Kvällens filmer: Heartbreak Hotel, Shoot ’em up, Darjeeli…

Heartbreak Hotel, Shoot ’em up, Darjeeling limited, Waz, Deja Vu, Tigerland, Batman Forever, American Pie: The Wedding, Blues Brothers 2000, För kärleken, Save the last dance, Polisskolan 4 – Kvarterspatrullen, Kod Mercury, Tjejen som spelade högt, Gifted Hands, Reno 911, Det är nåt som inte stämmer

Heartbreak Hotel

20:00 – 22:20

Heartbreak HotelSvensk dramakomedi från 2005. Elisabeth och Gudrun är varandras raka motsatser men en sak har de gemensamt, de är båda skilda. Nu är de över 40 med vuxna barn och det är dags att gå vidare i livet och söka efter kärleken. Av en slump möts de två och de blir vänner och tillsammans ger de sig ut på jakt efter kärlek bland danshak och barer (n)

Shoot ’em up

22:20 – 00:05

Shoot 'Em UpAmerikanskt actiondrama från 2007. När Smith sitter och väntar på bussen en natt ser han en gravid kvinna bli jagad av tre beväpnade män. Han följer efter och lyckas skjuta männen och hjälper till att förlösa kvinnan. Kvinnan dör men Smith lyckas rädda babyn. Smith bestämmer sig för att ta reda på varför gänget var ute efter kvinnan och ber den prostituerade Donna ta hand om barnet under tiden. Men det dröjer inte länge förrän gängledaren är dem på spåren och Smith blir tvungen att fly med Donna och babyn (n)

Darjeeling limited

00:05 – 01:55

Amerikansk dramakomedi från 2007. De tre bröderna Francis, Peter och Jack har en dålig relation. Det har gått så långt att de inte pratat med varandra sedan deras far dog ett år tidigare. Francis inser att det är dags att göra något åt situationen och kommer på den geniala idén att de tre ska åka till Indien och söka efter sin försvunna mor. Det dröjer inte länge förrän det hela spårar ur och de blir avkastade av tåget. Nu börjar en ny resa för de tre som kanske kan få dem att hitta tillbaka till varandra (n)

Waz

01:55 – 04:05

Brittisk thriller från 2007. Den erfarne kriminalpolisen Eddie Argo får i uppdrag att utreda en serie våldsamma mordfall. Offren har utsatts för tortyr och tvingats att döda människor i sin närhet. Tillsammans med sin nya partner, den orutinerade Helen Wescott, kommer Eddie mördaren på spåren och dras in i en farlig värld på väg mot den ultimata frågan, om han är beredd att döda någon som han älskar för att själv överleva (n)

Deja Vu

21:00 – 23:30

Federala agenten Doug Carlin kallas in för att säkra bevis efter en fruktansvärd explosion ombord på en New Orleansfärja. Istället blir han förd till ett topphemligt labb där det finns övervakningsutrustning med vars hjälp man kan se tillbaka i tiden.

Tigerland

23:30 – 01:30

TigerlandDet är 1971 och USA står delat på grund av kriget i Vietnam. De är medvetna om att de snart skall sändas ut i krig och alla reagerar olika. Jim Paxton hyser en romantisk föreställning om kriget. Miter tror att erfarenheterna på slagfältet skall göra honom till man, Cantwell har resignerat inför det oundvikliga och Wilson längtar efter att få slåss.

Batman Forever

00:20 – 02:45

Batman ForeverTwo-Face är lös i staden och ute efter att döda Batman en gång för alla. På Wayne Enterprise håller den briljante forskaren Dr Edward Nygma på att exprimentera med hjärnvågor i förhoppning att skapa tredimensionell TV.

American Pie: The Wedding

22:00 – 00:00

Jim Levenstein har äntligen samlat mod till att fri till sin flickvän, Michell Flaherty. Hon säger ja, men här börjar problemen för Jim. Tillsammans med Paul Finch och Kevin Myers måste Jim nu planera bröllopet. Oturligt nog befinner sig Steve Stifler i stan, och han bestämmer sig för att anordna en hemlig svensexa.

