Kvällens filmer: Harry Potter och de vises sten, Tillbaka till framtiden,…

Harry Potter och de vises sten

Idag lördag den 25 december sänds följande filmer på TV: Harry Potter och de vises sten, Tillbaka till framtiden, Superman returns, The holiday, Tillbaka till framtiden del 2, Crimson Peak, Dirty dancing, Tulpanfeber, Notting Hill, Christmas in Vienna, Christmas bells are ringing, Christmas wishes and mistletoe kisses, Jag kommer hem igen till jul, Jag kommer hem igen till jul, Monica Z

Harry Potter och de vises sten

Harry Potter och de vises stenAmerikanskt familjeäventyr från 2001. När Harry Potter får veta att han är son till två mäktiga trollkonstnärer och att han själv har magiska krafter är det början på ett spännande liv. Han lämnar styvföräldrarnas hem och beger sig till Hogwarts skola för trollkarlar. Där får han lära sig allt om magi. Han får även veta att hans föräldrar blev mördade, samma ondska är nu efter honom. Baserad på J.K. Rowlings succébok med samma namn.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 18:00. Läs mer om Harry Potter och de vises sten

Tillbaka till framtiden

Tillbaka till framtidenAmerikansk science fiction-komedi från 1985. Den unge Marty McFly reser tillbaka till 1950-talet och ställer till det för sig när han blir involverad i sina föräldrars förhållande. Hans egen mamma blir kär i honom och om han inte kan få henne att bli intresserad av hans pappa kommer han själv upphöra att existera.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 18:35. Läs mer om Tillbaka till framtiden

Superman returns

Superman returnsAmerikansk action från 2006. När Stålmannen återkommer till Metropolis efter fem års frånvaro står hans fiende Lex Luthor beredd med en djävulsk plan. Planen hotar inte bara Stålmannen utan hela mänskligheten. Den försynte Clark Kent fövandlas till Stålmannen när världen skriker efter hans hjälp.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 9 med start klockan 22:00. Läs mer om Superman returns

The holiday

The holidayAmerikansk romantisk komedi från 2006. Amanda från Los Angeles och Iris från London bor 800 mil ifrån varandra och har aldrig träffats, men dras ändå med samma problem: män. Efter att ha fått kontakt med varandra genom en webbsida byter de två främlingarna hus med varandra under två veckor för att glömma sina trassliga kärleksliv. Men kärleken slår till när man minst anar det, och snart knackar drömprinsen på deras dörrar.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 21:00. Läs mer om The holiday

Tillbaka till framtiden del 2

Tillbaka till framtiden del 2Amerikansk science fiction-komedi från 1989. Doc, Marty och Jennifer åker till år 2015 med sin DeLorean-tidsmaskin för att rätta till några problem i framtiden. Men Biff stjäl tidsmaskinen och åker tillbaka i tiden och ger en bok med 50 års sportresultat till sitt yngre jag. Nu måste Marty åka tillbaka i tiden för att stoppa den yngre Biff från att utnyttja boken.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 21:00. Läs mer om Tillbaka till framtiden del 2

Crimson Peak

Crimson PeakAmerikansk skräckfilm från 2015. Vid det förra sekelskiftet träffar författarinnan Edith Cushing den gåtfulla och förföriska Thomas Sharpe. Han uppvaktar henne och senare gifter sig de två. De flyttar in i hans herrgård och där får Edith träffa hans egendomliga och mystiska syster Lucille Sharpe. Edith inser snart att allt inte står rätt till när gengångare hemsöker henne och hennes nya hem.

Trailer:

Filmen visas på TV 11 med start klockan 22:00. Läs mer om Crimson Peak

Dirty dancing

Dirty dancingAmerikanskt romantiskt drama från 1987. Frances tillbringar sitt sommarlov tillsammans med sin familj på ett pensionat i bergen. Hon finner aktiviteterna som anordnas på hotellet tråkiga och ytliga. Men en kväll slinker hon in på en fest som personalen har ordnat och ser till sin häpnad hur de dansar tätt ihop till rytmiska toner. Utan att kunna förklara det, fascineras hon av dansen. När hotellets danslärare blir av med sin partner griper Baby tillfället och går med på att ta hennes plats och nu börjar hennes väg mot vuxenlivet, en väg som ite alltid är så lätt?

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 18:50. Läs mer om Dirty dancing

Tulpanfeber

TulpanfeberBrittiskt drama från 2017. I 1600-talets Amsterdam skenar handeln med tulpanlökar – där bara en enstaka lök kan kosta flera årslöner – och ”tulpanmanin” är ett faktum. I denna omvälvande tid möter vi unga Sophia som gift sig med en betydligt äldre handelsmannen Cornelis men möter den stora passionen i Jan, en ung konstnär.

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 21:00. Läs mer om Tulpanfeber

Notting Hill

Notting HillBrittisk dramakomedi från 1999. Engelsmannen William Thacker äger en liten resebokhandel i Notting Hill i London. En helt vanlig dag kommer en av världens största filmstjärnor, Anna Scott, in i bokhandeln och köper en bok. Slumpen och utspillt kaffe gör att de snart träffas igen.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 21:00. Läs mer om Notting Hill

Christmas in Vienna

Christmas in ViennaAmerikanskt drama från från 2019. Konsertviolinisten Jess känner inte musikglädjen längre, men reser till Wien i juletid för att spela. I den vintersmyckade staden hittar hon inspirationen som saknats – och kärleken.

Trailer:

Filmen visas på TV 11 med start klockan 18:15. Läs mer om Christmas in Vienna

Christmas bells are ringing

Christmas bells are ringingAmerikansk romantisk julfilm från 2018. Frilansfotografen Sam återvänder till barndomens Cape Cod för att gå på sin pappas bröllop på julafton. Det var tretton år sedan hon senast var där och hon har tappat kontakten med bästisen Mike. Men nu möts de igen som vuxna och de starka känslorna är kvar – men ska de välja karriären eller varandra?

Filmen visas på TV 11 med start klockan 20:00. Läs mer om Christmas bells are ringing

Christmas wishes and mistletoe kisses

Christmas wishes and mistletoe kissesAmerikansk romantisk julfilm från 2019. Ensamstående mamman Abbey tar ett steg i livet för att uppfylla sin dröm att jobba som inredningsdesigner. Hon får chansen att dekorera en julfest hos den välbärgade affärsmannen Nick, som kan behöva lite julstämning i tillvaron.

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 17:10. Läs mer om Christmas wishes and mistletoe kisses

Jag kommer hem igen till jul

Jag kommer hem igen till julSvenskt drama från 2019. Musikfyllt drama om världsartisten Simon som kommer hem till Sverige för att fira jul med familjen i det lilla samhället där han växte upp. Hans bror Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, arrangerar den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Men allt blir inte julefrid och snart konfronteras han med gamla minnen och familjehemligheter.

Filmen visas på TV4 med start klockan 21:00. Läs mer om Jag kommer hem igen till jul

Jag kommer hem igen till jul

Jag kommer hem igen till julSvenskt drama från 2019. Musikfyllt drama om världsartisten Simon som kommer hem till Sverige för att fira jul med familjen i det lilla samhället där han växte upp. Hans bror Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, arrangerar den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Men allt blir inte julefrid och snart konfronteras han med gamla minnen och familjehemligheter.

Filmen visas på TV4 med start klockan 22:15. Läs mer om Jag kommer hem igen till jul

Monica Z

Monica ZSvenskt drama från 2013. Från telefonist i Hagfors till jazzsångerska i New York. Filmen skildrar jazzikonen Monica Zetterlunds liv på 60-talet. Hela vägen upp till berömmelsen men också genom hennes stormiga kärleks- och familjeliv.

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 23:00. Läs mer om Monica Z

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *