Kvällens filmer: Harry Potter och fången från Azkaban, Da…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Harry Potter och fången från Azkaban, Da Vinci-koden, Layer cake, Lara Croft: Tomb raider, Tomb raider 2: Lara Croft and the cradle of life, Sound of noise, Men in black, Columbus circle, Hannah’s law, Borta bra, hemma värst, forts, Eyes wide shut, Employee of the month, Buying the cow, Farliga kurvor

Harry Potter och fången från Azkaban

Brittisk-amerikanskt äventyr från 2004. Harry Potter går sitt tredje år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Ingenting är sig likt. Sirius Black, den ökände massmördaren som suttit i fängelse i tolv år, är på rymmen. De grymma fångvaktarna från Azkaban, dementorerna, har kallats in för att vakta skolan. Harry Potter går inte säker, inte ens bland sina vänner. Men han är fast besluten att lösa mysteriet kring Sirius Black.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:15 – 20:00

Da Vinci-koden

Amerikansk thriller från 2006. En tyst och stillsam kväll på museet Louvren i Paris sker ett mord. Detta mord är början på avslöjandet av en illavarslande intrig innehållande hemligheter, som blivit beskyddade av ett sällskap sen Kristi dagar. Offrets barnbarn, kryptografen Sophie Neveu och den kände symbologen Robert Langdon börjar försöka reda ut ledtrådarna vilka leder till Leonardo da Vincis verk. För att komplicera ytterligare blir Langdon och Neveu misstänkta för mordet. Med bara några stegs försprång från polisen leder mysterierna Neveu och Langdon på en farlig resa genom Frankrike, England och genom historien själv.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:35 – 00:30

Layer cake

Layer CakeBrittisk thriller från 2004. Mr X är en knarklangare som planerar att dra sig tillbaka. Men han går med på att utföra ett sista uppdrag. Han ska sköta förhandlingarna vid försäljningen av en miljon ecstasy-tabletter. Oturligt nog är tabletterna stulna av en serbisk knarkkung.

Trailer för Layer cake

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:30 – 02:35

Lara Croft: Tomb raider

Amerikansk action från 2001. Äventyrerskan Lara Croft hittar ljusets triangel, ett föremål som kan förändra tid och rum, och står inför sin största utmaning. Hon måste försöka hitta triangeln innan det hemliga sällskapet Illuminati lägger vantarna på den. För mänskligheten är Lara det enda hoppet.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 21:55

Tomb raider 2: Lara Croft and the cradle of life

Amerikanskt äventyr från 2003. Lara Croft kan ha gjort det största arkeologiska upptäckten i historien, en karta som kan leda till den mytomspunna Pandoras ask. Dessvärre lyckas den elake forskaren Jonathan Reiss komma över kartan och Lara Croft får i uppdrag att se till att den kommer i rätta händer igen. Lara tar med sig Terry Sheridan och de två beger sig iväg på jakt efter kartan. Det blir ett fartfyllt äventyr som tar paret över flera kontinenter i jakten på kartan.

Filmen visas på Sjuan klockan 21:55 – 00:15

Sound of noise

Sound of NoiseSvensk komedi från 2010. En grupp excentriska trumslagare verkställer en serie musikaliska attacker mot staden och spelar på allt utom vanliga instrument. En tondöv, musikhatande polis börjar utreda fallet och hans jakt på de musikaliska terroristerna förvandlas snart till en personlig vendetta.

Trailer för Sound of noise

Filmen visas på SVT2 klockan 21:45 – 23:25

Men in black

Men in BlackAmerikansk actionkomedi från 1997. Jay och Kay är specialagenter på FBI. Deras uppdrag är att övervaka det dryga tusentalet utomjordingar som lever i USA. Men när en intergalaktisk terrorist kommer till jorden för mörda två intergalaktiska ambassadörer, blir det upp till Jay och Kay att rädda jorden från förödelse.

Trailer för Men in black

Filmen visas på TV3 klockan 22:35 – 00:30

Columbus circle

Columbus CircleAmerikansk thriller från 2012. Den välbärgade arvtagerskan Abigail Clayton har inte gått utanför sin vindsvåning på Manhattan på nästan tjugo år. När en äldre granne dör dyker kriminalpolisen Frank Giardello upp utanför hennes dörr för att undersöka dödsfallet. Snart flyttar de nya hyresgästerna Lillian och Charlie in i den döda kvinnans tomma lägenhet, som Abigail själv försökt köpa för att kunna leva mer ostört. Abigail bevakar ängsligt sina nya grannar genom titthålet i dörren och när hon till sist träffar Lillian och Charlie ansikte mot ansikte börjar hennes välordnade värld att krackelera.

Trailer för Columbus circle

Filmen visas på TV3 klockan 00:30 – 02:20

Hannah’s law

Amerikansk västern från 2012. Hannah upprätthåller lagen i Dodge City, Kansas och till sin hjälp har hon Wyatt Earp, Doc Holliday och Stagecoach Maria.

Filmen visas på TV3 klockan 02:20 – 03:55

Borta bra, hemma värst, forts

Amerikansk komedi från 2008. Paret Brad och Kate avskyr besvärliga familjesammankomster och den här julen har de bestämt sig för att resa till Fiji.. Men när deras flyg blir inställt tvingas de tacka ja till inte bara en familjemiddag utan måste fira jul med samtliga sina fyra frånskilda föräldrar.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:35

Eyes wide shut

Eyes Wide ShutAmerikansk-brittisk thriller från 1999. William Harford blir bestört när hans fru berättar att hon har haft sexuella fantasier om en annan man. Chockad ger han sig ut på New Yorks gator, där han genom en bekant får höra om ett hemligt sällskap som håller en dekadent fest. William smiter in på festen och hans liv blir aldrig mer detsamma.

Trailer för Eyes wide shut

Filmen visas på TV4 klockan 23:35 – 02:50

Employee of the month

Employee of the MonthAmerikansk komedi från 2006. Zack och Vince jobbar på ett varuhus där man varje månad utser ”företagets medarbetare”, och Amy dejtar bara killar som har fått utmärkelsen. När Amy börjar jobba på varuhuset blir, både Zack och Vince förälskade och de gör allt för att imponera på henne. Nu inser Vince att han måste ge allt för att vinna utmärkelsen och ha en chans på Amy.

Trailer för Employee of the month

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:15

Buying the cow

Buying the CowAmerikansk komedi från 2002. David och Sarah har varit tillsammans i fem år. För att få reda på om David är redo att gifta sig med henne reser hon till New York i två månader. När hon kommer tillbaka vill hon ha besked. David söker upp sina gamla polare för att få råd och medan han festar med kompisarna faller han snart för en annan kvinna. Samtidigt har Sarah fått ett smaskigt erbjudande av sin stilige chef i New York. Kommer David och Sarah att hitta tillbaka till varandra eller har de upptäckt att gräset är grönare på andra sidan?.

Trailer för Buying the cow

Filmen visas på TV6 klockan 23:15 – 00:55

Farliga kurvor

Amerikansk komediserie från 1989. Chuck får en möjlighet han länge drömt om: en välbetald anställning på ett stort företag. Det enda som krävs av honom är att han först hjälper chefen att leverera en sprillans ny porsche från Kalifornien till Lake Tahoe och överlämna den till hans dotter som fyller år. Chucks oansvarige kompis Wally övertalar dock Chuck att, innan han levererar bilen, använda den för att locka till sig tjejer i San Diego, vilket naturligtvis resulterar i vissa komplikationer.

Filmen visas på TV6 klockan 00:55 – 02:45