Kvällens filmer: Harry Potter och de vises sten, Baksmäll…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Harry Potter och de vises sten, Baksmällan II, Revolutionary road, The informant, I love you Phillip Morris, Min stora feta grekiska semester, Dance flick, Shrink, Fishy, Linje 1 2 3 kapad, John Tucker must die, Bring it on again, En vampyrs bekännelser, Sleep dealer, Crocodile Dundee i Los Angeles, Tears of the sun

Harry Potter och de vises sten

Harry Potter och de Vises StenAmerikanskt familjeäventyr från 2001. När Harry Potter får veta att han är son till två mäktiga trollkonstnärer och att han själv har magiska krafter är det början på ett spännande liv. Han lämnar styvföräldrarnas hem och beger sig till Hogwarts skola för trollkarlar. Där får han lära sig allt om magi. Han får även veta att hans föräldrar blev mördade, samma ondska är nu efter honom. Baserad på J.K. Rowlings succébok med samma namn.

Trailer för Harry Potter och de vises sten

Filmen visas på Kanal 5 klockan 16:55 – 20:00

Baksmällan II

Amerikansk komedifilm från 2011. Stuart ska gifta sig och tar med gänget till bröllopet i Thailand. En kväll övertalas Stuart att ta en öl med grabbarna. Dagen efter vaknar Stuart, Phil och Alan med en baksmälla från helvetet. Nu måste de hitta Stuarts blivande svåger före bröllopet.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 23:35

Revolutionary road

Revolutionary RoadAmerikanskt drama från 2008. I Connecticut under mitten av 50-talet lever April och Frank Wheeler, ett ungt, framgångsrikt par som bor med sina barn i en förort. Övertygade om att de vill ha ut mer av livet än sina medelmåttiga grannar, bestämmer paret sig för att flytta till Frankrike, där de hoppas få utlopp för sina mer konstnärliga sidor.

Trailer för Revolutionary road

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:35 – 01:55

The informant

The InformantAmerikansk komedi från 2009. Mark Whitacre anser att han gör en ädel insats när han kontaktar FBI för att avslöja att företaget han arbetar för ägnar sig åt kartellbildning. Han rekryteras som informant och börjar spionera på sina kollegor. Men hur pålitlig är Mark egentligen?.

Trailer för The informant

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:15

I love you Phillip Morris

I Love You Phillip MorrisAmerikansk-fransk komedi från 2009. Steve Russell är lyckligt gift med Debbie och är en mönsterinvånare i staden där de bor. En bilolycka får honom att drastiskt omvärdera sitt liv. Steven inser att han är homosexuell och beslutar sig för att leva sitt liv fullt ut – även om det innebär att bryta mot lagen. Stevens nya syn på livet gör att han snart hamnar i trubbel. Han sätts i fängelse och blir kär i Phillip Morris, en känslosam och lågmäld kille. Stevens längtan efter ett liv i frihet tillsammans med Phillip driver honom till att begå fler och fler brott. Han är beredd att göra vad som helst för att förenas med Phillip utanför murarna och han genomför en rad osannolika rymningsförsök som får omvärlden att häpna.

Trailer för I love you Phillip Morris

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Min stora feta grekiska semester

Min stora feta grekiska semesterAmerikansk komedi från 2009. Georgia var en universitetslektor. Efter att hon varslats så testar hon lyckan som tour guide i Grekland. Tyvärr hatar hon allt vad det nya jobbet heter: hon avskyr hur turisterna verkar uttråkade så fort hon nämner historiska fakta och istället bara vill shoppa. Hon står inte heller ut med hur varje grupp har ett knasigt par, en macho student, en ängslig och lättretlig tonåring, ett grälande par, nyskilda på jakt efter romans, och en lustigkurre. Denna grupp är inget undantag. Men det visar sig att fyradagsturen som hon nu ger sig ut på ska bjuda henne en del överraskningar.

Trailer för Min stora feta grekiska semester

Filmen visas på Sjuan klockan 22:00 – 00:00

Dance flick

Dance FlickAmerikansk komedi från 2009. Thomas dansar streetdance och kommer från ett tufft innerstadsområde. Oskuldsfulla Megan drömmar om att bli balettdansös. Tillsammans kanske de kan förverkliga sina drömmar. ”Dance Flick” är en ny hysterisk parodifilm från gänget bakom ”Scary Movie”.

