Kvällens filmer: Jönssonligan på Mallorca, Midnight Meat …

Jönssonligan på Mallorca, Midnight Meat Train, Kill Bill – Volume 2, Systrar i jeans, Härmed förklarar jag er Chuck och Larry, Rocky III, Safe Harbour, Fighting, The Unborn, Stopp! Annars skjuter morsan skarpt, The limit

Jönssonligan på Mallorca

20:00 – 22:00

Svensk komedi från 1989. Saker och ting ser inte bra ut för Sickan, inte till en början i alla fall. Vanheden har flyttat till Mallorca med Doris och Dynamit-Harry. Sickan är lämnad ensam i det regniga Stockholm. Men så slår ödet till i form av herr Wall-Enberg som har ett uppdrag åt Sickan på Mallorca. Sickan beger sig till den spanska ön och först går det inte riktigt som han tänkt sig, men så träffar han sina gamla kumpaner och som vanligt har Sickan en plan. La banda de Jönssonligan börjar planera sin största kupp någonsin (n)

Midnight Meat Train

23:00 – 00:50

Fotografen Leon Kaufman kämpar för att få sitt stora genombrott. En fotoserie från tunnelbanans underjordiska mörker, där livets ljud drunknar i det mördande larmet från tågen. Och där Leon steg för steg närmar sig den brutale seriemördaren Mahogany.

Kill Bill – Volume 2

00:15 – 02:45

Efter fyra år i koma är den före detta yrkesmördaren Black Mamba ute efter hämnd. Hon har redan avverkat de två översta namnen. Nu utgör det enögda blonda bombnedslaget Elle Driver och den alkoholiserade dörrvakten Budd de sista hindren innan Black Mamba kan njuta av den ultimata hämnden på mannen som skapade henne och sedan krossade henne – Bill.

Systrar i jeans

20:00 – 22:20

Systrar i jeans är baserad på Anne Brashares ungdomsbok om fyra väninnor som ska spendera sin första sommar någonsin ifrån varandra. Vännerna delar ett par magiska jeans som de, sina olikheter till trots, alla kan bära. För att hålla kontakten skickar de jeansen mellan varandra och delar på så vis med sig av alla händelser och äventyr som inträffar under sommaren.

Härmed förklarar jag er Chuck och Larry

22:20 – 00:40

Härmed Förklarar Jag Er Chuck Och LarryChuck Levine och Larry är brandstationens stoltheter: två straighta singelkillar som skulle göra vad som helst för varandra och som alltid ställer upp. Chuck står i tacksamhetsskuld till Larry, som en gång räddat hans liv i en brand, och Larry ber honom att återgälda skulden när en byråkratisk regel förhindrar honom att lägga till sina barn som förmånstagare i hans livförsäkring. Allt Chuck behöver göra är att skriva under som Larrys partner i några formulär. Chuck och Larry tvingas nu låtsas vara ett förälskat nygift par, men när en byråkratisk försäkringsagent blir misstänksam, hamnar parets arrangemang på löpsedlarna. Efter att ha överlevt den obligatoriska smekmånaden och undvikit att avslöjas upptäcker de fördelarna med att hålla ihop som en familj.

Rocky III

00:40 – 02:40

Rocky IIIRocky Balboa är världsmästare i tungviktsboxning. Efter att han vunnit sin titel går han match efter match som han vinner, utan att ana att hans trogne manager Mickey matchar honom mot alltför lätta motståndare. Mickey tror att Rocky förlorat sin ”killer”-instinkt och det visar sig att han har rätt – mot hans råd ställer Rocky upp mot en nykomling och följderna blir svåra.

Safe Harbour

01:10 – 03:15

Amerikanskt drama från 2007. Ophélie har förlorat tron på livet efter att ha förlorat sin make och son. Hon bestämmer sig för att tillsammans med sin dotter Pip tillbringa sommaren på ön Safe Harbour. När Pip möter konstnären Matt erbjuder han sig att lära henne måla. Samtidigt får Matt upp ögonen för Ophélie som till en början är skeptisk till honom. Men med tiden upptäcker hon hur mycket glädje Matt tillför i Pips och hennes liv. Åldersgräns 11 år.

Fighting

22:00 – 00:10

FightingSmåstadskillen Shawn MacArthur (Channing Tatum) kommer till New York med två tomma händer. Han hankar sig fram genom att sälja piratkopierade varor på gatan, men lyckan vänder när han träffar svindlaren Harvey Boarden (Terrence Howard). Harvey blir Shawns manager och introducerar honom för de illegala gatuslagsmålens värld. Nästan över en natt blir han en stor stjärna som slår ut professionella boxare och kampsportsmästare i en rad hisnande och intensiva matcher. Nu ställs han inför sitt livs tuffaste fight …

The Unborn

02:40 – 04:05

The UnbornManusförfattaren och regissören David Goyer (Blade, Batman Begins) ger en skrämmande inblick i de odödas liv med denna thriller om en ung kvinna som hemsöks av en demonisk ande, som hotar både henne och dem hon älskar. Casey Bell har alltid klandrat sin mamma för att hon lämnade henne som barn. Men när en rad oförklarliga händelser inträffar, börjar Casey förstå varför hon gav sig av. När hon plågas av mardrömmar och en vanställd ande som förföljer henne dagtid, vänder hon sig till den enda person hon tror kan sätta stopp för de övernaturliga händelserna – den respekterade och erfarne exorcisten Sendak (Gary Oldman – The Dark Knight).

Stopp! Annars skjuter morsan skarpt

04:05 – 05:35

Polisen Joe får besök av sin högljudda och skjutglada mamma. Till hans förfäran vill mamman stanna kvar för att hjälpa honom att ”ordna upp hans liv”, som hon säger. Mamma lägger sig i Joes kärleksliv och dessutom jobbet! Mamma tror sig nämligen veta exakt hur man rensar upp i den undre världen.

The limit

03:15 – 04:50

The LimitKanadensiskt kriminaldrama från 2003. May börjar bli till åren och hon kämpar desperat för att behålla sitt oberoende. Hennes grannar och vänner försöker alla få henne att flytta till ett vårdhem men May vägrar. Hennes fridfulla tillvaro omkullkastas när hennes granne Denny hittas mördad och en mystisk kvinna som hävdar att hon är polis ber May om hjälp. Snart är May indragen i ett nät av droger och organiserad brottslighet och hon måste hitta ett sätt att stoppa mördaren. Åldersgräns 15 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *