Kvällens filmer: I mördarens spår, Kommissarie Gently, Dr…

I mördarens spår, Kommissarie Gently, Drive, Populärmusik från Vittula

I mördarens spår

01:25 – 03:30

Brittisk kriminalserie från 1992. Kommissarie Jane Tennison är en skicklig mordutredare som trots sin kompetens ständigt måste hävda sig på sin mansdominerade arbetsplats (n)

Kommissarie Gently

04:00 – 05:35

Brittisk kriminalserie från 2012. Gently in the cathedral. Gentlys gamla fiender från hans tid som detektiv hos London-polisen hinner ikapp honom. Omständigheterna gör att han blir avstängd från tjänsten, och under utredning. Han tvingas konfrontera sina värsta rädslor och slåss för sitt liv. 19/10 (n)

Drive

21:00 – 22:00

Amerikanskt actiondrama från 2011. En mystisk stuntförare i Hollywood drömmer om att bli racingproffs. Vid sidan av sitt stuntjobb arbetar han som förare i den kriminella världen. När han lyckas reta upp några av Los Angeles farligaste män inser han att det bara finns ett sätt att överleva, att köra snabbt.

Populärmusik från Vittula

01:05 – 03:15

Svenskt drama från 2004. Baserad på en roman av Mikael Niemi. I Tornedalen på 60-talet växer Matti och Niila upp. De bor i det barnrika området i Pajalas utkant som kallas Vittula. De är bästa vänner och drömmer om att bli rockstjärnor men hemorten är allt annat än glamorös.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *