Kvällens filmer: Harry Potter och halvblodsprinsen, Public enemies, Gremlins,…

Harry Potter och halvblodsprinsen

Idag torsdag den 30 december sänds följande filmer på TV: Harry Potter och halvblodsprinsen, Public enemies, Gremlins, Goosebumps, Indiana Jones och det sista korståget, The Scorpion king, Dödligt vapen 3, Tjejresan, Flickorna, Nostalgic Christmas, Christmas bells are ringing, Freddie – the final act, SOS: En segelsällskapsresa, SOS: En segelsällskapsresa

Harry Potter och halvblodsprinsen

Harry Potter och halvblodsprinsenBrittisk-amerikanskt äventyr från 2009. Harry Potter påbörjar sitt sjätte år på Hogwarts och rädslan sprider sig sedan det blivit känt att Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn har återvänt. Samtidigt hittar Harry en mystisk bok som tillhört någon som kallar sig ”halvblodsprinsen”.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 17:55. Läs mer om Harry Potter och halvblodsprinsen

Public enemies

Public enemiesAmerikansk thriller från 2009. John Dillingers våghalsiga bankrån under förbudstiden i USA gör honom till FBI:s mest efterspanade brottsling. J Edgar Hoovers polisorganisation sätter toppagenten Melvin Purvis på fallet, samtidigt som Dillingers popularitet växer hos den amerikanska allmänheten.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 21:00. Läs mer om Public enemies

Gremlins

GremlinsAmerikansk skräckkomedi från 1984. Det är julafton och pappa Rands present till sonen Billy är en bedårande liten mogwai. Skötselrådet för den nya familjemedlemmen är enkelt men viktigt: håll honom borta från vatten. Men snart spricker skötselrådet och den vilda cirkusen är igång.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 9 med start klockan 22:00. Läs mer om Gremlins

Goosebumps

GoosebumpsAmerikansk skräckkomedi från 2015. Zach flyttar från storstan till Madison i Delaware, där han blir granne med den söta Hannah och hennes elake, tillbakadragne far. Zach och hans vän Champ blir chockade över att få veta att hennes far är den hyllade skräckförfattaren R.L. Stine. Helvetet brakar löst när Champ öppnar ett manuskript och släpper lös alla författarens skruvade skapelser på den lilla staden.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 19:55. Läs mer om Goosebumps

Indiana Jones och det sista korståget

Indiana Jones och det sista korstågetAmerikanskt äventyr från 1989. Indiana Jones kontaktas av konsthandlaren Walter Donovan. Som ber honom att leta rätt på den heliga graal sedan Jones pappa försvunnit spårlöst medan han var den på spåren. Jones beger sig till Italien efter att ha fått sin pappas dagbok. Där blir han och den österrikiska konstprofessorn dr Elsa Schneider angripna av agenter från en mystisk organisation.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 18:25. Läs mer om Indiana Jones och det sista korståget

The Scorpion king

The Scorpion kingAmerikanskt actionäventyr från 2002. För länge, länge sedan innan pyramidernas tid använde den onde kung Memnon sin siare Cassandras psykiska krafter för att se in i framtiden. I en sista ansträngning att hindra Memnon från att ta makten i världen lejde ledarna för de fria stammarna Mathayus att döda Cassandra.

Trailer:

Filmen visas på TV 11 med start klockan 22:00. Läs mer om The Scorpion king

Dödligt vapen 3

Dödligt vapen 3Amerikansk action från 1992. Murtaugh förbereder sig inför den stundande pensionen. Men kollegan Riggs ser i vanlig ordning till att han inte får en lugn stund. De får dessutom en kvinnlig kollega som ny partner, den tuffa vackra Lorna Cole. Den nya trion försöker sätta dit en före detta polis som blivit en rå superskurk och verkar vara inblandad i en vapenhärva med stulna vapen. Han skyr inga medel för att undanröja vittnen.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 22:55. Läs mer om Dödligt vapen 3

Tjejresan

TjejresanAmerikansk komedi från 2017. Emily blir dumpad av sin pojkvän precis innan de ska åka till Ecuador på en efterlängtad exotisk semester. I stället övertalar hon sin mycket försiktiga mamma Linda att hänga med på resan, som kommer att bli full av överraskningar och strapatser.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 21:00. Läs mer om Tjejresan

Flickorna

FlickornaTre kvinnor är med i ett resande teatersällskap med Lysistrate på programmet. Pjäsens tema – äktenskap, kvinnofrigörelse, krig – griper in i de tre kvinnornas liv, och teater och verklighet blandas.

Trailer:

Filmen visas på SVT2 med start klockan 22:10. Läs mer om Flickorna

Nostalgic Christmas

Nostalgic ChristmasAmerikanskt drama från 2019. Annes årliga julvisit i hemstaden blir bitterljuv då hennes far berättar att han tänker stänga leksaksaffären och lämna staden. När Anne blir ansvarig för stadens julfirande tillsammans med änklingen Keith börjar hon fundera vad hon egentligen vill ha ut av sitt liv. Kan hemstadens lugn ge henne både kärlek och en ny karriär?

Trailer:

Filmen visas på TV 11 med start klockan 20:00. Läs mer om Nostalgic Christmas

Christmas bells are ringing

Christmas bells are ringingAmerikansk romantisk julfilm från 2018. Frilansfotografen Sam återvänder till barndomens Cape Cod för att gå på sin pappas bröllop på julafton. Det var tretton år sedan hon senast var där och hon har tappat kontakten med bästisen Mike. Men nu möts de igen som vuxna och de starka känslorna är kvar – men ska de välja karriären eller varandra?

Filmen visas på TV 11 med start klockan 18:10. Läs mer om Christmas bells are ringing

Freddie – the final act

Freddie - the final actBrittisk musikdokumentär från 2021. Rosad dokumentär om superstjärnan Freddie Mercurys sista år. Hur hans band Queen anordnade en stjärnspäckad minneskonsert på Wembley Stadium, för att både hylla hans liv och sätta ljus på de rådande fördomarna kring hiv och aids. I intervjuer möter vi såväl Queen-medlemmarna Brian May och Roger Taylor, som vänner, familj och flera av konsertens gästartister. Medverkande: Paul Young, Lisa Stansfield, Anita Dobson, Harvey Goldsmith, Brian May, Freddie Mercury, Roger Taylor, Roger Daltrey, Kashmira Bulsara,.

Filmen visas på Sjuan med start klockan 21:00. Läs mer om Freddie – the final act

SOS: En segelsällskapsresa

SOS: En segelsällskapsresaSvensk komedi från 1988. Det är midsommar i skärgården med allt vad det innebär av fest, båtar och snedseglare. Mitt i detta hamnar Stig Helmer och hans norske vapendragare Ole, och ingen av dem är någon större sjöfarare.

Filmen visas på TV4 med start klockan 21:00. Läs mer om SOS: En segelsällskapsresa

SOS: En segelsällskapsresa

SOS: En segelsällskapsresaSvensk komedi från 1988. Det är midsommar i skärgården med allt vad det innebär av fest, båtar och snedseglare. Mitt i detta hamnar Stig Helmer och hans norske vapendragare Ole, och ingen av dem är någon större sjöfarare.

Filmen visas på TV4 med start klockan 22:15. Läs mer om SOS: En segelsällskapsresa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *