Kvällens filmer: Heaven, G.I. Joe: The rise of cobra, Ome…

Heaven, G.I. Joe: The rise of cobra, Omen, Omen 4: Ondskans hämnd, Hajar som hajar (SVENSK), Maffiabröder, Lords of Dogtown, Maffiabröder, The Cable Guy, Hulk, Sex and Lies in Sin City, Agent 007 med rätt att döda, Crazy beautiful, Scooby Doo 2: Monstren är lösa, Godzilla, Blindness, Imse vimse spindel, That old feeling, Flyboys, Magicians, Fallet Ipcress

Heaven

20:00 – 22:00

HeavenAmerikanskt drama från 2002. Philippa är lärare i Turin och har sett allt för många studenter gå ner sig i drogberoende. Även hennes man har fallit offer för narkotikan. Hon söker nu hämnd och målet för denna är Vendice, som bakom en fasad som framgångsrik affärsman driver en hänsynslös knarkhandel. Utan att tveka placerar hon en bomb på Vendices kontor. När polisen stormar Philippas lägenhet är hon redo att ta sitt straff. Först på polisstationen får hon veta att attentatet misslyckats (n)

G.I. Joe: The rise of cobra

22:00 – 00:15

G.I. Joe: The Rise of CobraAmerikanskt actiondrama från 2009. När den amerikanska soldaten Duke skyddar en transport av stridspetsar blir han och hans kollegor attackerade av en fiende som vill åt vapnen. Duke räddas av elitstyrkan G.I Joe. Han bestämmer sig för att gå med i styrkan och tillsammans slåss de mot den skurk som försöker komma över stridsspetsarna för att kunna bli härskare över världen (n)

Omen

00:15 – 02:35

Amerikansk rysare från 1976. Det amerikanska ambassadörsparet är nyblivna föräldrar och den lille pojken verkar först vara ett helt normalt litet barn. Men när Damien, som pojken heter, når förskoleåldern och hans barnflicka hänger sig börjar man misstänka att allt inte står rätt till (n)

Omen 4: Ondskans hämnd

02:35 – 04:35

Amerikansk rysare från 1991. Advokaterna Gene och Karen York adopterar babyn Delia ovetande om hennes ursprung. När Karen inser att deras dotter fötts under mystiska omständigheter anlitar hon en privatdetektiv för att försöka hitta Delias riktiga föräldrar. Efter en serie bisarra olyckor börjar Karen misstänka att alla runt omkring henne försöker hindra henne att avslöja sanningen om Delia (n)

Hajar som hajar (SVENSK)

18:20 – 20:00

Oscar är en snacksalig liten fisk som ofta tar sig vatten över huvudet och hamnar i trubbel. Lenny däremot borde inte ha några som helst problem. Han är vithaj, på toppen av näringskedjan och utan naturliga fiender. Men Lenny bär på en stor hemlighet – han är vegetarian. När Lennys motvilja mot animaliskt protein kommer upp till ytan blir han utstött ur hajgemenskapen. Han träffar Oscar som just kommit undan med en vit lögn om en vithaj och blivit hjälte bland småfiskarna. Amerikansk animerad komedifilm från 2004.

Maffiabröder

21:00 – 23:55

Henry Hill växer upp på 50-talet och drömmer om att bli gangster. Han lierar sig med bossen Paul Cicero och blir vän med Tommy De Vito och Jimmy Conway. De tre tillbringar all tid tillsammans och med åren tar de sig högre upp i hierarkin. På 70-talet begår Jimmy och Tommy det största rånet i landets historia, men blir paranoida och börjar metodiskt ta livet av alla som hade något med det att göra.

Lords of Dogtown

23:55 – 02:05

Lords of Dogtown70- talet i Venice, Kalifornien. En grupp tonåringar från ett av de tuffare kvarteren ”Dogtown” träffas dagligen för att vågsurfa. Surfarkillarna från ”Dogtown” slår sig ihop med skateteamet Zephyr, eller Z- Boys som dom också kallar sig. Z-Boys är kända för sin hårda street-attityd. Det nya utökade Z-Boys tillbringar mornarna med att surfa på vågorna och på eftermiddagarna åker dom bräda.

Maffiabröder

01:15 – 04:00

Henry Hill växer upp på 50-talet och drömmer om att bli gangster. Han lierar sig med bossen Paul Cicero och blir vän med Tommy De Vito och Jimmy Conway. De tre tillbringar all tid tillsammans och med åren tar de sig högre upp i hierarkin. På 70-talet begår Jimmy och Tommy det största rånet i landets historia, men blir paranoida och börjar metodiskt ta livet av alla som hade något med det att göra.

The Cable Guy

21:00 – 23:00

The Cable GuySteve flyttar in i en ny lägenhet och tror att hans kabel-tv-installatör (Jim Carrey) ska ge honom filmkanalerna gratis, om han sticker till honom några dollar. Men Steves kabelkille vill inte ha pengar. Han vill ha en vän. Och han accepterar inget nej! Text-TV s. 690.

Hulk

23:00 – 01:50

HulkNär vetenskapsmannen Bruce Banner förvandlas till en gigantisk grön varelse med enorm styrka, tvingas han inte bara kämpa mot onda krafter utifrån, utan även mot demonerna som växer inom honom själv.

