Kvällens filmer: Hitch, Jönssonligan får guldfeber, Intol…

Hitch, Jönssonligan får guldfeber, Intolerable cruelty, Dr Dolittle 5 – Lucky gör Hollywood osäkert!, Mission impossible, En kvinnas hämnd, Hot Fuzz, Marie Antoinette, Hannibal rising – Ondskan vaknar

Hitch

21:00 – 23:25

HitchAlex Hitchens är New Yorks bästa ”dejtdoktor”. Han garanterar att drömtjejen blir din efter bara tre dejter. Albert Brennaman, en man med otur i kärlek, anlitar dejtdoktorn Hitch och lyckas erövra sina drömmars kvinna, det vackra societetslejonet Allegra Cole. Albert och Allegra verkar ha funnit varandra men när tidningskrönikören Sara Melas misstänker att något inte står rätt till upptäcker hon hemligheten bakom Brennamans framgångar. Dejtdoktorns existens är avslöjad. Amerikansk romantisk komedifilm från 2005.

Jönssonligan får guldfeber

20:00 – 22:05

Svensk komedi från 1984. Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson är ute i friheten igen och som vanligt hämtas han av Vanheden och Harry. Sickan har inte försuttit någon tid i fängelset, han har en ny plan. Den här gången ska Jönssonligan stjäla ett datachip som innehåller hemligheter om Sveriges försvar. Men en gammal rival är ute efter samma chip, nämligen Wall-Enberg. Slaget om chipet blir en komplicerad historia där Sickans genialitet sätts på prov. Åldersgräns 7 år.

Intolerable cruelty

21:00 – 23:05

Intolerable CrueltyMiles Massey, en framgångsrik skilsmässoadvokat i Los Angeles har allt – ibland till och med två av allt. Trots sitt imponerande klientel, sina framgångar i rätten och kollegornas respekt är det något som saknas. Miles är uttråkad och på jakt efter nya utmaningar. Allt förändras när han träffar Marilyn Rexroth, blivande ex-fru till hans klient Rex Rexworth, en förmögen fastighetsmogul och notorisk vänsterprasslare. Med hjälp av privatdetektiven Gus Petch avslöjas hans affärer och Marilyn kan se fram emot ett saftigt avgångsvederlag. Tack vare Miles utomordentlighet får hon dock inte ett öre. Men Marilyn låter sig inte bli snuvad på pengarna, och planerar att hämnas.

Dr Dolittle 5 – Lucky gör Hollywood osäkert!

16:10 – 18:00

Amerikansk familjekomedi från 2009. Maya Dolittle ger upp sina drömmar om att bli veterinär för att i stället åka till Hollywood och jobba som programledare. Eftersom Maya har en förmåga att tala med djur blir hon värd för en djur-pratshow tillsammans med den berömda arvtagerskan Tiffany Monaco. Men det dröjer inte länge förrän Maya tröttnat på Tiffanys knäppa idéer. När hon börjar frukta att hon aldrig kommer att kunna lämna Los Angeles dyker hennes hund Lucy upp fast besluten att tillsammans med sina vänner hjälpa sin matte.

Mission impossible

21:30 – 22:00

Amerikansk action från 1996. Ethan Hunt är ledare för ett elitförband inom CIA, men när ett farligt uppdrag i Prag går fel får Hunt skulden. Det uppdagas att det finns en infiltratör inom CIA och misstankarna riktas mot Hunt. Hans enda chans att behålla sitt jobb är att själv ta reda på vem den verklige infiltratören är. Åldersgräns 11 år.

En kvinnas hämnd

23:50 – 02:00

Amerikansk thriller från 2002. Slim är servitris och en dag kommer drömmannen Mitch in på restaurangen. Han är välbärgad och har en högt uppsatt position inom byggbranschen och dessutom uppvaktar han Slim. De gifter sig och livet i förortsvillan ter sig idylliskt. Men då dottern Gracie föds börjar Slim upptäcka obehagliga sidor hos sin man. Han är otrogen och börjar misshandla henne. Slim tar dottern och flyr men Mitch är dem ständigt på spåren.

Hot Fuzz

21:00 – 23:20

Hot FuzzNicholas Angel är Londons bästa polisman. Faktum är att han är alldeles för duktig. För att inte få det övriga teamet att framstå i dåligt dager blir han omplacerad till en slumrande landsortsstad. Han får en ny partner, Danny Butterman, som är omåttligt imponerad av Nicholas. Allt verkar till synes väldigt lugnt, fram tills två skådespelare hittas halshuggna.

Marie Antoinette

21:00 – 23:20

Marie AntoinetteVid 14 års ålder sändes den österrikiska prinsessan Marie Antoinette till Frankrike för att gifta sig med landets tronföljare, sedermera Ludvig XVI. Filmen skildrar hennes lyxiga tillvaro vid hovet i Versailles fram till den franska revolutionen, då kungaparet avrättades med giljotin anklagade för högförräderi.

Hannibal rising – Ondskan vaknar

02:00 – 04:20

Amerikansk thriller från 2007. NärHannibal förlorar sin familj under grymma omständigheter under andra världskriget hamnar han på barnhem. Flera år senare beger sig Hannibal till Frankrike och hans farbrors fru lady Murasaki tar honom under sina vingar. Hannibal påbörjar sina medicinstudier men kan inte glömma det tragiska öde hans syster gick till mötes och han bestämmer sig för att hämnas de män som var med när hon dog. Åldersgräns 15 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *