Kvällens filmer: Hundpensionatet, Under Toscanas sol, The…

Idag måndag visas följande filmer på TV: Hundpensionatet, Under Toscanas sol, The Jane Austen book club, The village, AI – Artificiell intelligens, Barnaskrik & jäkelskap, The holiday, Evan den allsmäktige, Scott Pilgrim vs the world, Jönssonligan och Dynamit-Harry

Hundpensionatet

HundpensionatetAmerikansk familjekomedi från 2009. Syskonen Andis och Bruce fosterföräldrar tillåter inte husdjur, så syskonen måste hitta ett hem åt sin hund Fredag. När deras fyrbente vän leder dem till ett nedlagt hotell föds en idé – de ska öppna ett pensionat för stadens herrelösa hundar.

Trailer för Hundpensionatet

Filmen visas på Kanal 5 klockan 16:50 – 18:45

Under Toscanas sol

Under Toscanas SolAmerikansk komedi från 2003. Trött och sliten efter en jobbig skilsmässa åker San Francisco-författaren Frances Mayes på semester till Toscana för att vila upp sig. Under en rundtur i de vackra omgivningarna faller hon för stundens ingivelse och köper ett skamfilat 1700-talshus som hon bestämmer sig för att rusta upp. Livet på den italienska landsbygden gör att kraften sakta återvänder till Frances. Och under den toscanska solen får hon åter igen uppleva vänskap, skratt – och passionerad kärlek.

Trailer för Under Toscanas sol

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:45 – 21:00

The Jane Austen book club

The Jane Austen Book ClubAmerikanskt drama från 2007. I Kalifornien upptäcker sex kvinnor, som är medlemmar i en bokklubb, att deras liv och förhållanden reflekteras i Jane Austens romaner. Jocelyn försöker få Grigg att bli intresserad av Sylvia, Allegra förälskar sig i en kvinna under ett fallskärmshopp, Prudie överväger att ha en affär och Sylvias före detta är ständigt närvarande.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:00 – 23:10

The village

The VillageAmerikansk thriller från 2004. Vid första anblicken verkar den lilla byn vara helt perfekt men när man skrapar på ytan upptäcker man att det döljer sig något hemskt bakom idyllen. Invånarna lever med vetskapen om att skogen kring byn är befolkad av mystiska varelser. Den onda kraften är så stark att ingen vågat gå över gränsen och in i skogen tills en dag när den egensinnige Lucius Hunt bestämmer sig för att göra det. Trots att flera personer försöker avråda honom vägrar han att lyssna och beger sig in i skogen tillsammans med två anhängare. Men deras närvaro riskerar vapenvilan mellan byns invånare och de mystiska varelserna och byns framtid hotas.

Trailer för The village

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:10 – 01:15

AI – Artificiell intelligens

Amerikansk science fiction från 2001. Mänskligheten förlitar sig på intelligenta robotar för att överleva. Ett företag skapar en pojke som även kan känna kärlek. Han heter David. David adopteras av Monica och Henry Swinton och blir en del av familjen, ända tills oväntade omständigheter gör situationen omöjlig. David ger sig iväg med superleksaken och beskyddaren Teddy för att försöka finna var han hör hemma.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:50

Barnaskrik & jäkelskap

Svenskt folklustspel från 2003. Lennart och Rakel är nu gifta och bor på Lennarts föräldrars gård tillsammans med dem. Allt är lugnt och fridfullt då man till och med förbjudit brevbärare Dag-Otto att komma till gården. Men det visar sig vara ett bedrägligt lugn. 2004.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:15

The holiday

The HolidayAmerikansk romantisk komedi från 2006. Amanda från Los Angeles och Iris från London bor 800 mil ifrån varandra och har aldrig träffats, men dras ändå med samma problem: män. Efter att ha fått kontakt med varandra genom en webbsida byter de två främlingarna hus med varandra under två veckor för att glömma sina trassliga kärleksliv. Men kärleken slår till när man minst anar det, och snart knackar drömprinsen på deras dörrar.

Trailer för The holiday

Filmen visas på SVT1 klockan 22:00 – 00:10

Evan den allsmäktige

Amerikansk komedi från 2007. Evan Baxter är en populär kongressledamot med en ljus framtid framför sig och ett mål att ”förändra världen”. Gud hör hans budskap och bestämmer sig för att ge honom en hjälpande hand. Gud ger Evan materialet och djuren han behöver för att bygga en ark. Efter att förgäves ha försökt ignorera Gud ger sig Evan tillslut och börjar jobba med planen – trots att de andra kongressledamöterna och hans familj tror han förlorat förståndet.

Filmen visas på TV3 klockan 20:00 – 22:00

Scott Pilgrim vs the world

Amerikansk-brittisk actionkomedi från 2010. Scott Pilgrim spelar i ett band, har svårt att komma över sitt ex som nu är popstjärna och dejtar Knives Chau, en fem år yngre gymnasietjej. När Scott faller för Ramona Flowers har han problem att göra slut med Knives. Som om det inte var nog att jonglera två kvinnor har Ramona 7 före detta pojkvänner. Scott måste strida intill döden med var och en av Ramonas ex för att vinna henne.

Filmen visas på TV3 klockan 22:30 – 00:45

Jönssonligan och Dynamit-Harry

Svensk-dansk komedi från 1982. Sickan, Vanheden och Rocky försöker råna Berns salonger. Men Vanheden har gjort misstaget att inbjudna sin konstant onyktre kusin Dynamit-Harry och han förstör planen.

Filmen visas på TV4 klockan 16:45 – 18:50