Kvällens filmer: Huset vid sjön, Showtime, The Road Warri…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Huset vid sjön, Showtime, The Road Warrior (Mad Max 2), En enda man, The break-up, Easy A, Ramona and Beezus, We are Marshall, Regnmakaren, Limitless, Punisher: War Zone, Kär i karriären, Road to Perdition

Huset vid sjön

En ensam läkare och en frustrerad arkitekt skickar kärleksbrev till varandra. Så gör de den häpnadsväckande upptäckten att de lever två år i tiden ifrån varandra och de måste uppdaga sanningen om sin kärlekshistoria innan det är för sent.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 23:55

Showtime

ShowtimeKommissarie Mitch Preston har varit polis i närmare tjugo år. Han har föga tålamod och vill bli lämnad i fred och sköta sitt jobb. Polisen Trey Sellars är Prestons raka motsats. Istället för att dag ut och dag in behöva patrullera på gatorna i fattiga kvarter drömmer han om att få spela hjältepolis i någon TV-serie.

Trailer för Showtime

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:55 – 02:45

The Road Warrior (Mad Max 2)

Ett atomkrig har rasat och inget är mer värdefullt än bränsle. The Road Warrior, alias Mad Max, driver runt i Australien och söker bensin men blir tvungen att hjälpa en grupp oljeborrare mot ett attackerande motorcykelgäng.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:20 – 02:10

En enda man

En enda manAmerikanskt drama från 2009. Los Angeles 1962. Den homosexuelle collegeläraren George Falconers liv slås i spillror då hans partner omkommer i en bilolycka. Oförmögen att hitta något att fästa sitt hopp vid beslutar han att ta livet av sig. Vi får följa honom under en dag fylld av rannsakan och omstörtande minnen. Skådespelare: Nicholas Hoult, Matthew Goode, Ginnifer Goodwin, Colin Firth, Julianne Moore.

Trailer för En enda man

Filmen visas på SVT2 klockan 21:40 – 23:20

The break-up

The Break-UpAmerikansk komedi från 2006. Konsthandlaren Brooke känner sig ouppskattad av sin omogne pojkvän Gary, och bestämmer sig för att göra slut för att få honom att sakna henne. Men Gary missförstår hennes intentioner. Detta är början på ett krig som ingen kan vinna. Skådespelare: Joey Lauren Adams, Cole Hauser, Jon Favreau, Vince Vaughn, Jennifer Aniston.

Trailer för The break-up

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 23:45

Easy A

Easy AAmerikansk romantisk komedi från 2010. Efter att en vit lögn kommer ut om att hon har förlorat sin oskuld ser en Olive sitt liv efterlikna Hester Prynnes i ”The Scarlet Letter”. Men hon beslutar sig för att använda rykteskvarnen för att förbättra sin sociala och finansiella ställning. Skådespelare: Amanda Bynes, Aly Michalka, Cam Gigandet, Emma Stone, Penn Badgley.

Trailer för Easy A

Filmen visas på TV3 klockan 23:45 – 01:35

Ramona and Beezus

Ramona and BeezusAmerikansk familjefilm från 2010. 9-åriga Ramona lever med sin familj i ett typiskt medelklassområde på västkusten i USA. Hon är en påhittig tjej full av energi. Men till skillnad från sin storasyster Beezus har Ramona problem i skolan, speciellt med sin fröken, mrs Meacham som tycker att hon har väl livlig fantasi. Skådespelare: Selena Gomez, John Corbett, Joey King.

Trailer för Ramona and Beezus

Filmen visas på TV3 klockan 03:40 – 05:20

We are Marshall

We Are MarshallAmerikanskt drama från 2006. Ett flygplan med Marshall Universitys amerikanska fotbollslag ombord störtar och nästan alla passagerare omkommer. Vi följer hur hela orten hjälps åt att bygga upp ett nytt fotbollslag. Filmen bygger på en sann historia. Skådespelare: Anthony Mackie, David Strathairn, Ian McShane, Matthew McConaughey, Matthew Fox.

Trailer för We are Marshall

Filmen visas på TV4 klockan 23:00 – 01:50

Regnmakaren

Amerikansk thriller från 1997. En idealistisk ung advokat tar sig an ett fall där en utblottad familj har en son som förvägras sjukvård av ett mäktigt försäkringsbolag och dör. I samband med detta avslöjas ett försäkringsbedrägeri värt flera miljarder dollar. Skådespelare: Matt Damon, Mary Kay Place, Dean Stockwell, Jon Voight, Claire Danes.

Filmen visas på TV4 klockan 01:50 – 03:50

Limitless

LimitlessAspirerande författaren Eddie Morra lider av kronisk skrivkramp, men hans liv förändras i ett slag när en gammal vän introducerar honom till NZT, en revolutionerande ny substans som ger honom tillgång till sin fulla potential. Snart tar Eddie Wall Street med storm och omvandlar en liten summa pengar till miljoner. Hans bedrifter drar till sig megamogulen Carl Van Loons uppmärksamhet, och han bjuder in Eddie att hjälpa till att mäkla vid den största företagsfusionen i historien. Men de får också Eddie att inse att vissa är villiga att göra vad som helst för att komma över hans förråd av NZT. Med sitt liv på spel och nedsliten av drogens brutala biverkningar fintar Eddie mystiska förföljare, en ond gangster och en intensiv polisutredning medan han försöker få sitt krympande lager att räcka tillräckligt länge för att han ska kunna överlista sina fiender.

Trailer för Limitless

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:10

Punisher: War Zone

Frank Castle förvandlar New Yorks gator till rena blodbad i den här filmen som bygger på serietidningarna från Marvel Comics om The Punisher. I denna uppföljare till filmen från 2004 försöker The Punisher hämnas för morden på en oskyldig mamma och dotter. Men han letar på fel ställen: han våldgäster en Mafiaboss fest och dödar en person av misstag. Och denne visar sig sedan vara en FBI-agent. Efter den incidenten blir han den mest eftersökte personen i New Yorks undre värld: alla vill ha fatt i honom, inte minst Jigsaw…

Filmen visas på TV6 klockan 23:10 – 01:05

Kär i karriären

Michael J Fox spelar Doug Ireland, en portier på ett stort New York-hotell. Det är hans jobb att se till att gästernas önskningar uppfylls och att de är nöjda och belåtna. Dougs dröm är att själv driva ett stort lyxhotell och har långt framskridna planer på detta. Hans ständiga och förargliga brist på pengar hindrar honom dock. Så en dag träffar han en gäst som kan tänka sig att finansiera projektet, men det hela kompliceras av att den tilltänkta finansiären ber honom ta hand om hans unga älskarinna (Gabrielle Anwar)… Text-TV s. 690.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 22:55

Road to Perdition

Road to PerditionMichael O’Sullivan är en torped i depressionens Chicago som går under det talande öknamnet ”dödens ängel”. Men Michael är också en hängiven make och far som anstränger sig till det yttersta för att hålla sin familj utanför sitt våldsamma yrke. Så småningom kommer dock hans privat- och arbetsliv i konflikt med varandra…(c)

Trailer för Road to Perdition

Filmen visas på TV8 klockan 00:50 – 03:05