Kvällens filmer: Jönssonligan får guldfeber, Ung rebell, …

Jönssonligan får guldfeber, Ung rebell, Babylon A.D., Wild Child, American Dreamz, Rocky, Law abiding citizen, Påtaglig fara, Flight of the Phoenix, United 93, Linje lusta

Jönssonligan får guldfeber

20:00 – 22:00

Svensk komedi från 1984. Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson är ute i friheten igen och som vanligt har han en ny plan. Den här gången ska Jönssonligan stjäla ett datachip som innehåller hemligheter om Sveriges försvar. Men en gammal rival är ute efter samma chip, nämligen Wall-Enberg. Slaget om chipet blir en komplicerad historia där Sickans genialitet sätts på prov (n)

Ung rebell

00:15 – 02:30

Jim har problem med sina föräldrar, är våldsam och råkar hamna i trassel med polisen. Han blir kär i Judy och det blir slagsmål med hennes pojkvän Buss.

Babylon A.D.

22:00 – 23:40

Babylon A.D.Fransk långfilm från 2008. Legosoldaten Toorop tar på sig högriskjobbet att eskortera en rysk kvinna till Kina. Vad han inte har en aning om är att hon bär på en organism som en mystisk sekt vill komma åt med alla medel.

Wild Child

20:00 – 22:00

Wild ChildPoppy är en rebellisk tonåring i Kalifornien som gör livet surt för sin pappa och hans nya fästmö. Pappan beslutar sig för att skicka Poppy till en engelsk internatskola för flickor för att hon ska lugna ner sig och lära sig hyfs och ordning. Poppy hatar de andra eleverna på skolan och gör allt för att bli relegerad och hemskickad. Efter att ha blivit anklagad för att sätta eld på skolan börjar hon dock förstå vad kamraterna och skolan betyder för henne.

American Dreamz

22:00 – 00:10

American DreamzMartin Tweed är värd för talangshowen American Dreamz, och trots att han avskyr varje ny säsong är den en hit hos TV-publiken. Tweed bestämmer att det är dags för en ny grupp tävlingsdeltagare, och skickar ut sitt team för att hitta de underligast möjliga kandidaterna. Medan detta äger rum, blir USA: s president mer och mer deprimerad och förlitar sig på sina anställda, till och med när han ska agera gästdomare på TV-showen. Fantastiska nyheter för en grupp terrorister som utnyttjar tävlingsdeltagarna för att komma åt presidenten.

Rocky

00:10 – 02:35

RockyRocky Balboa är an amatörboxare som bor i Philadelphia. Då hans boxarkarriär inte tagit fart försörjer han sig genom att inkassera skulder åt lånehajen Gazzo. Gazzo tycker dock inte att Rocky är tillräckligt slagkraftig i sitt arbete. Rockys tränare Mickey tror däremot att Rocky har vad som krävs för att bli boxningsmästare. När Rocky får möjligheten att gå en titelmatch mot världsmästaren Apollo Creed tar han chansen. Han blir snabbt känd och uppmärksammad, men priset för framgångarna blir högre än han trott…

Law abiding citizen

21:30 – 22:00

Law Abiding CitizenAmerikansk dramathriller från 2009. Clyde Shelton lever ett lugnt liv med sin fru och dotter. Men en dag rasar hans värld samman när frun och dottern mördas under ett inbrott. De skyldiga åtalas men på grund av ett misstag under brottsundersökningen kommer en av männen undan med ett lindrigt straff. Det får Clyde att bestämma sig för att hämnas, inte bara på de som tog ifrån honom hans familj utan även på åklagaren och hela rättsystemet. Åldersgräns 15 år.

Påtaglig fara

23:55 – 02:50

Påtaglig FaraAmerikansk action från 1994. Jack Ryan blir chef inom CIA när hans chef blir sjuk. Hans första uppdrag blir att utreda mordet på en av presidentens vänner, en affärsman som visar sig ha hemliga kontakter inom den colombianska knarkkartellen. Men Ryan känner inte till att de amerikanska styrkorna redan står beredda att anfalla colombianerna. När operationen går snett riskerar Ryan allt för att få fram sanningen. Åldersgräns 15 år.

Flight of the Phoenix

22:00 – 00:15

Flight of the PhoenixFrank Towns och AJ störtar med ett passagerarplan mitt i den mongoliska öknen, strandade utan varken mat eller vatten. De och de andra överlevande inser att chansen att de kommer att bli räddade är mikroskåpisk. Planet är totalförstört, och för att överleva och ta sig tillbaka till civilisationen måste de bygga en nytt plan av vrakdelarna.

United 93

02:35 – 04:20

United 93Den 11 september 2001 kapas fyra amerikanska passagerarflygplan av terrorister. Efter att tre av planen kolliderar med World Trade Center och Pentagon bestämmer sig passagerare och besättning i det fjärde för att kämpa emot terroristerna och ta tillbaka kontrollen över planet.

Linje lusta

02:50 – 05:20

Linje LustaAmerikanskt drama från 1995. Baserat på en pjäs av Tennessee William. Stella och Stanley Kowalski lever i ett stormigt äktenskap och när Stellas syster Blanche kommer på besök vänds allt upp och ner. Blanche ser ner på Stellas och Stanleys enkla liv men under hennes perfekta yta döljer sig flera hemligheter. När Stanley bestämmer sig för att undersöka hennes förflutna uppdagas den ena lögnen efter den andra. Åldersgräns 15 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *