Kvällens filmer: I Love You, Man, Ett päron till farsa p…

I Love You, Man, Ett päron till farsa på semester i Europa, Last Man Standing, Kärlekens slöja, Man lever bara två gånger, The Long Kiss Goodnight, Bröllopsfotografen, Point break – dödens utmanare, Below, Broken Bridges, Not Easily Broken, Like Mike 2: Streetball, Valley of the wolves, Dirty Deeds, Den sorte madonna

I Love You, Man

21:30 – 23:35

I Love You, ManPeter ska gifta sig med sin drömkvinna Zooey, men upptäcker att han inte har någon best man. Han försöker lösa situationen genom att ”dejta” män. Till slut träffar han Sydney som han omedelbart blir bästa vän med. Amerikansk romantisk komedifilm från 2009.

Ett päron till farsa på semester i Europa

00:35 – 02:30

Familjen Griswald vinner första pris i en gristävling. Priset är en resa till Europa och de tror att de ska få en semester med lyx och flärd, men det visar sig inte stämma riktigt.

Last Man Standing

00:20 – 02:15

Last Man StandingEn mystisk främling dyker upp i den lilla dammiga Texashålan Jericho, en gränsstad som under förbudstiden styrs av två rivaliserande gangsterligor. Främlingens namn är John Smith, en lejd mördare som säljer sina tjänster till den som är beredd att betala mest. Han har inget förflutet och saknar framtid, med ingen annan lojalitet än mot sig själv. Snart hamnar han i ett blodigt krig, där han själv slåss på båda sidor.

Kärlekens slöja

20:00 – 22:45

Amerikanskt romantiskt drama från 2007. Kitty är en rastlös ung kvinna från överklassen som vill bort från sin familj. När hon träffar läkaren Walter Fane ser hon sin chans och gifter sig med honom. Tillsammans flyttar de till Shanghai där Kitty blir förälskad i en annan man som hon inleder ett förhållande med. När Walter får reda på sin frus otrohet hämnas han genom att tacka ja till ett arbete i en avlägsen koleradrabbad by. Det blir ett uppvaknande för dem båda där det hårda livet får dem att inse vad som är viktigt.

Man lever bara två gånger

22:45 – 01:10

Brittisk action från 1967. När en amerikansk och rysk rymdkapsel kapas oroar man sig för att ett tredje världskrig ska bryta ut. Den brittiska regeringen ger agent 007 i uppdrag att försöka förhindra den katastrof ett krig skulle innebära. Bond upptäcker att det är organisationen Spectre som ligger bakom kapningarna men motiven är oklara. Nu måste han hitta de försvunna kapslarna innan de två stormakterna startar ett världskrig.

The Long Kiss Goodnight

23:00 – 01:25

The Long Kiss GoodnightLärarinnan Sammanta Caine lever ett till synes vanligt förortsliv med sin dotter, men hemsöks med jämna mellanrum av vaga minnen och oförklarliga impulser som inte stämmer överens med hennes liv. Hon har ärr som inte vet hur hon fått, och visar plötsligt en oanad talang för knivkastning och rådjursjakt. När en bilolycka och ett nyhetsinslag på TV väcker fler obehagliga minnen anlitar hon privatdetektiven Mitch Hennessey för att luska i hennes förflutna. Mitch får veta att Samanthas riktiga namn är Charley och att hon jobbat som yrkesmördare åt regeringen, men råkat ut för minnesförlust efter en hjärnskada. Charleys gamla chef håller koll på henne, och anlitar två mördare för att hindra henne från att minnas.

Bröllopsfotografen

21:30 – 22:00

BröllopsfotografenSvensk dramakomedi från 2009. När Robin blir arbetslös efter att massafabriken i Molkom lagt ner öppnar han eget som bröllopsfotograf. Men efterfrågan är inte så stor tills den nedgångne skådespelaren Jonny Björk rekryterar honom för att fota ett societetsbröllop i Stockholm. Robin bestämmer sig för att stanna i Stockholm med hopp om att få igång sitt företag. När han börjar arbeta med överklassflickan Astrid försöker han passa in i den fina världen och börjar ta allt mer avstånd från sina rötter i glesbygden. Barntillåten.

Point break – dödens utmanare

00:05 – 02:45

Amerikansk actionfilm från 1991. När Johnny Utah blir skadad slutar han mycket abrupt en lovande fotbollskarriär och börjar i stället arbeta för FBI. Under täckmantel tar han sig in i södra Kaliforniens surfkretsar. Avsikten är att försöka få tag i information kring ett antal bankrån som gjorts i området, där rånarna är maskerade som några av landets före detta presidenter.

Below

21:00 – 23:05

BelowBesättningen på den amerikanska ubåten Tiger Shark är på uppdrag i Atlanten under andra världskriget, och är på väg till sin bas i Connecticut. De får order att ta ombord tre överlevande från ett angripet brittiskt sjukhusskepp. Manskapet får en chock när en av de överlevande är en kvinnlig sjuksköterska, eftersom det enligt en gammal sägen betyder otur att ha en kvinna ombord. Och oturen infinner sig snart, då ubåten inte klarar av att stiga till ytan. Därmed riskerar besättningen att kvävas av syrebrist. Situationen förvärras när den nya förföriska passageraren börjar ställa frågor om ett tidigare dödsfall på ubåten. Snart räcker det inte för manskapet att kämpa mot enbart fienden. De måste också kämpa för att bevara sitt förnuft när underliga ljud och oförklarliga händelser gör hemresan till en mardröm.

Broken Bridges

01:10 – 03:20

Broken BridgesAmerikanskt drama från 2006. När den avdankade countrysångaren Bo Price lillebror dör återvänder han till sin hemstad för att gå på begravningen. När han träffar sin ungdomskärlek Angela, som han svek när han var ung, får han också för första gången träffa sin dotter Dixie. Det blir ett känslosamt möte både med staden, dottern och Angela.

Not Easily Broken

01:55 – 03:40

Not Easily BrokenOenigheten kring vad lycka och kärlek verkligen består i tänjer på Dave och Clarices äktenskap. Clarice går hos en fysioterapeut efter en olycka och Dave spenderar allt mer tid hemma hos Julie. Begäret biter i Dave samtidigt som Clarice flyr in i sin egen värld. Den här filmen undersöker äktenskapets möjligheter och begränsningar ur en religiös synvinkel.

Like Mike 2: Streetball

03:40 – 05:10

Jerome är för ung, för långsam och för kort för att bli en bra basketspelare, men när han sätter på sig ett mystiskt par gymnastikskor kan han plötsligt spela basket som Michael Jordan.

Valley of the wolves

02:45 – 05:10

Turkiskt drama från 2006. Baserad på en verklig händelse. Om en grupp amerikanska soldater som tar turkisk militärpersonal till fånga för att sedan föra dem från Irak till Turkiet. Allt under uppsikt av den internationella pressen.

Dirty Deeds

01:20 – 03:15

Dirty DeedsÅret är 1969 och om man är gangsterboss som Barry Ryan är Sydney inte alls en dum stad att bo i. Han har gott om snygga brudar omkring sig, en ordentlig packe pengar under madrassen och polisen vågar inte lägga sig i hans skumraskaffärer. Men när den amerikanska maffian skickar två hänsynslösa torpeder för att röja honom ur vägen och ta över hans illegala imperium får hans sorglösa tillvaro sig en ordentlig törn. Barry tänker dock inte ge upp sitt gangstervälde så lätt och bestämmer sig för att ge jänkarna en läxa i australisk gästvänlighet!

Den sorte madonna

01:05 – 02:55

Den sorte MadonnaMaria extraknäcker som sprippa, och hennes pappa Kurt är en ökänd förbrytare. I en sista kupp stjälv han en ovärdelig rysk ikon, ’Den svarta madonnan’, från en museietransport. Men polisen Gustav kommer ivägen och ikonen hamnar hos Maria, som nu måste välja mellan att lämna in den och få en stor belöning eller lämna sin pappa i händerna på ett ryskt gäng. Snart är hon på väg till Polen, med Gustav tätt i hälarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *