Kvällens filmer: Jönssonligan dyker upp igen, Batman, Kil…

Jönssonligan dyker upp igen, Batman, Kill Bill – Volume 1, Public enemies, Zorro – den maskerade hämnaren, Tears of the Sun, Rocky II, Walk the line, Sylvia, Brottsplats Hollywood, Redbelt, The man

Jönssonligan dyker upp igen

20:00 – 22:00

Jönssonligan dyker upp igenSvensk komedi från 1986. Charles-Ingvar Jönsson, även kallad Sickan, har en plan. Den här gången planerar han en kupp mot möbeljätten Ikea. Sickan och hans vänner Vanheden och Dynamit-Harry smyger sig in i varuhuset om natten men väl framme vid kassaskåpet upptäcker de att de inte är ensamma. Plötsligt befinner sig gänget mitt uppe i något mycket större än vad de planerat. Sickan, gängets geni, gör allt för att lära sig om ryska ubåtar, korkade poliser och den största skurken av dem alla, Wall-Enberg (n)

Batman

23:00 – 01:35

BatmanSvensk komedi från 1986. Charles-Ingvar Jönsson, även kallad Sickan, har en plan. Den här gången planerar han en kupp mot möbeljätten Ikea. Sickan och hans vänner Vanheden och Dynamit-Harry smyger sig in i varuhuset om natten men väl framme vid kassaskåpet upptäcker de att de inte är ensamma. Plötsligt befinner sig gänget mitt uppe i något mycket större än vad de planerat. Sickan, gängets geni, gör allt för att lära sig om ryska ubåtar, korkade poliser och den största skurken av dem alla, Wall-Enberg (n)

Kill Bill – Volume 1

00:10 – 02:10

När den tidigare professionella yrkesmördaren Black Mamba vaknar upp efter fyra års koma, har hon bara en sak i tankarna: HÄMND! Hon har blivit förrådd av sina tidigare kollegor och chefen för ”The Deadly Viper Assassination Squad” som på hennes bröllopsdag lät mörda alla närvarande, inklusive den höggravida bruden. Men vad mördarna inte visste var att de inte hade avslutat jobbet ordentligt.

Public enemies

21:05 – 23:20

Public EnemiesAmerikansk långfilm från 2009. Filmen utspelar sig under den legendariska förbudstiden i USA och handlar om den karismatiske John Dillinger, vars uppseendeväckande rånarraider gör honom till FBI:s mest efterspanade brottsling. Edgar J Hoovers polisorganisation sätter toppagenten Melvin Purvis på fallet, samtidigt som Dillingers popularitet växer hos den amerikanska allmänheten.

Zorro – den maskerade hämnaren

20:00 – 22:45

Anthony Hopkins och Antonio Banderas, iförda de svarta Zorromaskerna, gör gemensam sak mot en förtryckande spansk guvernör och dennes grymma hantlangare. Hopkins är en åldrad Don Diego De La Vegas/Zorro som lider ett nesligt nederlag mot sin ärkefiende Don Rafael Montero. I ett enda slag blir Zorro änkling, förlorar sin nyfödda dotter, Elena, till Don Rafael och blir slängd i fängelse. Efter 20 år lyckas han fly, fast besluten att hämnas och vinna tillbaka Elena (Catherine Zeta-Jones), som vuxit upp i tron att Don Rafael är hennes pappa. För att gå i land med hämnden rekryterar Hopkins Zorro en ung adept, den godhjärtade banditen Alejandro Murieta. Alejandro sätts i hårdträning och dubbas så småningom till den ”nye” Zorro. Tillsammans tar Zorro den äldre och den yngre upp kampen med Don Rafael och hans hejdukar. Text-TV s. 690.

Tears of the Sun

22:45 – 01:10

Tears of the SunNär den politiska situationen i Nigeria förändras till det sämre, skickas en specialstyrka under ledning av befälhavare A.K. Waters in i landet för att undsätta den amerikanska missionsläkaren Kate Kendricks. Doktor Kendricks vägrar dock att låta sig räddas om det innebär att hon måste överge sina patienter, och insisterar på att ta dem med sig. Problemet är att A.K. Waters och hans soldater har strikta order om att inte blanda sig i den lokala konflikten. Text- TV s.690.

Rocky II

01:10 – 03:25

Rocky IIRocky fortsätter att boxas och han går en uppvisningsmatch mot världsmästaren Apollo. Rocky skadar sig illa i ögat och får reda på att han kan bli blind om han fortsätter att boxas. Rocky är kär i Adrian och bestämmer sig för att gifta sig med henne. Kort därefter vill Apollo utmana Rocky i en returmatch…

Walk the line

22:25 – 01:05

Walk the LineAmerikanskt drama från 2005. Om musikern Johnny Cash och hans stormiga förhållande med sångerskan June Carter. De två träffades under en turné men Johnny var redan gift. De dras till varandra men June lämnar till slut turnén på grund av Johnnys missbruk. Samtidigt faller Johnnys äktenskap i bitar och när de ses igen flera år senare lyckas han övertala June att åka på turné med honom igen. Under turnén blossar känslorna mellan dem upp igen men Johnny är fortfarande gift och slåss med sitt drogmissbruk. Åldersgräns 7 år.

Sylvia

01:05 – 03:15

SylviaBrittiskt drama från 2003. Om poeten Sylvia Plath. År 1956 möter Sylvia den hyllade poeten Ted Hughes och de blir genast förälskade. De gifter sig och bosätter sig i London men trots att deras förhållande är fyllt av kärlek och samhörighet blir deras liv tillsammans katastrofalt. Åldersgräns 7 år.

Brottsplats Hollywood

22:00 – 00:20

Harrison Ford syns i rollen som Joe Gavilan, en ärrad mordutredare som får i uppgift att lösa ett mord på en rapgrupp tillsammans med sin blaserade kollega K.C. Calden. Det udda polisparet riktar snart misstankarna mot den ökände skivbolagsbossen Sartain, en herre som tros ha tagit till våld för att lösa tidigare tvister med artister som hotat bryta sina kontrakt.

Redbelt

03:25 – 05:00

RedbeltKamportsexperten erbjuds arbete inom filmbranschen av en händelse. Trots att han tar avstånd från uppgjorda matcher, tvingas han så småningom att tänka om.

The man

03:15 – 04:45

The ManAmerikansk komedi från 2005. FBI-agenten Derrick Vann misstänks för att vara inblandad i en vapenkupp efter att en agent hittats mördad. Han får ett dygn på sig att bevisa att han är oskyldig och det blir en kamp mot klockan för att hitta de stulna vapnen och ta reda på vilka som mördade agenten. Derrick får hjälp från oväntat håll när försäljaren Andy Fiddler misstas av bovarna för att vara köparen till vapnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *