Kvällens filmer: Invincible, Social Network, En president…

Invincible, Social Network, En president i stan, The Allnighter, Manchurian candidate

Invincible

16:45 – 18:50

InvincibleBartendern Vince Papale sätter allt på spel för att förverkliga den ultimata drömmen, att få spela för sitt favoritlag. Oddsen talar för att Vince aldrig kommer ut på planen utan får fortsätta att se matcherna från läktaren.

Social Network

21:00 – 23:55

En höstkväll 2003 sitter Harvardstudenten och dataprogrammeringsgeniet Mark Zuckerberg ner vid sin dator och börjar febrilt jobba på en ny idé. Genom maniskt bloggande och programmerande blir det som börjar i hans korridorrum snart ett globalt socialt nätverk och en kommunikationsrevolution. Bara sex år och 500 miljoner vänner senare är Mark Zuckerberg den yngsta miljardären i historien… men för den här entreprenören leder framgången till både personliga och rättsliga komplikationer.

En president i stan

00:55 – 03:00

Välkommen till Mooseport, en sömnig småstad där idyllen är ett påtagligt faktum. Men Mooseport råkar också vara den enormt populäre presidenten, Monroe ”Örnen” Coles semestertillhåll, och nu har han bestämt sig för att dra sig tillbaka för att skriva på sina memoarer. Hans planer grusas dock när invånarna övertalar honom att ställa upp som kandidat i borgmästarvalet. Konkurrensen utgörs av den lokala järnhandlaren, Handy Harrison, vars flickvän har ett mer än vänskapligt intresse för presidenten. Och vice versa. I takt med att valkampanjerna framskrider ökar rivaliteten mellan de båda kandidaterna, och de inser snart att staden inte är stor nog för dem båda.

The Allnighter

00:30 – 02:25

The AllnighterMolly, Val och Gina firar studenten i college men på deras allra sista natt uttrycker de sin frustration över att allt inte blev som de ville. Molly letar fortfarande efter den stora kärleken och Val börjar bli osäker på att det faktiskt är det hon har hittat, alltmedan Gina är filmar det hela med sin videokamera. Så när den stora festen drar igång är det kanske inte så konstigt att det går som det går. Susanna Hoffs är mest känd som den söta gitarristen i Bangles och filmens regissör är hennes mor.

Manchurian candidate

01:20 – 04:10

Amerikansk thriller från 2004. Sedan major Bennett Marcos förband hamnade i ett bakhåll under Gulfkriget har han lidit av mardrömmar. Men han drömmer om helt andra händelser än det han minns. Marco börjar misstänka att de alla blivit hjärntvättade och hans spår leder till det mäktiga företaget Manchurian Global.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *