Kvällens filmer: Kalle och chokladfabriken, LA County 187…

Idag söndag visas följande filmer på TV: Kalle och chokladfabriken, LA County 187, Millennium, Jakten på den försvunna skatten, Mumien – drakkejsarens grav, Sherlock Holmes: A game of shadows, The merry gentleman

Kalle och chokladfabriken

Alla drömmer om att få se vad som döljer sig innanför väggarna i Willy Wonkas fantastiska chokladfabrik. Tänk att få provsmaka gräsmattan av mildaste mintchoklad, segla fram på Chokladfloden i en rosa polkagrisbåt eller njuta av evighetskaramellerna i uppfinnarrummet. Men vem ska hitta chokladkakan med guldbiljetten som öppnar dörrarna? Den som helst av allt vill vinna priset är unge Kalle. Kruxet är att hans familj är så fattig att de inte ens kan köpa några chokladkakor.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 16:45 – 19:00

LA County 187

Amerikanskt drama från 2003. Poliserna i Los Angeles 187:e distrikt larmas ut till en nattklubb i de koreanska kvarteren. En mordbrand har anlagts i lokalen och en asiatisk familj omkommer i lågorna. Poliskonstapeln Walter Drazin och hans team avtäcker undan för undan en skugglik värld som de aldrig tidigare stött på.

Filmen visas på Sjuan klockan 03:05 – 05:05

Millennium

Svenskt drama i sex delar efter Stieg Larssons trilogi. Luftslottet som sprängdes 1:2.Lisbeth Salander är fortfarande misstänkt för trippelmord och har hamnat, hårt bevakad, på sjukhus i väntan på rättegång. Mikael gräver i Lisbeths förflutna för att hitta sanningen och bevisa hennes oskuld. Under hot undersöker tidningen Millenniums redaktion den hemliga grupp inom polisen som låg bakom beskyddet av Lisbeths pappa.

Filmen visas på SVT1 klockan 21:00 – 22:30

Jakten på den försvunna skatten

Året är 1936. Äventyraren och arkeologen Indiana Jones får i uppdrag att finna den sägenomspunna arken – en guldöverdragen kista – med resterna av stentavlorna med de tio budorden. Hitler har skickat sina hejdukar efter skatten, och det blir en våldsam kapplöpning där de halsbrytande äventyren avlöser varandra! TV3 Text s. 690.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:30

Mumien – drakkejsarens grav

När en 2000 år gammal förbannelse bryts återupplivas en hänsynslös kejsare med en diabolisk plan som ska förslava världen. Mänsklighetens enda hopp att stoppa honom och hans odöda krigare ligger i familjen O’Donnells händer.

Filmen visas på TV3 klockan 23:30 – 01:35

Sherlock Holmes: A game of shadows

Amerikansk-brittisk actionfilm från 2011. När den österrikiske kronprisen hittas död konstaterar mästerdetektiven Sherlock Holmes att han blivit mördad. Det leder honom och hans vapendragare doktor Watson till det kriminella geniet och hans ärkefiende professor Moriarty.

Filmen visas på TV4 klockan 21:00 – 22:00

The merry gentleman

Yrkesmördaren Frank är en hänsynslös man utan känslor. Kate, som flytt från sin make, försöker skapa sig ett nytt anonymt liv i Chicago. När deras vägar korsas upptäcker de att de trots sina olikheter har något gemensamt, de båda föredrar tystnaden.

Filmen visas på TV4 klockan 00:30 – 02:30