Kvällens filmer: Joker, Min låtsasfru, Five feet apart, White House down, The…

Joker

Idag lördag den 27 maj sänds följande filmer på TV: Joker, Min låtsasfru, Five feet apart, White House down, The Bourne ultimatum, Spectre, Notting Hill, Snuten i varuhuset 2, Two weeks notice, Kronjuvelerna, Två tyska systrar, Bränn alla mina brev

Joker

JokerAmerikansk thriller från 2019. Om den misslyckade komikern Arthur Fleck som möts av en grym omvärld i Gotham City. Sakta men säkert håller han på att förlora förståndet och förvandlas till någon annan. Den mörka thrillern om Batman-skurken Jokerns ursprung blev en av 2019 års största filmsuccér. Den nominerades bland annat till 11 Oscar, där Joaquin Phoenix vann för huvudroll och Hildur Guðnadóttir för musiken.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 21:00. Läs mer om Joker

Min låtsasfru

Min låtsasfruAmerikansk komedi från 2011. Den framgångsrike plastikkirurgen Danny bär vigselring och låtsas vara olyckligt gift för att få kvinnor på kroken. En dag träffar han drömkvinnan, Palmer. För att förföra henne får Danny sin assistent Kathrine att låtsas vara hustrun som han ska skiljas från. Snart är han dock intrasslad i ett nät av lögner.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 18:40. Läs mer om Min låtsasfru

Five feet apart

Five feet apartAmerikanskt drama från 2019. Stella är en livlig och glad 17-åring. Till skillnad från de flesta tonåringar måste Stella tillbringa mycket av sin tid på ett sjukhus för behandling av cystisk fibros. När Stella träffar den charmerande och rebelliske Will (Cole Sprouse), en annan patient, känner hon en stark koppling – men enligt reglerna måste hon och Will hålla sig på säkert avstånd. När deras känslor blir starkare måste Stella och Will bemöta en livsförändrande fråga: hur känns kärlek när en enda beröring är förbjuden?

Trailer:

Filmen visas på TV 11 med start klockan 22:00. Läs mer om Five feet apart

White House down

White House downAmerikansk thriller från 2013. Polisen John Cale har just blivit nekad sitt drömjobb: att arbeta som en del av Secret Service och skydda USAs president. För att inte göra sin lilla dotter besviken tar han med henne på en rundtur i Vita huset. Medan de visas runt tas byggnaden över av en tungt beväpnad grupp paramilitärer och nu när landets regering försätts i kaostillstånd och tiden är knapp måste Cale rädda presidenten, dottern och hela landet – och det snabbt.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 21:00. Läs mer om White House down

The Bourne ultimatum

The Bourne ultimatumAmerikansk thriller från 2007. Bourne tvingas ännu en gång att komma ut från sitt gömställe. Denna gång av Londonreportern Simon Ross, som försöker avslöja Operation Blackbriar i en serie tidningsartiklar. Bourne organiserar ett möte med Ross, men inser genast att de blir avlyssnade. Information från reportern rör upp nya minnen och Bourne måste en gång för alla konfronteras med sitt mörka förflutna. Samtidigt försöker han undkomma The Company och dess försök att utplåna honom.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 9 med start klockan 22:00. Läs mer om The Bourne ultimatum

Spectre

SpectreAmerikansk actionthriller från 2015. Agent 007 kommer den ondskefulla organisationen Spectre och dess mystiske ledare på spåren. Samtidigt motarbetas han av sin nya chef på MI6, och tvingas gå under jorden.

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 21:00. Läs mer om Spectre

Notting Hill

Notting HillBrittisk dramakomedi från 1999. Engelsmannen William Thacker äger en liten resebokhandel i Notting Hill i London. En helt vanlig dag kommer en av världens största filmstjärnor, Anna Scott, in i bokhandeln och köper en bok. Slumpen och utspillt kaffe gör att de snart träffas igen.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 20:00. Läs mer om Notting Hill

Snuten i varuhuset 2

Snuten i varuhuset 2Amerikansk komedi från 2015. Paul Blart är tillbaka. Den här gången åker han med sin dotter till Las Vegas där han besöker ett konvent för säkerhetsvakter. Väl där måste han och ett kasinos cyniska vakter (som tidigare har hånat honom) samarbeta för att avvärja några konsttjuvars ondsinta planer.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 18:10. Läs mer om Snuten i varuhuset 2

Two weeks notice

Two weeks noticeAmerikansk romantisk komedi från 2002. Efter år av hårt slit som juridisk rådgivare till den egotrippade VD:n George Wade är Lucy Kelson redo att säga upp sig. Något som George inte gillar. George är övertygad om att han inte kan leva utan Lucy och har inga som helst planer på att låta henne sluta. Frågan är om han kan få henne att stanna av fri vilja.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 18:00. Läs mer om Two weeks notice

Kronjuvelerna

KronjuvelernaSvenskt drama från 2011. Fragancia anhålls för mordförsök på direktörssonen Richard Persson. Under polisförhöret rullas hela hennes fantastiska och märkliga livshistoria upp. Vi följer henne igenom den fattiga uppväxten, via mötet med den stora kärleken, ishockeystjärnan Pettersson-Jonsson, fram till den ödesdigra natten där historien tar sin början. .

Trailer:

Filmen visas på TV4 med start klockan 22:45. Läs mer om Kronjuvelerna

Två tyska systrar

Två tyska systrarTyskt drama från 1981. Västtyskland, 1968, prästdöttrarna Marianna och Juliane bestämmer sig båda för att försöka förändra samhället men de väljer helt olika vägar. Feministen Juliane arbetar som reporter medan systern Marianna går med i en revolutionär terrororganisation. När Marianna blir tagen av polisen och satt i en isoleringscell så är Juliane hennes enda kontakt med yttervärlden.

Trailer:

Filmen visas på SVT2 med start klockan 22:50. Läs mer om Två tyska systrar

Bränn alla mina brev

Bränn alla mina brevSvenskt drama från 2022. Om Karin och Sven Stolpe, och den korta affär Karin hade med Olof Lagercrantz i början av 1930-talet som skapade svallvågor över årtionden. Filmen är inspirerad av verkliga händelser och bygger på Alex Schulmans roman med samma titel.

Filmen visas på SVT1 med start klockan 22:00. Läs mer om Bränn alla mina brev

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *