Kvällens filmer: Harry Potter och fången från Azkaban, Sh…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Harry Potter och fången från Azkaban, Sherlock Holmes, Mystic River, Älska mig igen, Den röda baronen, Susan, var är du?, Franska nerver, Bon appétit!, Big miracle, The twilight saga: Breaking dawn part 1, Baksmällan del 2, forts, Dagboken: Jag sökte dig och fann mitt hjärta, Romeo + Julia, Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet, The Fast and the Furious, 2 Fast 2 Furious, Höken är lös, Red Sands, Hämnden är ljuv

Harry Potter och fången från Azkaban

En fartfylld tur på nattbussen tar Harry till Diagonalgränd där får han reda på nyheten att fången Sirius Black har rymt och är på jakt efter honom. Den nya terminen på Hogwarts börjar och Harry och hans vänner lär sig konsten att hantera hippogriffer (hälften hästar och hälften örnar), driva tillbaka föränderliga boggartar som byter skepnad, och får resa i tiden. Men innanför skolans väggar finns en anhängare till Voldemort, och över skolan svävar de själasugande dementorerna och hotar Harry.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:15 – 20:00

Sherlock Holmes

Sherlock HolmesÅret är 1890 i London. Hela rikets säkerhet står på spel när Sherlock Holmes och Dr Watson jagar en skurk utan samvete, vars planer kan störta hela det brittiska imperiet. Sherlock Holmes mäter gärna sin skarpa hjärna mot sjuka brottsgenier, men när det krävs slåss han även mot skurkarna på ett mer handgripligt sätt.

Trailer för Sherlock Holmes

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 00:05

Mystic River

Mystic RiverJimmy, Dave och Sean växer upp tillsammans i Bostons arbetarkvarter men glider isär efter att Dave utsatts för ett hemskt brott. Många år senare återförenas de när Jimmys dotter blir mördad. Sean är polis, Jimmy äger en mataffär och Dave är arbetslös. Jakten på mördaren startar. Men de fyra dygn som Dave hölls fången i barndomen har påverkat dem alla och förblindad av sorg tar Jimmy lagen i egna händer.

Trailer för Mystic River

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:05 – 02:50

Älska mig igen

Det lyckliga paret Paige och Leo råkar ut för en bilolycka som förändrar deras liv för all framtid. Leo klarar sig oskadd medan Paige hamnar i koma. När hon vaknar upp minns hon inget av sin tid med Leo utan bara sin tid som student då hon var förlovad med Jeremy.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:05 – 00:15

Den röda baronen

Manfred von Richthofen är en av Tysklands bästa krigspiloter under första världskriget. För honom och hans piloter är striderna en kraftmätning där skicklighet avgör vem som vinner ära och berömmelse. Men när han förälskar sig i en sjuksköterska ställs han öga mot öga med krigets fasor.

Filmen visas på Sjuan klockan 02:40 – 05:10

Susan, var är du?

Amerikansk komedi från 1985. Roberta lever ett trist och stillsamt liv som hemmafru. Genom en olycka får hon ett slag i huvudet och vaknar upp med minnesförlust. Hon tror att hon är den vinddrivna punktjejen Susan och börjar leva därefter. Skådespelare: Aidan Quinn, Laurie Metcalf, John Turturro, Madonna, Rosanna Arquette.

Filmen visas på SVT1 klockan 23:30 – 01:10

Franska nerver

Fransk-belgisk komedi från 2010. Jean-René driver en chokladfabrik och Angélique är en superbegåvad chokladkonditor. Den gemensamma passionen gör att de dras till varandra och en förälskelse börjar spira. Tyvärr är det inte bara chokladen de har gemensamt utan även en grav känslostörning. Men kanske kan både chokladen och kärleken segra?. Skådespelare: Lorella Cravotta, Lise Lamétrie, Swann Arlaud, Benoît Poelvoorde, Isabelle Carré.

Filmen visas på SVT2 klockan 16:35 – 17:50

Bon appétit!

Fransk romantiskt drama från 2012. Hortense Laborie är en känd kock från den franska regionen Périgord som blir väldigt förvånad när presidenten anställer henne som personlig kock. Plötsligt ligger det på hennes ansvar att förbereda alla hans måltider i Élyséepalatset och tack vare sin okuvliga vilja lyckas hon stå på sig bland den avundsjuka och illvilliga kökspersonalen. Hennes autentiska mat tar presidenten med storm, men det finns fullt av fällor i maktens korridorer. Skådespelare: Jean d’Ormesson, Hippolyte Girardot, Jean-Marc Roulot, Catherine Frot, Arthur Dupont.

Filmen visas på SVT2 klockan 21:25 – 23:00

Big miracle

Big MiracleAmerikanskt romantiskt drama från 2012. En nyhetsreporter i en småstad och en djurälskande volontär får hjälp av rivaliserande supermakter för att rädda en familj ståtliga gråvalar. De har fångats i snabbt formerande is i Arktis. Skådespelare: Andrew Daly, Kristen Bell, Dermot Mulroney, Ted Danson, Drew Barrymore, John Krasinski.