Blues Brothers 2000

01:00 – 03:15

Blues Brothers 2000Arton år efter brödernas ursprungliga ”uppdrag från Gud”, kommer Elwood Blues ut från fängelset och upptäcker att mycket har förändrats under den tid han varit borta. Hans partner Jake har dött, hans band spelar inte längre ihop och barnhemmet där han växte upp har förstörts. Elwood inser att han måste ta sig an en helt ny uppgift – att samla det gamla bandet med hjälp av en bartender full av soul, tävla vid Queen Moussette’s musiktävling, och rädda en egensinnig föräldralös pojke.

För kärleken

21:25 – 22:00

För KärlekenSvenskt drama från 2010. Om Moses, Karin, Francis och Bosse som alla under en vanlig dag ställs inför val där de inte inser att de beslut som verkar vara banala i stunden är livsavgörande och förödande. Val som leder till att deras vägar korsas. Åldersgräns 11 år.

Save the last dance

23:40 – 02:00

Save the Last DanceAmerikanskt romantiskt drama från 2001. Under uttagningen till en dansutbildning får Sara veta att hennes mamma omkommit i en bilolycka. Svårt chockad bestämmer sig Sara för att aldrig mer dansa. Hon tvingas lämna den lugna Chicago-förorten och flytta till sin pappa som bor i Chicagos getto, där hon börjar skolan som den enda ljushyade eleven. Hennes liv får en positiv vändning när hon blir vän med Chenille och möter hennes bror Derek. Barntillåten.

Polisskolan 4 – Kvarterspatrullen

21:00 – 22:45

Förändringens vindar blåser genom polisskolan. Lassard bestämmer att man skall träna och göra kvarterspatrullerna tuffare. Resultatet blir programmet ”Medborgare som patrullerar”, som består av vanliga medborgare som genomgår en variant av polisträning. Därmed får Mahoney och de andra poliserna fullt upp att träna dessa civila blåbär, som den rivaliserande polisen Harris försöker stoppa.

Kod Mercury

23:55 – 02:10

En autistisk nioåring, Simon, avkodar en ny topphemlig kod från regeringen, som gömts i en korsordstidning. När han ska hämta ut priset utlöser han ett larm hos Nicholas Kudrow, chefen på National Security Agency. Kudrow säger att koden är till för att skydda amerikanska agenter världen över, och skickar en yrkesmördare som ska göra sig av med Simon. Simons föräldrar dödas, men Simon överlever och gömmer sig på en hemlig plats där han senare hittas av den okonventionelle FBI-agenten Art Jeffries, vars uppdrag är att beskydda pojken från NSA och deras lönnmördare.

Tjejen som spelade högt

01:35 – 03:35

Lou Jean Poplin hjälper sin man Clovis att rymma från fängelset. Lou Jean behöver hjälp att förhindra att hennes barn tas ifrån henne och adopteras bort. De tre ger sig av på en lång resa längs de amerikanska vägarna.

Gifted Hands

03:15 – 04:45

Oscarvinnande Cuba Gooding Jr har huvudrollen i denna sanna historia om en berömd hjärnkirurg. Unge Ben Carson växer upp i ett splittrat hem med fattigdom och fördomar, där hans betyg blir sämre och hans hopp falnar. Men hans mor förlorar aldrig tron på honom. Hon inspirerar honom att aldrig ge upp de chanser hon aldrig själv fick, och hjälper honom utveckla sin kreativitet, sin intelligens och allra viktigast, tron på sig själv. Detta självförtroende kom att bli hans gåva och det som fick honom att följa sina drömmar och att bli en av världens ledande neurokirurger.

Reno 911

02:00 – 03:55

Amerikansk komedi från 2007. Efter ett giftutsläpp på en konferens i Miami, där stora delar av den amerikanska poliskåren befinner sig, hamnar den lilla polisstationen i Reno i blickfånget. Inte nog med att de måste patrullera stadens gator, de ska sköta larmcentralen och försöka hitta ett botemedel till sina kollegor. Men det finns ett problem, Reno-gänget är inte vana vid att hantera sådana situationer och frågan är om de kommer att klara av jobbet. Åldersgräns 7 år.

Det är nåt som inte stämmer

02:10 – 04:30

Augusten Burroughs hade en traumatisk barndom med en alkoholiserad far och en instabil mor. Hans ungdomsår blir knappast bättre då han tvingas flytta in hos sin mammas terapeut och dennes minst sagt bisarra familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *