gerry drabbas av en sjukdom rasar livet samman och när han dör känns det som om Hollys liv också tagit slut.

Den demokratiske terroristen

00:10 – 02:20

Den Demokratiske TerroristenSvensk-tyskt actiondrama från 1992. Den hemlige agenten Carl Hamilton ska infiltrera en tysk terroristgrupp som är på jakt efter en svensk för medverkan vid en kupp i Sverige. Hamilton tvingas leva ihop med människorna i Röda Arméfraktionens sista cell, desperata män och kvinnor som aldrig kan återvända till ett normalt liv.

Polisskolan 7 – uppdrag i Moskva

21:30 – 23:15

En specialstyrka från Amerikas värsta poliskår reser till Moskva för att hjälpa rysk polis att sätta fast maffialedaren Konali. Denne har med hjälp av en hacker fått fram ett mycket avancerat datorspel, ”The New Game”, med vilket han kan ta sig in i datorer i hela världen.

Mutant Chronicles

23:15 – 01:25

Mutant ChroniclesDet är 2200-talet och soldaten Mitch Hunter tvingas kriga mot en armé av mutanter.

Ursäkta var är arvet?

00:10 – 02:00

Om du som Baby Tommy blivit kvarglömd på en vild societetsfest och därefter omhändertagen och uppfostrad av en indisk arbetarfamilj, har du väl knappast någon större förutsättning att lyckas… eller? Och om sanningen avslöjas, vad gör du då? Text-TV s. 690.

Outbreak – i farozonen

01:30 – 03:50

Överste Sam Daniels upptäcker att ett virus, motabaviruset, sprider död omkring sig. Men ingen vill tro på Daniels varningar, inte ens hans exfru. Översten blir avstängd från fallet utan vidare förklaringar.

Sgt. Bilko

01:15 – 03:00

Sgt. BilkoSergeant Bilko är ansvarig för fordonen på en armébas. Han är en godhjärtad småfifflare som tillhandahåller lite spel och dobbel till soldaterna på luckan. När en gammal fiende dyker upp för att undersöka hans förehavanden – och stjäla hans fästmö – blir sergeant Bilko tvungen att uppbringa all sin kreativitet för att hindra honom. Och sergeant Bilkos kreativitet går inte av för hackor… TV3 Text s. 690.

Hollow man

03:00 – 04:45

Hollow ManFörsvarsdepartementet sponsrar forskning för att framställa ett serum som kan göra levande varelser osynliga. En av vetenskapsmännen, Sebastian Cane (Kevin Bacon), testar serumet på sig själv, vilket inte bara påverkar hans fysiska uppenbarelse, utan även får hans förstånd att sakta men säkert tyna bort. Cane utgör snart ett påtagligt hot mot sin omgiv-ning, inte minst mot sina medarbetare, som arbetar febrilt för att återställa honom till normalt tillstånd. Kevin Bacon (Wild Things, Sleepers) spelar titelrol-len som den försvinnande Sebastien Cane och Elisabeth Shue (Farväl Las Vegas) spelar en forskare som utsätts för Canes tilltagande vansinne. Regisserar gör Paul Verhoven, mannen bakom fil-mer som Basic Instinct, Robocop och science-fiction äventyret Starship Troopers. Text-TV s. 690.

The Eye

02:20 – 04:15

The EyeAmerikansk thriller från 2008. Violinisten Sydney Wells har varit blind sedan fem års ålder på grund av en olycka. Hon bestämmer sig för att genomgå en ögontransplantation för att få synen tillbaka och när hon återhämtat sig efter ingreppet inser hon att hon ser döda personer.

Doctor Detroit

01:25 – 03:15

Doctor DetroitDen lugne och timide universitetsläraren Clifford Skridlow dras in i en glittrande nattlig värld befolkad av ljusskygga individer, prostituerade och hallickar. Han blir Doktor Detroit, försvarare av en grupp prostituerade som hotas av en gängledare vid namn Morsan. Samtidigt fortsätter han att arbeta som lärare om dagarna. Gängkriget är snart i full gång och han får svårt att upprätthålla sitt dubbelliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *