Kvällens filmer: Harry Potter och fången från Azkaban, Ba…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Harry Potter och fången från Azkaban, Bad Company, Showtime, The winning season, Eragon, Star Wars: Episod II – Klonerna anfaller, Den vilda jakten på stenen, Bröderna Grimm, Doa: Dead Or Alive, Daylight, Oskuldens tid

Harry Potter och fången från Azkaban

En fartfylld tur på nattbussen tar Harry till Diagonalgränd där får han reda på nyheten att fången Sirius Black har rymt och är på jakt efter honom. Den nya terminen på Hogwarts börjar och Harry och hans vänner lär sig konsten att hantera hippogriffer (hälften hästar och hälften örnar), driva tillbaka föränderliga boggartar som byter skepnad, och får resa i tiden. Men innanför skolans väggar finns en anhängare till Voldemort, och över skolan svävar de själasugande dementorerna och hotar Harry.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:15 – 20:00

Bad Company

Bad CompanyNär en CIA-agent som arbetar under täckmantel dödas under förhandlingar kallas mannens tvillingbror, Jake, in för att ta hans plats. Jakes uppdrag blir att förhindra att ett kärnvapen hamnar i fel händer. Problemet är bara att smågangstern Jake inte ens visste att han hade en tvillingbror. Till råga på allt har han bara nio dagar på sig att lära sig sin välutbildade och vältränade brors jobb.

Trailer för Bad Company

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:55 – 02:15

Showtime

Kommissarie Mitch Preston har varit polis i närmare tjugo år. Han har föga tålamod och vill bli lämnad i fred och sköta sitt jobb. Polisen Trey Sellars är Prestons raka motsats. Istället för att dag ut och dag in behöva patrullera på gatorna i fattiga kvarter drömmer han om att få spela hjältepolis i någon TV-serie.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 22:50

The winning season

Elvaårige Joe älskar baseboll och en dag när han hjälper en äldre dam hittar han en raritet, ett basebollkort på Honus Wagner från 1909. Joe behåller kortet mot sina föräldrars önskan och snart visar det sig att det har magiska krafter.

Filmen visas på Sjuan klockan 03:15 – 05:05

Eragon

Eragon är namnet på en fattig bondpojke från landet Alagaësia, som styrs med järnhand av den tyrannen Galbatorix (John Malkovich). En vacker dag under en jakttur i skogen hittar Eragon en märklig blå sten som han tar med sig hem och tänker sälja för att köpa mat åt sin familj. Till hans missnöje vill ingen ta emot stenen när de får reda på att han har funnit den i olycksdrabbade Ryggraden. Några dagar senare spricker stenen och ut kommer en drakunge, Saphira. Från det ögonblick ägget kläcks är Eragons och Saphiras öden för evigt sammanlänkade. De måste tillsammans bekämpa den onde kungen och hans följeslagare, den demoniske trollkarlen Durza.

Filmen visas på TV3 klockan 18:55 – 21:00

Star Wars: Episod II – Klonerna anfaller

Tio år har gått sedan vi sist såg Anakin Skywalker och han är nu jedi-mästaren Obi-Wan Kenobis hängivna lärling. Galaxen har genomgått stora förändringar det senaste decenniet och en separatiströrelse som omfattar hundratals planeter hotar att förgöra den. För att tackla detta växande hot ger överstekansler Palpatine sitt godkännande för att sätta samman en armé med uppgift att förstärka jedistyrkorna.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:55

Den vilda jakten på stenen

Författarinnan Joan Wilder skriver romantiska och spännande böcker, men lever ett tråkigt liv. En dag får hon ett mystiskt paket, som visar sig innehålla den summa pengar som hon behöver för att köpa loss sin syster som har blivit kidnappad i Colombia. Helt på egen hand reser hon för att rädda sin syster från kidnapparnas onda klor. Men hon hamnar på fel buss, och hamnar i djungeln – tills det att hon träffar Jack Colton. Han påminner om flera av karaktärerna i hennes böcker…

Filmen visas på TV3 klockan 23:55 – 02:05

Bröderna Grimm

Bröderna Grimm, de legendariska äventyrsförfattarna, reser från by till by där de lurar folk att tro att deras by är hemsökt och att de är där för att rädda invånarna och driva ut monster och demoner. När myndigheterna kommer på hur de tjänar sina pengar, skickas bröderna ut i en riktig förtrollad skog, där oskulder försvinner under mystiska omständigheter.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:20

Doa: Dead Or Alive

Några av världens bästa fighters, bland dem Tina, Christie, Kasumi och Helena, blir inbjudna till en olaglig kampsportsturnering på liv och död som arrangeras på en avlägsen ö. På plats upptäcker de att den ansvarige för turneringen har som mål att kopiera dem för att skapa en elitstyrka.

Filmen visas på TV6 klockan 23:20 – 01:00

Daylight

Efter en explosion blockeras båda utgångarna till Hollandtunneln mellan New York och New Jersey. Kit Latura (Sylvester Stallone), den sparkade ex-chefen för stadens räddningstjänst, får uppdraget att få ut de överlevande från tunneln. De har precis tre timmar på sig innan antingen syret tar slut eller Hudsonflodens våldsamma tryck får tunneln att rämna.

Filmen visas på TV6 klockan 01:00 – 03:05

Oskuldens tid

Newland är förlovad med May och leder ett relativt bekymmerslöst liv. Men snart vänds deras tillvaro upp och ned, när Newland möter Mays fördomsfria kusin och de blir handlöst förälskade i varandra…

Filmen visas på TV8 klockan 00:05 – 02:45