Kvällens filmer: Kickin It Old Skool, Irene Huss: Guldkal…

Kickin It Old Skool, Irene Huss: Guldkalven, Face Off, Stardust, Män som hatar kvinnor, Notting Hill, 21, The life of David Gale, Cops and Robbersons, Held Hostage, Hundtricket, Lil’ Pimp, Vuxna människor, Dance flick

Kickin It Old Skool

22:00 – 00:10

1986 var Justin Schumacher skolans bästa break-dansare men hamnade i koma efter en olycka. Nu, 20 år senare vaknar han upp. Hans drömmars flicka är förlovad med hans värsta fiende från småskolan och hans föräldrar drunknar i skulder för hans sjukhusvistelse.

Irene Huss: Guldkalven

21:00 – 22:50

Bygger på Helene Turstens deckare om kriminalinspektör Irene Huss. En man hittas ihjälskjuten i bakluckan på en bil. På ena handen är fyra fingrar avklippta. Mannen var delägare i ett nätpokerbolag som snabbt utvecklades till ett miljonföretag som sen gick i konkurs. Snart hittas ännu en delägare mördad. Den tredje och sista delägaren Sanna lever under ständiga hot. Polisen hittar till slut tre av det första offrets avklippta fingrar, men var finns det fjärde fingret? Vem ska mördaren skicka det sista fingret till?

Face Off

23:50 – 02:35

FBI-agenten Sean Archer jagar mördaren och psykopaten Castor Troy. Klockan tickar men ingen vet var bomben finns. På regeringens order genomgår Sean en ny avancerad kirurgisk metod.

Stardust

19:25 – 22:00

StardustAmerikansk science fiction från 2007. Tristan bor i byn Wall och bestämmer sig för att trotsa byns regler och gå över muren som skiljer hans hemby från den magiska världen Stormhold. Tristan är ute efter en fallande stjärna som ska vinna hans älskades hjärta. Det visar sig att stjärnan är en ung kvinna och Tristan är inte den enda som är ute efter henne. Åldersgräns 11 år.

Män som hatar kvinnor

22:00 – 00:30

Män som hatar kvinnorSvensk långfilm från 2009. Lisbeth Salander är en ung egensinnig tjej med ett mörkt förflutet. Hon är en enastående researcher och en av landets främsta hackers. Den grävande journalisten Mikael Blomkvist har precis blivit dömd till fängelse för förtal när Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill ge honom ett annorlunda uppdrag. Lisbeths och Mikaels vägar möts och tillsammans gräver de djupt i familjen Vangers förflutna där de möter en mörkare och blodigare historia än någon av dem kunnat ana. Baserad på Stieg Larssons Millennium-trilogi. Textat sid. 199.

Notting Hill

20:00 – 22:30

Notting HillAnna Scott är filmstjärna och lever ett liv fullt av glamour, premiärer och paparazzi. William Thacker driver en liten bokhandel i Londons fashionabla Notting Hill och lever, tillsammans med sina excentriska vänner, ett tämligen händelselöst liv. De två är så olika som ett par människor kan bli. Kärleken är dock som dagg och faller både på lort och lilja så när deras vägar en dag korsas uppstår ljuv musik. Det är dock inte lätt att vara kär i strålkastarnas sken och deras förhållande verkar dömt att misslyckas ända från början. För vad kan en tafflig bokmal från London ha att erbjuda en världslig Hollywooddiva? Text-TV s. 690.

21

22:30 – 01:00

Ben Campbell behöver spara 300 000 dollar för att bli antagen i Harvards School of Medicine. Men han har svårt att få ihop den summan. Hans matematiklärare Micky blir imponerad av hans kunskaper och inbjuder Ben att bli en medlem av en liten grupp, en grupp som planerar att vinna miljoner i Las Vegas.

The life of David Gale

23:45 – 02:20

The Life of David GaleAmerikanskt kriminaldrama från 2003. David Gale är professor och motståndare till dödsstraffet. Plötsligt blir han anklagad för mord och han döms till döden. Bara dagar innan Gales avrättning får journalisten Bitsey Bloom i uppdrag att göra en sista intervju med honom. Under intervjun, där Gale berättar sitt livs historia, börjar Bloom bli alltmer övertygad om att Gale är oskyldig till mordet och att han är ett offer för en politisk konspiration. Bloom bestämmer sig för att bevisa Gales oskuld men det blir en kamp mot klockan och frågan är om hon kommer att hinna innan det är för sent. Åldersgräns 11 år.

Cops and Robbersons

23:00 – 00:55

Familjen Robberson är en helt vanlig amerikansk familj – nästan i alla fall. Pappa Norman är mer än lovligt frälst av polisserier på TV. En dag hamnar hela familjen Robberson i ett riktigt polisdrama. Polisen har nämligen fått veta att en känd maffiaboss har flyttat in i Robbersons grannhus och två poliser flyttar in hos familjen för att kunna bevaka gangsterns minsta rörelse. Men de två polisernas uppdrag blir inte lätt – förutom maffiabossen får de ju hela familjen Robberson på halsen… Text-TV s. 690.

Held Hostage

02:10 – 03:50

Held HostageAmerikansk thrillerfilm från 2009.

Hundtricket

01:55 – 03:40

Simon är en singelkille i 20-årsåldern som tillbringar en stor del av sin fritid med att se på romantiska Hollywoodrullar och drömma om Den Stora Kärleken. Micke och Mario är hans bästa kompisar. Micke är en riktig Don Juan som älskar livet som singel, medan Mario har ett fast förhållande. En dag får Micke och Mario nog av Simons eviga sökande efter den rätta och bestämmer sig för att hjälpa honom. Det är då Micke kläcker idén om hundtricket…

Lil’ Pimp

03:40 – 04:50

Lil' PimpLil’ Pimp är baserad på en animerad Internet serie om en 9-årig förortspojke som upptäcker ett nytt och spännande liv i stan efter att ha blivit vän med en hallick vid namn Fruit Juice.

Vuxna människor

02:20 – 04:25

Vuxna människorSvensk komedi från 1999. Frank lever ett respektabelt liv med sin fru Nenne. Deras liv är till synes perfekt förutom att äktenskapet går på tomgång och de bestämmer sig för att gå i terapi. Men det enda det leder till är att Frank börjar fantisera om terapeuten. En kväll när Nenne är borta går Frank på sin kompis Markus galleri för att titta på en utställning. Där träffar han konststuderande Sofia vilket resulterar i att Frank inleder en affär med henne. Tillåten från 7 år.

Dance flick

04:25 – 05:55

Dance FlickAmerikansk komedi från 2009. Megan drömmer om att bli balettdansös. Men drömmarna går i kras när hon tvingas börja på en ny skola i storstan. Där träffar den oskuldsfulla Megan Thomas. Han är street-dansare och Megans raka motsats. Det omaka paret antar en utmaning och ställer upp i en lokal danstävling som hålls varje år. Frågan är om de tillsammans kan uppnå sina drömmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *