Kvällens filmer: Harry Brown, Livet är loppis, Beck

Idag måndag visas följande filmer på TV: Harry Brown, Livet är loppis, Beck

Harry Brown

Brittiskt kriminaldrama från 2009. Harry Brown är en pensionerad marinsoldat, anspråkslös laglydig medborgare och änkling som bor ensam i en deprimerande hyreskåk. Hans enda sällskap är hans bästa vän Leonard. När Leonard mördas av ett kriminellt gäng känner sig Harry nödd att handla och tvingas skipa sin egen rättvisa. När han rensar upp i det nedgångna hyreshuset där han bor får hans agerande honom på kollisionskurs med polisen.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:00

Livet är loppis

Svensk dokumentär från 2013. Att köpa och sälja på loppis är en folkrörelse i tiden. Ett fritidsintresse och folknöje för gammal och ung, landet runt och året om. Regissör: Gunnar Magg, Peter Gaszynski.

Filmen visas på SVT1 klockan 18:15 – 19:15

Beck

Svenskt kriminaldrama från 2006. Den kände advokaten Patrik Hansson mördas i sin lägenhet. En ung kvinna larmar polisen. Beck-teamet får fallet på sitt bord och de hittar ganska omgående ett tydligt mordmotiv. Hansson var på väg att avsluta ett mål mot ett multinationellt företag och chanserna var stora att han skulle vinna målet. Men när Beck och hans kollegor börjar gräva i Hanssons liv visar det sig snart att Hansson inte var den renhåriga person han utgett sig för. Nu måste Beck och hans mannar försöka att ta reda på om Hanssons död hade något med det pågående målet att göra eller om det finns ett helt annat motiv.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:40