Sex and Lies in Sin City

01:50 – 03:25

Sex and Lies in Sin CityDen sanna historien om mordet på Ted Binion, som var arvtagare till en enorm casinoförmögenhet. Ted Binion hade till synes allt man kunde önska sig: pengar, makt och en vacker flickvän. Men hon svek honom och han mördades i sitt hem i Las Vegas 1998. Han hade av allt att döma dött av en överdos, men snart stod det klart att en mördare fortfarande var på fri fot.

Agent 007 med rätt att döda

21:30 – 22:00

Brittisk action från 1962. James Bond är agent 007 och har fått i uppdrag att lösa mordet på en annan agent. Uppgiften tar honom till Jamaica där han får hjälp av bland andra CIA-agenten Felix Leiter. Bond får det hett om öronen när både spindlar och tre yrkesmördare är ute efter honom. Han lyckas till slut pussla ihop alla bitar kring mordet och allt pekar på att det är den elake dr No som ligger bakom det.

Crazy beautiful

00:00 – 02:05

Amerikanskt romantiskt drama från 2001. Nicole Oakley är dotter till en förmögen kongressledamot och hon ställer ofta till med problem. När hon börjar i en privatskola i Los Angeles finare områden möter hon toppstudenten Carlos Nunes. Carlos bor i östra Los Angeles och reser med buss två timmar varje dag för att ta sig till skolan. Nicole och Carlos inleder ett förhållande som både Nicoles vänner och föräldrar dömer ut. Men det gör bara att Nicole blir ännu mera förälskad i Carlos. Hon gör allt för att trotsa sina föräldrar och hennes upproriska sida hotar Carlos ambitioner, vilket leder till en konfrontation som kan innebära slutet på deras romans.

Scooby Doo 2: Monstren är lösa

17:10 – 19:00

När Mystery, Inc. är hedersgäster vid den grandiosa invigningen av kriminalmuseet i Coolsville dyker en maskerad bov upp. Han ställer till med kaos innan han stjäl kläderna som tillhör gängets mest ökända bovar, nämligen Black Knight Ghost, Pterodactyl Ghost och Tar Monster.

Godzilla

21:00 – 23:50

GodzillaEn bländande blixt klyver den ödsliga natthimlen. Tusentals kilometer därifrån slukar havet plötsligt en oljetanker. Fiskebåtar dras ner i oförklarligt svällande vågor. Gigantiska fotspår plöjer en illavarslande stig genom Panama och Jamaicas stränder. Orsaken? Ett enormt odjur, en mutant som fötts på grund av flera års atomsprängningar, ett djur som ödelägger allt som kommer i dess väg – och som är på väg mot New York… Nu måste två tv-reportrar, en vetenskapsman, en gåtfull fransk försäkringsagent och hela den amerikanska armén förena sina krafter för att övervinna detta enorma odjur som hotar inta Manhattan. Text-TV s. 690.

Blindness

23:50 – 02:10

BlindnessEn läkares hustru blir den enda som har kvar sin syn i en stad där alla plötsligt drabbas av en mystisk blindhet. Hon låtsas vara sjuk för att kunna ta hand om sin make samtidigt som samhället bryts ner i kaos och oreda. Baserad på en roman av Nobelpristagaren José Saramago.

Imse vimse spindel

03:05 – 04:50

Imse Vimse SpindelNär James Atherton och hans forskarteam är på uppdrag i Amzonas djungel hittar de en mystisk spindel som de tar med sig. Vad de inte vet är att spindeln är en livsfarlig, supergiftig och svårdödad insekt som snart gör slut på en av Athertons medarbetare. Kroppen skickas, tillsammans med spindeln, hem till hans lilla hemstad. Till staden har en ny läkare, Ross Jennings, just flyttat in.

That old feeling

03:25 – 05:10

That Old FeelingBette Midler spelar rollen som Lilly, en filmstjärna som antagligen har nått sin storhetstid för länge sedan. Hon träffar på sin ex-man, Dan (Dennis Farina) när deras dotter Molly (Paula Marshall) gifter sig. Föräldrarna hatar varandra och ännu mer hatar de varandras nya partners. Men gränsen mellan att hata och att älska kan vara tunn… Text-TV s. 690.

Flyboys

02:05 – 04:35

FlyboysAmerikanskt drama från 2006. Första världskriget pågår i Europa och under de tre år som kriget pågått har Amerika hållit sig utanför. Men det hindrar inte amerikanska män att gå med i kriget. De anmäler sig frivilligt att gå med i den franska armén och blir de första stridspiloterna.

Magicians

02:10 – 03:40

MagiciansHarry och Karl har känt varandra sedan de var pojkar. Numera är de Storbritanniens främsta magikerduo. Men på en föreställning misslyckas de så katastrofalt med ett trick att både deras karriärer som magiker och deras vänskap är i fara. Panka och arbetslösa satsar de nu istället allt på att vinna en turnering med en lockande prissumma. Enda skillnaden är att de nu gör det på egen hand – och därför tävlar mot varandra.

Fallet Ipcress

02:20 – 04:20

Ett antal ledande västerländska vetenskapsmän har kidnappats men dyker upp igen efter ett par dagar. Tyvärr har alla vetenskapsmännen hjärntvättats och är nu komplett odugliga. Britterna sänder sin agent Harry Palmer för att undersöka saken. Palmer blir förvånad av att bli vald för ett sådant uppdrag (med tanke på hans förflutna) och tror att han blev det eftersom han är överflödig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *