Kvällens filmer: Herbie – fulltankad, Fun with Dick and J…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Herbie – fulltankad, Fun with Dick and Jane, Whiteout, Hollywood gigolo, En enda man, Pappa på burk, Van Veeteren: Borkmanns punkt, Behind enemy lines, Role models, The fast and the furious, Bring it on: In it to win it, Falskspel, The rocker, Mumien – drakkejsarens grav, Basic – farligt uppdrag, Flight of fury

Herbie – fulltankad

Amerikansk komedi från 2005. Den busiga, helvilda folkabubblan med en alldeles egen vilja är tillbaka. Efter att ha hittat Herbie på skroten, renoverar Maggie Peyton den något risiga bubblan och tillsammans drar de ut på vägarna… och sedan till racerbanan och raka vägen in i rekordböckerna.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:00 – 20:00

Fun with Dick and Jane

Fun with Dick and JaneAmerikansk komedi från 2005. När Dick får sparken strax efter sin befordran, som övertygade hans fru Jane att säga upp sig från sitt jobb, upphör deras goda liv. Dick beslutar sig för att satsa på brottets bana för att kunna betala räkningarna, och med sin underbara fru ger han sig fanken på att stjäla tillbaka det hans före detta VD stulit från dem.

Trailer för Fun with Dick and Jane

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 23:20

Whiteout

WhiteoutAmerikansk thriller från 2009. Polisinspektör Carrie Stetko är stationerad på en forskningsstation på Sydpolen. Just som stationen ska stänga ner för säsongen hittas ett lik ute på den öppna isen. Stetko konstaterar att det rör sig om ett mord, men hinner hon hitta mördaren innan den brutala vintern slår till?.

Trailer för Whiteout

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:20 – 01:15

Hollywood gigolo

Amerikansk komedi från 1999. Deuce Bigalow är akvarierengörare och betraktas som ett riktigt bottennapp. Som tur är tycker han om fiskar och han ser dem som sina bästa vänner. Just därför får han förtroendet att sköta om en framgångsrik gigolos dyrbara akvarium och lyxbostad när denne reser bort. En mindre brand, ett vattenläckage och ett antal sönderslagna antikviteter senare är katastrofen ett faktum. Deuce ser bara en utväg för att snabbt finansiera skadorna i lägenheten. Att själv bli gigolo.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 22:45

En enda man

En enda manAmerikanskt drama från 2009. Los Angeles 1962. Den homosexuelle collegeläraren George Falconers liv slås i spillror då hans partner omkommer i en bilolycka. Oförmögen att hitta något att fästa sitt hopp vid beslutar han att ta livet av sig. Vi får följa honom under en dag fylld av rannsakan och omstörtande minnen.

Trailer för En enda man

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Pappa på burk

Amerikansk komedi från 2010. Wally blir inte överförtjust när han får veta att hans bästa vän Kassie, som han är hemligt förälskad i, tänker skaffa barn genom insemination. När befruktningen ska ske byter han ut donatorns sperma mot sin egen, men eftersom han var kraftigt berusad vid tillfället glömmer han bort tilltaget.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:00 – 00:00

Van Veeteren: Borkmanns punkt

Svenskt kriminaldrama från 2005. Polisen van Veeteren upptäcker att det är lättare sagt än gjort att gå i pension när en serie oförklarliga mord inträffar i kuststaden Kaalbringen. Polisteam från Maardam och Kaalbringen samarbetar för att försöka lösa morden, ett samarbete som inte visar sig vara så lätt då när de ansvariga är allt för angelägna om att gripa någon. Under utredningen inser van Veeteren att det inte alltid är lätt att skilja på vänner och fiender.

Filmen visas på Sjuan klockan 00:00 – 01:55

Behind enemy lines

Behind Enemy LinesAmerikansk krigsthriller från 2001. Den unge piloten Chris Burnett deltar i kriget i Serbien. Men han är frustrerad över att han inte får göra det han kan bäst, att flyga. Under ett rutinuppdrag råkar Burnett fotografera något som han inte borde och han blir nerskjuten. Fångad bakom fiendens linje kämpar Burnett för att överleva, han är förföljd av den hänsynslösa hemliga polisen och fiendens trupper. Burnetts befälhavare inser att något måste göras och bryter mot de order han fått för att försöka rädda Burnett. Frågan är om han kommer lyckas med sitt riskfyllda åtagande.

Trailer för Behind enemy lines

Filmen visas på Sjuan klockan 01:55 – 04:05

Role models

Role ModelsAmerikansk komedi från 2008. Danny och Wheeler hamnar i klammeri med rättvisan. Deras dom blir att göra 150 timmars samhällstjänst. De ska agera storebröder åt två ungdomar. Det är ett straff som visar sig vara betydligt plågsammare än de kunnat föreställa sig.

Trailer för Role models

Filmen visas på SVT1 klockan 23:25 – 01:00

The fast and the furious

The Fast and the FuriousAmerikansk action från 2001. En nybliven polis låtsas vara en medlem av ett racing team för att kunna undersöka en juvelkupp. Han lyckas ställa sig in hos teamets ledare, men upptäcker snart att han är i fara eftersom de andra medlemmarna i teamet misstänker att han är en inkräktare.

Trailer för The fast and the furious

Filmen visas på TV3 klockan 23:30 – 01:40

Bring it on: In it to win it

Amerikansk komedi från 2007. Highschool-eleven Carson blir antagen till en hejarklackstävling och är fast besluten att leda truppen West High Sharks till seger. Men New York-tjejen Brooke och hennes lag, East High Jets, är lika orubbliga i sin strävan efter seger. Carson blir kär i Penn, och inser inte att han tillhör Jet-truppen. När Brooke upptäcker deras romans, utmanar hon Carson. Det slutar i ett stort bråk och båda tjejerna blir avstängda från tävlingen. Nu måste de ta till drastiska åtgärder för att få stanna i spelet.

Filmen visas på TV3 klockan 01:40 – 03:15

Falskspel

Amerikanskt actiondrama från 2001. Pendelton ”Penny” Wise jobbar som telefonförsäljare av falska semesterresor. Men han är desperat och vill tjäna snabba pengar. Han börjar jobba åt den tvivelaktiga affärsmannen Kelly Grant som säljer delar i en guldgruva.

Filmen visas på TV4 klockan 23:40 – 01:45

The rocker

The RockerAmerikansk komedi från 2008. För 20 år sedan fick Robert ”Fish” Fishman sparken från hårdrockbandet ”Vesuvius” som sedan dess nått stora framgångar. Själv har Robert under åren hankat sig fram på trista kontorsjobb. Men plötsligt får han en oväntad chans att förverkliga sina gamla rockstjärnedrömmar.

Trailer för The rocker

Filmen visas på TV4 klockan 01:45 – 03:50

Mumien – drakkejsarens grav

Mumien - Drakkejsarens gravAmerikanskt äventyr från 2008. Äventyrarna Rick och Evelyn har dragit sig tillbaka men när en juvel ska transporteras till Shanghai ser de en chans att få tillbaka lite spänning. Vad de inte vet är att ädelstenen ska användas till att återuppväcka en kinesisk tyrann som legat i dvala i två tusen år.

Trailer för Mumien – drakkejsarens grav

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:15

Basic – farligt uppdrag

Amerikansk-kanadensisk thriller från 2003. Sergeant Nathan West tar med sig sex elitsoldater på övning i den colombianska djungeln. Bara två återvänder levande, och de vägrar berätta vad som har hänt för militärpolisen. Specialagent Tom Hardy sätts på uppdraget att lista ut vad som egentligen hände i djungeln. Jackson, Brian Van Holt, Harry Connick Jr., John Travolta, Connie Nielsen.

Filmen visas på TV6 klockan 23:15 – 01:10

Flight of fury

Flight of FuryBrittisk-amerikansk thriller från 2007. Den hemlige agenten John Sands arbetar för det amerikanska flygvapnet och har således stor kännedom om landets militära hemligheter. Då han börjar veta lite för mycket försöker hans överordnade att bli av med honom genom att sätta honom i fängelse. Men när ett avancerat bombflygplan blir stulet kan man inte undvara hans expertis och han släpps fri för att återta det saknade planet innan det hamnar i fel händer.

Trailer för Flight of fury

Filmen visas på TV6 klockan 01:10 – 03:15