Kvällens filmer: Helens små underverk, Air Force One, A M…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Helens små underverk, Air Force One, A Mighty Wind, French kiss, Hannah och hennes systrar, The last house on the left, Den gröna milen, The good guy, Alien återuppstår, Space Cowboys

Helens små underverk

Helens små underverkHelen Harris lever det liv hon alltid drömt om. Hennes karriär på en av Manhattans hetaste modellagenturer är på uppgång och hon tillbringar dagarna på modevisningar och nätterna på heta klubbar. Ett telefonsamtal förändrar hela hennes bekymmerslösa livstil då hon plötsligt skall ansvara för sina systerbarn 15, 10 och 5 år gamla. Ingen tvivlar på att Helen är den coolaste mostern i New York, men vad vet den här glamourtjejen om att uppfostra barn?

Trailer för Helens små underverk

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:20

Air Force One

Air Force OneUSAs president, hans stab och familj anfalls av ryska terrorister som bluffat sig ombord på det specialbyggda presidentplanet Air Force One. Alla på planet tas till fånga – utom presidenten som tar upp kampen mot terroristerna. På marken följer vicepresidenten och den övriga världen striden mellan presidenten och den grymme terroristledaren.

Trailer för Air Force One

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:20 – 03:35

A Mighty Wind

A Mighty WindNär folkmusikens ikon, Irving Steinbloom, gick bort lämnade han inte bara ett musikarv efter sig utan även en familj full av artister. För att hylla ett liv fyllt av folkmusik sätter Irvings son Jonathan ihop en minneskonsert där flera av medlemmarna i Steinblooms ”musikfamilj” medverkar. Regissören återförenar gänget från Best In Show och Waiting For Guffman för att berätta historien om 60-talets folkmusiker som, inspirerade av sin före detta managers död, återförenas för en hyllningskonsert.

Trailer för A Mighty Wind

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:00 – 01:45

French kiss

French KissNär Kates fästman Charlie träffar en annan kvinna i Paris beger sig Kate dit. På planet träffar hon en fransk tjuv som planterar ett stulet smycke i hennes väska för att få det genom tullen. När de anländer till Paris låtsas han hjälpa henne leta efter Charlie. Men inget går som planerat.

Trailer för French kiss

Filmen visas på Sjuan klockan 19:50 – 22:00

Hannah och hennes systrar

Amerikansk dramakomedi från 1986. Under ett år får vi följa Hannah och systrarna i deras kärleksbekymmer – Hannahs man blir kär i hennes syster Lee. Medan Hannahs hypokondriske ex-man tar upp sin relation med hennes andra syster Holly. Skådespelare: Michael Caine, Barbara Hershey, Carrie Fisher, Mia Farrow, Dianne Wiest.

Filmen visas på SVT2 klockan 21:45 – 23:30

The last house on the left

The Last House on the LeftAmerikansk skräckfilm från 2009. Efter att ha våldtagit och brutalt misshandlat två tonårstjejer, råkar ett gäng sadistiska mördare ut för en bilolycka. Av en slump söker de hjälp i ett hus som tillhör föräldrarna till en av de flickor som de just har förgripit sig på. Snart förstår föräldrarna vad som hänt och deras hämnd blir gruvlig. Skådespelare: Monica Potter, Garret Dillahunt, Tony Goldwyn.

Trailer för The last house on the left

Filmen visas på TV3 klockan 00:10 – 02:15

Den gröna milen

Amerikanskt drama från 1999. Paul Edgecomb är vaktchef vid en avdelning för dödsdömda på delstatsfängelset i Cold Mountain under 30-talet. En dag anländer en ny fånge till avdelningen, en välvuxen svart man vid namn John Coffey, anklagad och dömd för att brutalt ha mördat två vita småflickor. Paul fattar särskilt intresse för denne fånge, som inte visar några som helst tendenser till ett våldsamt beteende. Då händer något mycket underligt en dag. Något som liknar ett mirakel. Skådespelare: Bonnie Hunt, Michael Clarke Duncan, James Cromwell, Tom Hanks, David Morse.

Filmen visas på TV4 klockan 22:25 – 02:15

The good guy

Amerikansk romantisk komedi från 2009. Ambitiösa unga Manhattanbon Beth vill ha allt: ett bra jobb, goda vänner, och en bra kille att dela äventyren i staden med. Beth faller för Tommy som är framgångsrik på Wall Street. När allt verkar falla på plats uppstår komplikationer i form av Tommys kollega Daniel. Skådespelare: Scott Porter, Bryan Greenberg, Alexis Bledel.

Filmen visas på TV4 klockan 02:15 – 04:15

Alien återuppstår

Ripley återupplivas efter det att hon dött (i Alien 3). Men anledningen är av ondo. Vetenskapsmän vill åt den döda rymdvarelsen inuti i henne och använder klonat DNA för att väcka henne till liv igen. Text-TV s. 690.

Filmen visas på TV6 klockan 22:00 – 00:10

Space Cowboys

Space CowboysEn rysk satellit drabbas av ett allvarligt systemfel och hotar att orsaka världskatastrof. Tiden är knapp och NASA måste snarast finna en lösning. Den enda som kan satellitens system tillräckligt bra för att kunna laga den är Frank Corvin (Clint Eastwood), en f.d. astronaut som är allt annat än välvilligt inställd till NASAs nuvarande ledning. Han går med på att ställa upp på ett villkor – att det gäng som han arbetade tillsammans med på 50-talet ska följa med på denna räddningsaktion i rymden. Text-TV s. 690.

Trailer för Space Cowboys

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:35