Trailer för Dance flick

Filmen visas på Sjuan klockan 01:55 – 03:30

Shrink

ShrinkAmerikanskt drama från 2009. Dr Henry Carter är Hollywoods mest anlitade terapeut. Avtrubbade filmstjärnor, egocentriska sexmissbrukare trängs på patientlistan. Efter sin frus död har Carter slutat tro på sina egna metoder. Men en dag åtar han sig ett annorlunda fall. En ung kvinnas historia väcker nytt liv i honom, men om han inte kan reda ut sin egen soppa, hur ska han då kunna hjälpa andra.

Trailer för Shrink

Filmen visas på SVT1 klockan 21:45 – 23:25

Fishy

FishySvenskt drama från 2008. På en loftgång i Fisksätra möts den nyinflyttade innetjejen Micka och den sunkiga förortskillen Danne. Hon brinner för sitt jobb. Han kollar mest på tv. Egentligen har de ingenting gemensamt. Men när Dannes flickvän reser bort påbörjas en oväntad historia som kommer att förändra dem båda.

Filmen visas på SVT1 klockan 23:30 – 00:45

Linje 1 2 3 kapad

Linje 1 2 3 kapadAmerikansk-brittisk action från 2009. Ett gäng tungt beväpnade gangstrar, ledda av den kallhamrade Ryder, kapar ett tunnelbanetåg med passagerare och begär en skyhög lösensumma. Allt är planerat in i minsta detalj, men frågan är hur kaparna ska kunna ta sig levande därifrån, fångade i en tunnel, omringade av poliser.

Trailer för Linje 1 2 3 kapad

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 00:10

John Tucker must die

John Tucker Must DieAmerikansk romantisk komedi från 2006. Heather, Beth och Carrie upptäcker att de alla är ihop med samma kille: skolans basketstjärna John Tucker. De blir rasande och bestämmer sig för att lära honom en läxa. Nu ska han få känna hur det känns att bli förnedrad och få sitt hjärta krossat.

Trailer för John Tucker must die

Filmen visas på TV3 klockan 00:10 – 02:00

Bring it on again

Bring It On AgainAmerikansk komedi från 2004. Whittier och Monica bildar sitt eget cheerleadinglag bestående av sitt colleges nördar och socialt missanpassade. En hård kamp tar sin början. Vilket lag kommer att få representera skolan i de nationella cheerleadingmästerkapen?. Chambers, Bryce Johnson, Anne Judson-Yager, Bree Turner.

Trailer för Bring it on again

Filmen visas på TV3 klockan 02:00 – 03:35

En vampyrs bekännelser

Amerikansk rysare från 1994. Den unge Malloy samlar på minnen och träffar 1700-talsvampyren Louis de Pointe du Lac som vill dela med sig av sina. Efter att han berättat sin livshistoria ber Malloy Louis om att förvandla honom till vampyr, men den gamle vampyren vägrar. Men när Malloy lämnar platsen sker någonting oväntat.

Filmen visas på TV4 klockan 23:50 – 02:20

Sleep dealer

Sleep DealerMexikansk thriller från 2008. I en inte allt för avlägsen framtid har världens gränser stängts, och det finns en stark militär närvaro i samhället. Vatten är en bristvara, terrorism har blivit reality-tv, och det enda som håller hoppet uppe är möjligheten till en digital sammankoppling med andra människor. Och detta tänker Memo utnyttja genom att sälja digitala minnen.

Trailer för Sleep dealer

Filmen visas på TV4 klockan 02:20 – 04:10

Crocodile Dundee i Los Angeles

Amerikansk komedi från 2001. Det är inte längre tillåtet att jaga krokodiler i Walkabout Creek, så när Sue blir erbjuden jobbet som tidningschef i Los Angeles tvekar de inte. Sues företrädare på tidningen dog under mystiska omständigheter, och Mick Dundee börjar undersöka hans död.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:00

Tears of the sun

Tears of the SunAmerikansk action från 2003. När den politiska situationen i Nigeria förändras till det sämre skickas en specialstyrka under ledning av befälhavare A.K. Waters dit. Uppgiften är att undsätta den amerikanska missionsläkaren Kate Kendricks. Doktor Kendricks vägrar dock att låta sig räddas om det innebär att hon måste överge sina patienter, och insisterar på att ta dem med sig. Problemet är att A.K. Waters och hans soldater har strikta order om att inte blanda sig i den lokala konflikten. Text- TV s.690.

Trailer för Tears of the sun

Filmen visas på TV6 klockan 23:00 – 01:20