Trailer för Big miracle

Filmen visas på TV3 klockan 17:50 – 20:00

The twilight saga: Breaking dawn part 1

Amerikansk fantasy från 2011. Efter bröllopet tillbringar Bella och Edward sin smekmånad i Brasilien. Men den får ett abrupt slut när de upptäcker att Bella är gravid. Barnet tär på Bella och hon bär det med fara för sitt liv, vilket gör vännen Jacob rasande och Edward förtvivlad. Samtidigt konspirerar Volturi för att göra sig av med Cullens en gång för alla. Skådespelare: Robert Pattinson, Taylor Lautner, Kristen Stewart.

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 23:50

Baksmällan del 2, forts

Amerikansk komedi från 2011. Med minnet efter svensexan i Vegas fortfarande färskt planerar vännerna en lugnare tillställning för Stu i Bangkok. Men det som inte får ske, sker och baksmällan den här gången blir om möjligt ännu värre – när de vaknar är Stus svåger borta och på nytt tvingas de ut på en surrealistisk odyssé i gårdagsnattens spår. Skådespelare: Ken Jeong, Justin Bartha, Mike Tyson, Paul Giamatti, Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:50

Dagboken: Jag sökte dig och fann mitt hjärta

Amerikanskt drama från 2004. Den unga Allie kommer på 1940-talet till staden Seabrook i North Carolina där hon möter Noah Calhoun och kärlek uppstår. Flera decennier senare hittas Allies dagbok av Duke, som börjar läsa den för en kvinna han regelbundet besöker på ett sjukhem. Skådespelare: Joan Allen, Sam Shepard, James Marsden, Kevin Connolly, David Thornton, Jennifer Echols, Ryan Gosling, Rachel McAdams, Gena Rowlands, James Garner.

Filmen visas på TV4 klockan 23:50 – 02:20

Romeo + Julia

Amerikanskt drama från 1996. Shakespeares klassiska drama om förbjuden kärlek i nutid med Leonardo DiCaprio och Claire Danes. Industri- och maffiasläkterna Capulet och Montague ligger i fejd med varandra. Unge Romeo från släkten Montague är på maskeradbal hos familjen Capulet och förälskar sig i deras dotter Julia. Skådespelare: Claire Danes, John Leguizamo, Leonardo Dicaprio.

Filmen visas på TV4 klockan 02:20 – 04:20

Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet

Paramount Pictures och Columbia Pictures presenterar Tintins äventyr, regisserad av Steven Spielberg efter ett manus av Steven Moffat och Edgar Wright och Joe Cornish. Jamie Bell spelar Tintin, den orädda unga reportern vars obevekliga jakt på en bra story gör att han ofta hamnar mitt i ett äventyr, och Daniel Craig som den förfärliga Red Rackham.

Filmen visas på TV6 klockan 18:55 – 21:00

The Fast and the Furious

The Fast and the FuriousEn nyutexaminerad polis vid namn Brian O’Conner säger sig vara racerförare och infiltrerar ett kriminellt gäng för att undersöka en brottshärva. Han lyckas ställa sig in hos gruppens ledare, men medlemmarna börjar snart misstänka att det finns en inkräktare bland dem och plötsligt svävar han i livsfara.

Trailer för The Fast and the Furious

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:10

2 Fast 2 Furious

2 Fast 2 FuriousBrian O’Conner har lämnat Los Angeles till följd av sina olagliga förehavanden och driver nu runt på Miamis gator och tjänar sitt uppehälle genom street-raicing. Övervakad av tulltjänstemannen Monica Fuentes grips han av polisen och tvingas motvilligt till att infiltrera drogkungen Carter Verones organisation i utbyte mot att hans brottsregister raderas. Brian beger sig hem till Barstow där han anlitar sin gamla kumpan Roman Pearce. Tillsammans med Roman och Monica försöker de sätta fast Verone.

Trailer för 2 Fast 2 Furious

Filmen visas på TV6 klockan 23:10 – 01:10

Höken är lös

Mästertjuven Hudson Hawk (Bruce Willis) släpps ut efter att ha tillbringat de senaste tio åren i fängelset Sing Sing. Världens mest beryktade inbrottstjuv vill bli hederlig men ingen tror honom. Hans övervakare, polisofficer Gates, föreslår honom att stjäla en värdefull ryttarstayett av Leonardo da Vinci från en auktionsfirma i New York. Hawk vägrar. När hans mångårige partner, Tommy Five-Tone, sedan kommer med samma förslag och Hudson hotas av två maffiabröder går han med på uppdraget…

Filmen visas på TV6 klockan 01:10 – 02:55

Red Sands

Red SandsDen enda överlevande soldaten Jeff berättar genom tillbakablickar de mystiska omständigheterna kring en hel bataljon av amerikanska soldaters död i dagens Afghanistan. Två veckor tidigare hade han och hans mannar fått uppdrag att bevaka en väg som använts av millitanter för att smuggla vapen. På ett slentrianuppdrag mitt i öknen ser de en antik staty. En uttråkad soldat avfyrar några skott, varpå statyn går i tusen bitar. Inte kunde de ana att de nu befriat en övermänsklig makt…

Trailer för Red Sands

Filmen visas på TV6 klockan 02:55 – 04:15

Hämnden är ljuv

Vi ser Meg Ryan och Matthew Broderick i rollerna som Maggie och Sam i den här romantiska komedin om förlorad kärlek och hämndens ljuvhet. Tillsammans smider Maggie och Sam diaboliska planer för att hämnas på sina föredettingar. Om allt går som det ska kommer deras ex att ångra att de någonsin fötts…. Text-TV s. 690.

Filmen visas på TV8 klockan 23:00 – 01:05