Kvällens filmer: Heartbreakers, Djävulens advokat, The du…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Heartbreakers, Djävulens advokat, The duchess, Temple Grandin, Easy A, American girl: McKenna shoots for the stars, Star Trek 3 – Spocks återkomst, Starship troopers 3: Marauder, Stolthet och fördom

Heartbreakers

HeartbreakersAmerikansk komedi från 2001. Mor och dotter, Max och Page Conners, har en affärsidé – de förför och gifter sig med rika män. Därefter ser de till att skilja sig från männen, vilket gör att mor och dotter får en massa pengar. Men när Page bryter mot deras huvudprincip och blir kär inser Max att hon måste göra något innan hon förlorar sin partner.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:30

Djävulens advokat

Amerikansk thriller från 1997. Den framgångsrike och skrupelfrie advokaten Kevin Lomax försvarar en man som anklagas för sexuella övergrepp. Trots att han vet att mannen är skyldig lyckas han få honom frikänd. Efter rättegången blir Kevin kontaktad av en mäktig advokatfirma i New York och han erbjuds hög lön och en lyxvåning om han börjar arbeta för dem.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:00 – 03:40

The duchess

The DuchessBrittisk-fransk-italienskt drama från 2008. 17-år gammal gifte sig Georgiana Spencer till titeln friherrinan av Devonshire. Bröllopet markerade höjdpunkten för den modebesatta georgianska perioden i England. Epoken kantades av både dekadent estetik och politiska oroligheter. För Georgianna visade sig äktenskapet ganska snart att bli en besvikelse. Hennes främsta uppgift var att föda en manlig arvinge till friherren. Efter att dotter efter dotter kommit till världen, och det så småningom stod klart att de misslyckats med att föda en son, distanserar friherren sig alltmer från sin hustru. Men det kyliga äktenskapet till trots förblev hon omtyckt av allmänheten.

Trailer för The duchess

Filmen visas på Sjuan klockan 19:40 – 22:00

Temple Grandin

Temple GrandinAmerikanskt drama från 2010. Temple Grandin var en briljant vetenskapsman, författare och banbrytande djurrättsaktivist. Vad som utmärkte henne var att hon också var autistisk. Golden Globe-belönade Claire Danes gör titelrollen i denna HBO-producerade film om en mycket annorlunda kvinnas extraordinära liv.

Trailer för Temple Grandin

Filmen visas på SVT1 klockan 23:35 – 01:20

Easy A

Amerikansk romantisk komedi från 2010. Efter att en vit lögn kommer ut om att hon har förlorat sin oskuld ser en Olive sitt liv efterlikna Hester Prynnes i ”The Scarlet Letter”. Men hon beslutar sig för att använda rykteskvarnen för att förbättra sin sociala och finansiella ställning.

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 23:55

American girl: McKenna shoots for the stars

Amerikanskt drama från 2012. Nioåriga McKenna Brooks ska delta i den regionala gymnastiktävlingen, men måste kämpa för att hänga med i skolan. När hon måste få en privatlärare tycker hon att det är pinsamt och håller det hemligt. Men plötsligt skadar hon sig och tvingas ta en paus från gymnastiken. Kan det bli värre?. McKenna måste hitta ett sätt att tro på sig själv igen och arbeta mot sina mål, ett steg i taget.

Filmen visas på TV3 klockan 03:50 – 05:35

Star Trek 3 – Spocks återkomst

Amerikansk sci-fi från 1984. Amiral Kirks seger över Khan och skapandet av planeten Genesis betyder ingenting. Spock är död ock McCoy håller oförklarligt på att drivas till vansinne. Men efter ett överraskande besök från Spocks far, Sarek, följer ett förbluffande avslöjande: McCoy hyser Spocks levande väsen. Med två lidande vänner, varav den ena lever och den andra inte gör det, försöker Kirk hjälpa dem genom att stjäla U.S.S. Enterprise och trotsa Stjärnflottans karantän av planeten Genesis. Men klingonerna känner också till Genesis och skyndar iväg för att möta Kirk i en dödlig sammandrabbning.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:10

Starship troopers 3: Marauder

Amerikansk-sydafrikansk-tysk action från 2008. Ett federalt rymdskepp kraschlandar på den avlägsna utomjordiska planeten OM-1. Ledaren Sky Marsha Anoke och flera andra inklusive piloten Lola Beck, blir strandade. Översten Johnny Rico, den motvillige hjälten från insektsinvastionen på Planeten P, leder ett räddningsuppdrag.

Filmen visas på TV6 klockan 23:10 – 01:10

Stolthet och fördom

Brittiskt romantiskt drama från 2005. De fem systrarna Bennet är uppvuxna med en mor som har ett enda mål i livet – att hitta en man att gifta bort sina döttrar med. När Mrs Bennet nås av nyheten att en ung och förmögen man, Mr Bingley, flyttat in på granngodset blir livet i det Bennetska hushållet aldrig sig likt igen. Både Mrs Bingley och hennes döttrar fylls av hopp om att kunna välja och vraka bland en rad potentiella friare. Mr Bingley förälskar sig i den vackra men blyga Jane. Lika varma känslor hyser dock inte Elisabeth för hans bäste vän Mr Darcy, en man lika stolt och fördomsfull som hon själv.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:35