Kvällens filmer: Head of State, Music and Lyrics, Angel E…

Head of State, Music and Lyrics, Angel Eyes, A mighty heart, Million dollar baby, Hanging up, The Benchwarmers, Den perfekta stormen, Goldeneye, In the cut, Funny People, På djupt vatten, 15 minutes, Almost Famous, Devour, Children of men, En snut på hugget, Frida

Head of State

18:10 – 20:00

Head of StateMed bara ett par veckor kvar till valet letar Washington med ljus och lykta efter en presidentkandidat som inte har en chans att vinna. Valet faller på en okänd lokalpolitiker från fel sida av staden. Amerikansk komedifilm från 2003.

Music and Lyrics

21:30 – 23:40

Music and LyricsAlex Fletcher är en före detta popstjärna som nu uppträder med en nostalgishow på karnevaler och nöjesparker. Han får chansen att komma tillbaka i rampljuset när en popdiva ber honom skriva en duett. Det enda problemet är att Alex aldrig har kunnat skriva låttexter.

Angel Eyes

23:40 – 01:40

Angel EyesChicagopolisen Sharon Pogue blir överfallen av den brottsling hon jagar. En mystisk främling, Catch, ingriper och räddar Sharons liv. De blir kära i varandra samtidigt som de avslöjar varandras hemligheter.

A mighty heart

19:10 – 21:30

A Mighty HeartAmerikanskt drama från 2007. Baserat på en sann historia. Makarna Danny och Mariane Pearl är framgångsrika reportrar som får ett uppdrag i den pakistanska staden Karachi. När Daniel får en intervju med schejk Gilani blir han kidnappad av muslimska fundamentalister. Nu börjar hans fru Marianes kamp för att försöka återfinna honom med hjälp av polis och både inhemsk och amerikansk underrättelsetjänst. Åldersgräns 11 år.

Million dollar baby

21:30 – 00:10

Million Dollar BabyAmerikanskt drama från 2004. Den tidigare proffsboxaren Frankie driver en boxningsklubb dit Maggie kommer. Hon har bestämt sig för att bli proffsboxare och vill att Frankie ska träna henne. Frankie är inte ett dugg intresserad av att hjälpa Maggie eftersom han inte tror på att hon har någon chans. Men det Frankie inte räknat med är Maggies envishet och hon är fast besluten att nå sitt mål. Hon sätter i gång och tränar själv och det dröjer inte länge förrän hon blir upptäckt av klubbens allt i allo som tar henne under sina vingar. Åldersgräns 11 år.

Hanging up

00:10 – 02:10

Hanging UpAmerikansk dramakomedi från 2000. Systrarna Georgia, Eve och Maddy lever totalt olika liv men kommer varandra närmare när deras galna far Lou hamnar på sjukhus. Den äldsta systern Georgia är en framgångsrik chefredaktör på en tidning uppkallad efter henne själv. Mellansystern Eve lever ett tryggt familjeliv i Los Angeles och Maddy, som är yngst, strävar efter att bli en tv-kändis men utan större framgång. Nu måste de tillsammans försöka ta hand om pappan som gång på gång rymmer från sjukhuset. Barntillåten.

The Benchwarmers

20:00 – 21:30

The BenchwarmersGus, Clark, Mel och Ritchie har i hela sina liv levt i skuggan av sina mobbare, men bestämmer sig för att börja försvara sig själva. Tillsammans med Mels pappa Nelson bildar de det bästa juniorbaseballaget

Den perfekta stormen

22:30 – 01:05

Den perfekta stormenVerklighetsbaserad historia om svärdfiskefartyget Andrea Gail som befinner sig ute på Atlanten när århundradets största oväder närmar sig med stormsteg. Meteorologerna hävdar att ovädret är ett perfekt fenomen med en sällsynt kombination av faktorer som kommer att skapa 30 meter höga vågor. Kommer Andrea Gail och hennes besättning att klara sig? Text-TV s. 690.

Goldeneye

21:30 – 22:00

GoldeneyeBrittisk action från 1995. Agent James Bond ska spränga en rysk kemisk vapenfabrik men när hans kompanjon blir tillfångatagen ställs han inför ett svårt val, rädda sin vän eller genomföra uppdraget. Nio år senare återvänder Bond till Sovjetunionen på jakt efter Goldeneye, ett vapen som kan skapa kaos och krig i världen. Åldersgräns 15 år.

In the cut

00:25 – 02:55

In the CutAmerikansk dramathriller från 2003. Frannie lever ett lugnt liv och jobbar som engelsklärare. Men när hon blir utfrågad angående ett mord blir hon involverad med polisen Malloy och hon upptäcker en mörkare sida hos sig själv. När flera mord inträffar börjar Frannie misstänka att Malloy kan vara mördaren och hennes misstankar späs på när hennes halvsyster blir mördad. Hon flyr från Malloy samtidigt som den riktiga mördaren är ute efter henne. Åldersgräns 15 år.

Funny People

21:30 – 00:25

Funny PeopleDen berömde komikern George Simmons (Adam Sandler) får en andra chans efter att ha varit med om en nära döden-upplevelse. Tillsammans med sin assistent, den hårt kämpande komikern Ira (Seth Rogen) återvänder han till de platser och personer som betytt mest under åren… bland annat till de platser där han först började uppträda som ståuppkomiker, och till den flicka han inte kan glömma (Leslie Mann).

På djupt vatten

00:25 – 02:20

Steven Seagal spelar legosoldaten Chris Cody i denna thriller som följer en ubåtsbesättning fångad i havsbotten. Angripna från alla håll, tvingas besättningen nu att strida mot en rad fienden, bland dem en amerikansk torpedbåtsjagare som har gått över till fiendesidan.

15 minutes

02:10 – 04:35

15 MinutesAmerikansk action från 2001. När de kriminella kollegorna Oleg och Emil från Östeuropa kommer till New York för att hämta upp sin del i en stöld stjäl Oleg en videokamera. När Emil begår ett mord ser Oleg till att filma hela händelsen. Snart upptäcker de att man i amerikansk media kan bli berömd och tjäna stora pengar på sina filmer och de beslutar sig därför för att sälja sina filmer till en tv-kanal. Men polisen Eddie Flemming och brandmannen Jordy Warsaw är dem på spåren.

Almost Famous

01:05 – 03:20

Almost FamousÅret är 1973 och alla unga killar drömmer om att bli rockstjärna eller musikjournalist. Så även 15-årige filmrecensenten William Miller som genom tur och envishet en dag får i uppdrag av tidskriften ”Rolling Stone” att intervjua den relativt okända gruppen ”Stillwater”. Till sin mammas stora förskräckelse planerar William, utrustad med bandspelare och ett anteckningsblock, att följa med gruppen på turné genom USA. Filmen är löst baserad på regissören/manusförfattaren Cameron Crowes egna upplevelser som tonårig rock-kritiker på sjuttiotalet. Text-TV s. 690.

Devour

04:10 – 05:35

DeVourJake Cummings är en stressad student och datortekniker som får en märklig födelsedagspresent av sin kompis – ett interaktivt TV-spel som heter ”The Pathway”. Ett spel som man kan spela även när man inte sitter framför sin datorskärm. Men händelseförloppet och det grymma våldet i spelet börjar jaga Jake i hans drömmar och snart tar det över hans vakna timmar också.

Children of men

02:55 – 05:25

Children of MenAmerikansk science fiction från 2006. Året är 2027, världen är i kaos och hopplöshet råder. Inga barn har fötts på arton år eftersom kvinnor av någon outgrundlig anledning har blivit sterila. Men när en ung gravid kvinna dyker upp i London får den före detta aktivisten Theo i uppdrag att smuggla ut henne ur landet till ett säkert ställe. Men det blir inget lätt uppdrag eftersom man stängt Englands gränser och landet liknar mest en krigszon. Samtidigt har de både regeringen och fanatiska aktivister efter sig.

En snut på hugget

02:20 – 04:10

Dooley är knarkpolis. När han ska sätta stopp för en hänsynslös gangster tar han hjälp av Jerry Lee, en polishund som är expert på att hitta knarkgömmor… Text-TV s. 690.

Frida

01:05 – 03:25

FridaFrida Khalo kan räknas bland en av Mexikos största konstnärer, vars verk var fulla av blod och glöd. Hon var också en av landets största personligheter med ett liv som var kantat av tragedier. Efter att ha blivit svårt skadad i en trafikolycka i ungdomens år var det osäkert om hon någonsin skulle gå mer. Frida lyckades besegra förlamningen, men hon förföljdes av ständiga plågor livet ut. Hon hade ett minst sagt turbulent äktenskap med en av socialismens ledande kulissfigurer, den temperamentsfulle Diego Rivera. Paret rörde sig i ytterst frigjorda konstnärliga kretsar där lesbiska laddningar var sedvanliga och berusningsmedlen flödade. Tillsammans tågade de också i revolutionens och kommunismens internationella här och de välkomnade en för livet flyende Leon Trotskij till Mexiko. Efter en livstid av drog- och alkoholmissbruk dog Frida så småningom den 13 juli 1954 bara 47 år gammal. Filmen är baserad på biografin ”Frida Kahlo” av Hayden Herrera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *