Kvällens filmer: Jakten på lycka, Sista utvägen, Never be…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Jakten på lycka, Sista utvägen, Never been kissed, De utvalda, Härmed förklarar jag er Chuck och Larry, Borat, Snövit: En skräcksaga, Hall pass, forts, Buffy – vampyrdödaren, Resident evil: Afterlife, Anna och kungen

Jakten på lycka

Amerikanskt drama från 2006. Chris Gardner är en man i djup ekonomisk kris och när han blir vräkt från sin lägenhet måste han och hans femårige son bo på gatan. En obetald praktikplats på en börsmäklarbyrå är hans enda chans till ett bättre liv.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:25

Sista utvägen

Amerikanskt actiondrama från 1998. Polismannen Frank Connor kämpar för att hitta en ryggmärgsdonator till sin son som drabbats av leukemi. Frank lyckas till sist men det visar sig att donatorn är den fängslade mördaren Peter McCabe. Brottslingen tackar ja till erbjudandet om mildare straff i utbyte mot donationen men han rymmer från sin fångtransport och för Frank börjar ännu en desperat jakt.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:05 – 02:00

Never been kissed

Never Been KissedAmerikansk komedi från 1999. Reportern Josie ska skriva om dagens tonåringar och blir tvungen att sätta sig i skolbänken igen och återuppleva sin förnedrande skoltid. Livet förändras på ett sätt Josie aldrig kunnat drömma om. Reilly, Garry Marshall, Marchael Vartan, Drew Barrymore, David Arquette.

Trailer för Never been kissed

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

De utvalda

De UtvaldaAmerikansk thriller från 2003. Ett vapenföretag anklagas av en änka för mordet på hennes man. Stora ekonomiska intressen står på spel så företaget gör allt för att juryn ska ge en ”rätt” dom. Men företaget är inte ensamt i försöket att påverka juryn. Thriller med John Cusack.

Trailer för De utvalda

Filmen visas på SVT2 klockan 23:00 – 01:05

Härmed förklarar jag er Chuck och Larry

Amerikansk komedi från 2007. Chuck och Larry är brandmän och bästa vänner. Chuck är singel, medan änklingen Larry lever för sina två barn. För att Larrys barn ska få bli förmånstagare till hans livsförsäkring, måste han nu be sin bästa vän om en stor tjänst. Han vill att Larry ska låtsas vara hans homosexuella livspartner.

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 00:15

Borat

BoratAmerikansk komedi från 2006. Journalisten och programledaren Borat Sagdiyev är Kazakhstans sjätte mest kända person. Tillsammans med ett kamerateam skickas han till USA av sin regering för att rapportera från det fantastiska landet i väst. När Borat ser skådespelerskan Pamela Anderson på tv, förälskar han sig i henne och bestämmer sig för att ge sig ut på en resa tvärs över kontinenten för att hitta henne, fria och ta med henne hem till sitt land. Längs vägen möter han det amerikanska folket och kulturkrockar och konflikter uppstår.

Trailer för Borat

Filmen visas på TV3 klockan 00:15 – 02:00

Snövit: En skräcksaga

Amerikanskt skräckdrama från 1997.

Filmen visas på TV3 klockan 02:00 – 03:50

Hall pass, forts

Amerikansk komedi från 2011. Rick och Fred lyckas komma överrens med sina fruar om att de alla ska leva som singlar i en vecka och få göra precis det de vill. Rick och Fred inser ganska snart att det inte är så lätt att träffa nya tjejer. Dessutom oroar de sig över att deras fruar har samma frihet.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:50

Buffy – vampyrdödaren

Amerikansk skräckkomedi från 1992. Buffy upptäcker via drömmar och ett besök från en vampyrbekämpare att hon är den sista i en släkt av vampyrutrotare. Det visar sig vara perfekt eftersom staden där Buffy bor är under belägring av vampyrer, vars två ledare har funnits på jorden i århundraden.

Filmen visas på TV4 klockan 02:40 – 04:20

Resident evil: Afterlife

Tysk-franskt äventyr från 2010. I en värld härjad av en virusinfektion som gör sina offer till odöda fortsätter Alice på sin resa för att hitta överlevare och sätta dem i säkerhet. Hennes dödliga strid mot the Umbrella Corporation når nya höjder, men Alice får oväntad hjälp av en gammal vän. En ny ledtråd som lovar en säker tillflykt från de Odöda tar dem till Los Angeles, men när de kommer dit är staden översvämmad av tusentals Odöda – och Alice och hennes kamrater är på väg att gå i en dödlig fälla.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:00

Anna och kungen

Anna och kungenAmerikanskt drama från 1999. Året är 1862 och Anna Leonowens har blivit änka och ensam med en son. Hon beslutar sig för att lämna sitt hemland England för att resa tusentals mil till ett land som nästan är okänt för västvärlden: Siam. Anna, som är lärarinna, ska undervisa landets kung Mongkuts 58 barn. Arbetet går till en början trögt, mötet med det nya landet blir en kulturchock mellan öst och väst. Anna lär sig snabbt att allt inte är lika enkelt som i England och hennes europeiska bakgrund kommer snart i konflikt med Mongkuts österländska. Men när Mongkut upptäcker att utländska krafter försöker störta honom kämpar Anna och kungen sida vid sida. Deras kamp utvecklar sig till en djup vänskap och Anna upptäcker att kungen är en stor man med visioner.

Trailer för Anna och kungen

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 00:00