Kvällens filmer: Jagad, Cop Out, Mad Max, Faro, How do yo…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Jagad, Cop Out, Mad Max, Faro, How do you know, Twister, Satisfaction, Mr Brooks, Blow, The Hunger Games, Repo Men, The Game, Nyhetsfeber

Jagad

En dag när Dr Richard Kimble kommer hem hittar han sin fru mördad. Kimble anklagas för mordet på sin egen hustru och döms till dödsstraff. Men under en fångtransport lyckas han fly. Han jagas av en stor polisstyrka och måste hålla sig undan, samtidigt som han försöker hitta den riktiga mördaren.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:40

Cop Out

Cop OutJimmy och Paul är poliser som inte tillhör toppskiktet. Jimmys dotter ska gifta sig och för att betala bröllopet behöver han sälja det mest dyrbara han har, ett gammalt baseballkort. När kortet blir stulet under ett rån sätter jakten igång, och ingen av de båda snutarna har någon större tanke på att respektera sina överordnade när en sådan viktigt sak som en faders ära står på spel.

Trailer för Cop Out

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:35 – 03:30

Mad Max

Mad MaxMax Rockatansky är en orädd polis som startar krig mot ett mordlystet motorcykelgäng som mördat hans familj. Det är ett ”take-no-prisoners-krig” som utspelar sig i ett framtida Australien.

Trailer för Mad Max

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:15 – 02:05

Faro

Svenskt drama från 2013. En man misstänks för mord, och flyr desperat undan polisen tillsammans med sin lilla dotter. De gömmer sig långt inne i skogen. Det är sommar, och skogen erbjuder en känsla av frihet de inte hittar någon annanstans. Men skenet bedrar. Polis och socialtjänst är pappan och dottern på spåret. Skådespelare: Göran Stangertz, Maria Heiskanen, Gunnel Fred, Jakob Cedergren, Clara Christiansson.

Filmen visas på SVT2 klockan 21:45 – 23:15

How do you know

How Do You KnowAmerikansk dramakomedi från 2010. Lisa petas från USA:s softball-lag och befinner sig mitt i en kärlekstriangel, där en kontorskille tävlar med hennes basebollspelande pojkvän. Hon får en livskris och bestämmer sig för att utvärdera sitt liv. Skådespelare: Owen Wilson, Jack Nicholson, Dean Norris, Reese Witherspoon, Paul Rudd.

Trailer för How do you know

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 00:30

Twister

TwisterAmerikansk action från 1996. Två konkurrerande forskarteam sätter sina liv på spel för att undersöka ett av naturens mest fascinerande fenomen: tornadon. Bill Paxton och Helen Hunt har huvudrollerna i denna spektakulära äventyrsfilm som låter oss uppleva ett av naturens under på ett sätt som vi aldrig gjort tidigare. Skådespelare: Bill Paxton, Cary Elwes, Helen Hunt.

Trailer för Twister

Filmen visas på TV3 klockan 00:30 – 02:45

Satisfaction

SatisfactionAmerikansk komedi från 1988. Några tonåringar har ett band tillsammans – Mystery. De blir erbjudna att spela i Europa och kanske bli berömda, men är de redo för det?. Skådespelare: Liam Neeson, Trini Alvarado, Justine Bateman.

Trailer för Satisfaction

Filmen visas på TV3 klockan 04:00 – 05:30

Mr Brooks

Amerikansk thriller från 2007. Earl Brooks är en framgångsrik affärsman som döljer en hemlighet, han är en seriemördare känd under namnet The Thumbprint Killer. Brooks slits mellan det förbjudna och avsky för sina brott. Han beslutar sig för att begå sitt sista mord – men denna gång går det snett. Skådespelare: Demi Moore, Dane Cook, Marg Helgenberger, Kevin Costner, William Hurt.

Filmen visas på TV4 klockan 22:55 – 01:25

Blow

BlowAmerikanskt drama från 2001. George Jung langar marijuana i Kalifornien men åker fast och hamnar i fängelse. Efter frigivning får han kontakt med colombianska maffian som handlar med kokain. Han blir kungen i en växande marknad. Men lyckan varar inte för alltid. Skådespelare: Penelope Cruz, Franka Potente, Johnny Depp.

Trailer för Blow

Filmen visas på TV4 klockan 01:25 – 04:15

The Hunger Games

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem! Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen… Baserad på den första romanen i Suzanne Collins bästsäljande trilogi.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:55

Repo Men

Repo MenMänniskan har förlängt och förbättrat sitt liv genom att använda sofistikerade och dyra mekaniska organ tillverkade av företaget The Union. Nackdelen med dessa medicinska genombrott är att om man inte kan betala för sig skickar The Union en skicklig repo man för att återta sin egendom, utan en tanke på patientens hälsa eller ens överlevnad. Remy är en av branschens skarpaste repo män. När han får hjärtfel på jobbet får han ett exklusivt mekaniskt hjärta installerat, men belastas även av en stor skuld. En av operationens bieffekter är att han inte längre har hjärtat med sig när han arbetar. När han dessutom inte kan betala sin skuld skickar The Union sin hårdaste repo man, och Remys före detta arbetskamrat Jake, för att leta rätt på honom.

Trailer för Repo Men

Filmen visas på TV6 klockan 23:55 – 02:05

The Game

Nicholas Van Orton är en rik bankman, men han är också en enstöring. Samma år som han ska fylla 48, får han ett annorlunda kort i present av sin bror. Kortet är utgivet av ett företag som kallar sig ”Consumer Recreation Services” och som lovar tillträde till en annorlunda fritidssysselsättning. Text-TV s. 690.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:40

Nyhetsfeber

Ta två rivaliserande TV-reportrar: en snygg och en begåvad, båda män. Lägg till en producent, kvinna. Blanda väl och se hur gnistrorna flyger…

Filmen visas på TV8 klockan 01:40 – 04:15