Kvällens filmer: Harry Potter och de vises sten, Shall We…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Harry Potter och de vises sten, Shall We Dance?, Handen som gungar vaggan, Flickan från ovan, Jesus Christ superstar, Kajsa Grytt – ett känsligare universum, Pirates of the Caribbean: Död mans kista, Hot shots – höjdarna!, Ed – matchens hjälte, Blood diamond, Fair game, Beautiful Creatures, Braveheart, Arizona Junior

Harry Potter och de vises sten

Harry Potter och De vises stenFöräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när han får veta att hans föräldrar var berömda magiker och han får börja på Hogwarths Skola för Häxkonster Och Trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr. Men Harry får också veta att hans föräldrar blev mördade och att Ondskan är ute efter honom.

Trailer för Harry Potter och de vises sten

Filmen visas på Kanal 5 klockan 16:50 – 20:00

Shall We Dance?

Shall We Dance?John Clark har allt, framgång, pengar och en underbar fru, men saknar gnistan i sitt liv. Varje kväll på väg hem från jobbet fascineras han av en ung, vacker kvinna som står i fönstret till en dansstudio. En kväll följer han ögonblickets ingivelse och anmäler sig till danslektioner för att få träffa henne. John upptäcker till sin förvåning att han älskar att dansa men bestämmer sig för att hålla sin nya passion hemlig. Men hans fru börjar snart misstänka något.

Trailer för Shall We Dance?

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:00

Handen som gungar vaggan

Utåt sett är Peyton den perfekta barnflickan – älskvärd, duktig och söt. Men hennes dolda talanger är betydligt mindre trevliga… Paret Bartel förstår så småningom att allt inte står rätt till – men går det att undkomma Peytons djävulska intriger och mordiska planer?

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:00 – 03:05

Flickan från ovan

När den 14-åriga Susie Salmon blir mördad lämnar hon ett oavslutat liv efter sig. Nu befinner hon sig på en märklig men vacker plats mellan liv och död. Hon måste hjälpa sin far att få fast hennes mördare och skydda sin familj innan hon kan gå vidare.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 23:00 – 01:35

Jesus Christ superstar

Jesus Christ SuperstarAmerikansk musikal från 1973. Filmatisering av rockoperan av Tim Rice och Andrew Lloyd Webber. Historien fokuseras på de sista sju dagarna i Jesu liv, bland annat hur han blev förrådd och korsfäst, allt sett ur Judas synvinkel. Filmen spelades in i Israel. Skådespelare: Yvonne Elliman, Barry Dennen, Bob Bingham, Ted Neeley, Carl Anderson.

Trailer för Jesus Christ superstar

Filmen visas på SVT1 klockan 16:10 – 17:55

Kajsa Grytt – ett känsligare universum

K special. Dokumentär. Porträtt av musikern och författaren Kajsa Grytt och återföreningen av punkbandet Tant Strul. Filmen utforskar Kajsas värld, både som konstnär och som människa. För henne finns det bara ett sätt att arbeta på: verket måste spegla det som händer inuti henne. Att se en film om Kajsa Grytt är att gå in i ett känsligare universum.

Filmen visas på SVT2 klockan 20:00 – 21:00

Pirates of the Caribbean: Död mans kista

Amerikanskt äventyr från 2006. Kapten Jack Sparrow har en skuld att betala till en gammal nemesis: Davy Jones. Han är till hälften man och till hälften en sjövarelse, och är kapten på den spöklika Flying Dutchman. Tiden håller på att rinna ut och Jack måste hitta en väg att betala sin skuld annars straffas han med evig fördömelse och straffarbete senare i livet. Han lyckas också att fördärva bröllopsplanerna för Will Turner och Elizabeth Swann, som tvingas följa med hans missöden. Skådespelare: Keira Knightley, Jack Davenport, Bill Nighy, Johnny Depp, Orlando Bloom.

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 00:45

Hot shots – höjdarna!

Amerikansk komedi från 1991. Topper Harley är en pilot med faderskomplex som får uppdraget att förstöra Saddam Husseins kärnkraftverk. Olyckligtvis är den unge flygaren totalt labil och högst trolig att gå på nervsammanträde vilket ögonblick som helst. Vansinnesparodi med Charlie Sheen. Skådespelare: Lloyd Bridges, Cary Elwes, Charlie Sheen.

Filmen visas på TV3 klockan 00:45 – 02:20

Ed – matchens hjälte

Amerikansk komedi från 1996. Jack blir rekryterad till ett litet baseboll-lag och blir rumskamrat med lagets mascot. Det vore väl inget märkvärdigt i sig – om inte mascoten råkade vara en fullvuxen chimpans!. Skådespelare: Paul Hewitt, Sage Allen, Jim O’Heir, Matt LeBlanc, Gene Ross.

Filmen visas på TV3 klockan 04:00 – 05:30

Blood diamond

Blood DiamondAmerikansk action från 2007. I inbördeskrigets Sierra Leone förenas två män – en fattig fiskare och en före detta legosoldat – i jakten på en ovärderlig diamant. Många är beredda att gå över lik för att få tag i den. Leonardo DiCaprio Oscarnominerades för sin roll i detta uppmärksammade actiondrama. Skådespelare: Jennifer Connelly, Djimon Hounsou, Leonardo Dicaprio.

Trailer för Blood diamond

Filmen visas på TV4 klockan 22:40 – 01:35

Fair game

Fair GameAmerikansk thriller från 2010. Valerie och Joe ser på ytan ut som vilket intellektuellt par som helst. Men när Joe publicerar en artikel om Bush-administrationen svarar Vita huset med att avslöja att Valerie är CIA-agent. Plötsligt ställs hela parets liv på ända, Valeria får sparken, Joe blir utfryst och liv går till spillo. Skådespelare: Sean Penn, Ty Burrell, Naomi Watts.

Trailer för Fair game

Filmen visas på TV4 klockan 01:35 – 03:45

Beautiful Creatures

Beautiful CreaturesEn film baserad på Kami Garcia och Margaret Stohls succéroman med samma namn, som handlar om 17-åringen Ethan Wate. I två månaders tid har han haft återkommande drömmar om en flicka han inte känner, och när han ska påbörja sitt näst sista high school-år lägger han märke till en ny elev, Lena Duchannes, som påminner om flickan från hans drömmar. De andra eleverna ogillar henne och börjar sprida rykten om hennes enstöring till släkting, Macon Ravenwood, och en del hintar om att hon är släkt med djävulsdyrkare. Så småningom visar det sig att Lena är en Caster, med krafter bortom hennes egen kontroll, men Ethan kan ändå inte låta bli att falla för henne. Innan de vet ordet av börjar hemligheter komma upp till ytan – hemligheter om deras familjer, deras historia och deras stad.

Trailer för Beautiful Creatures

Filmen visas på TV6 klockan 22:00 – 00:35

Braveheart

BraveheartBerättelsen om Wallaces hjältemod sprider sig efter det att han försökt rädda sin fru då hon blivit överfallen av engelska trupper. Men tyvärr blir hon dödad och efter sorg, bitterhet och besatthet av hämnd, blir han istället besatt av en kamp för sitt lands frihet. Han inspirerar alla förtryckta att med vapen ta upp kampen mot England. Det hämndkorståg som Wallace startat blir upptakten till ett grymt och kallblodigt krig.

Trailer för Braveheart

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 00:30

Arizona Junior

Arizona JuniorNicolas Cage, Holly Hunter och John Goodman är stjärnor i denna hyllade film av Ethan och Joel Cohen. Arizona Junior är en galen kärlekskomedi, full av vansinniga jakter, oväntade vändningar och ett fyrverkeri av effekter. Cage spelar en butiksrånare som lovar att leva på rätt sida av lagen när han friar till poliskårens fotograf (Hunter). Allt är frid och fröjd i äktenskapet tills de upptäcker att hon inte kan bli gravid och att de inte får adoptera. Det dröjer inte länge förrän de inser att den enda lösningen är att kidnappa en av stadens berömda femlingar och ge sig ut på vägarna.

Trailer för Arizona Junior

Filmen visas på TV8 klockan 01:30 – 03:20