Kvällens filmer: Jagad, Kiss kiss bang bang, Top gun, Ai …

Idag fredag visas följande filmer på TV: Jagad, Kiss kiss bang bang, Top gun, Ai Weiwei – The Fake case, Vantage point, Sleepers, The dukes of Hazzard: Hazzard in Hollywood, Before the devil knows you’re dead, Pitch black, Kärleken checkar in

Jagad

JagadAmerikansk actionthriller från 1993. Läkaren Richard Kimble döms för mordet på sin fru trots att han är oskyldig och vet vem mördaren är – en enarmad man. Under en fångtransport lyckas han fly och ger sig själv efter mördaren, med en nitisk delstatssheriff i hälarna.

Trailer för Jagad

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:40

Kiss kiss bang bang

Amerikansk actionkomedi från 2005. Harry Lockhart får hjälp av en privatdetektiv inför en roll som kriminalpolis. Han försöker övertyga drömtjejen att han är en riktig polis. Verkligheten överträffar dikten och han är snart huvudperson i ett morddrama.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:10 – 02:10

Top gun

Top GunAmerikansk action från 1986. Flygaren Peter ”Maverick” Mitchell har ett mål i livet, att bli världens bästa stridsflygare. Tillsammans med sin navigatör Nick ”Goose” Bradshaw blir han antagen till Top Gun, marinens elitskola för attackflygare. Maverick inleder en romans med instruktören Charlotte och tävlar ständigt med piloten Iceman om vem som är bäst. Maverick är en rebell och hans attityd och ständiga risktagande retar officerarna men samtidigt beundrar de hans begåvning. Men när Maverick drabbas av en tragedi lyckas han övervinna sitt behov av att stå ut i mängden och bevisar att han kan vara en i laget. Åldersgräns 11 år. 2004.

Trailer för Top gun

Filmen visas på Sjuan klockan 19:50 – 22:00

Ai Weiwei – The Fake case

K special. Dokumentär från 2013. Ett intimt och starkt möte med en av världens mest berömda och inflytelserika samtida konstnärer och det system han utmanar. När den kinesiske konstnären Ai Weiwei friges i juni 2011 efter nästan tre månaders isolering i kinesiskt fängelse, är han bara en skugga av sig själv. Han lider av sömnlöshet, minnesförlust och han är föremål för omfattande restriktioner. Hans hem och ateljé övervakas av både polis och kameror. Ai Weiwei är skakad men samtidigt övertygad om att Kina står inför förändring. En förändring som han kommer att kämpa till slutet för att se hända. Regi: Andreas Johnsen. Även 22/3 och 26/3.

Filmen visas på SVT2 klockan 20:00 – 21:00

Vantage point

Vantage PointAmerikansk thriller från 2008. Åtta främlingar med olika synvinklar försöker avslöja sanningen bakom mordförsöket på den amerikanska presidenten. Presidenten Ashton befinner sig i Spanien för att hålla tal inför en antiterror-konferens när han blir skjuten. Agenterna Barnes, Taylor och Holden sätter genast igång jakten på terroristerna.

Trailer för Vantage point

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 23:45

Sleepers

SleepersAmerikansk thriller från 1996. Ett spratt i ungdomsåren urartar och fyra pojkar blir mycket hårt dömda av rättssystemet och skickas till en uppfostringsanstalt. Där blir de sadistiskt utnyttjade av vakterna. 15 år senare får de plötsligt en möjlighet att utnyttja samma rättssystem för att ta hämnd.

Trailer för Sleepers

Filmen visas på TV3 klockan 00:45 – 03:25

The dukes of Hazzard: Hazzard in Hollywood

Amerikanskt actionäventyr från 2000. Tillsammans med sina vänner beger sig Luke och Bo till Hollywood i hopp om att sälja sina inspelningar. De måste tjäna tillräckligt med pengar för att bygga ett nytt sjukhus i Hazzard-området. Men på vägen blir deras inspelningar och pengar stulna och plötsligt jagas de av en lönnmördare, sliskiga skivproducenter, ryska gangsters och inte minst, elaka lånehajar.

Filmen visas på TV3 klockan 03:25 – 04:50

Before the devil knows you’re dead

Amerikansk thriller från 2007. På ytan verkar allt vara frid och fröjd, men bröderna Andy och Hank har problem med både droger, alkohol och pengar.

Filmen visas på TV4 klockan 23:45 – 02:15

Pitch black

Pitch BlackAmerikansk-australisk science fiction från 2000. Ett rymdskepp med 40 passagerare glider ljudlöst fram i ett mörkt och tyst universum. Plötsligt hamnar de mitt i ett exploderande meteorregn och skadas allvarligt. Farkosten tvingas kraschlanda på närmsta planet, en planet som visar sig ha tre solar som belyser planeten dygnet runt. Bland dem som överlever nödlandningen finns piloten Carolyn, polisen Johns och hans fånge Riddick, en dömd mördare som genom en ögonoperation har fått förmågan att kunna se i mörker. Detta visar sig snart att vara mycket användbart då de tre solarna plötsligt befinner sig på rad med en total solförmörkelse som resultat. Riddick passar på att rymma i skydd av mörkret. Samtidigt har andra varelser vaknat till liv i den svarta tomheten.

Trailer för Pitch black

Filmen visas på TV6 klockan 23:00 – 01:10

Kärleken checkar in

Amerikansk romantisk komedi från 2002. Marisa möter den högt ansedde politiker Chris Marshall, och attraktion uppstår. Vad han inte vet är att hon arbetar som städerska på hotellet. Frågan är hur länge Marisa kan låtsas vara någon annan än sig själv? Och hur kommer Chris att reagera när han får veta sanningen?.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:10