Kvällens filmer: Kronjuvelerna, The Three Burials of Melq…

Kronjuvelerna, The Three Burials of Melquiades Estrada, Harry Potter och Fenixorden, Sunshine, Irene Huss: Den krossade tanghästen, It Runs in the Family, The Talented Mr. Ripley, Sherlock Holmes: The Master Blackmailer, Silk

Kronjuvelerna

21:00 – 22:55

KronjuvelernaFragancia anhålls för mordförsök på direktörssonen Richard Persson. Under polisförhöret rullas hela hennes fantastiska och märkliga livshistoria upp. Vi följer henne igenom den fattiga uppväxten, via mötet med den stora kärleken, ishockeystjärnan Pettersson-Jonsson, fram till den ödesdigra natten där historien tar sin början.

The Three Burials of Melquiades Estrada

23:00 – 01:00

The Three Burials of Melquiades EstradaI Texas, nära gränsen till Mexico råkar den nyanlända och arrogante gränspolisen Mike Norton av misstag mörda den illegala arbetaren Melquiades Estrada och begraver honom i öknen. Men under den stekheta ökensolen kan begravda hemligheter komma upp till ytan då man minst anar det.

Harry Potter och Fenixorden

21:30 – 22:00

Harry Potter och FenixordenBrittisk äventyrsfilm från 2007. När Harry Potter börjar sitt femte år på skolan Hogwarts är inget sig likt. De har fått en ny lärare, Professor Dolores Umbridge som Harry genast blir ovän med. Samtidigt drömmer Harry mardrömmar och inge tror på honom när han hävdar att den ondskefulle Voldemort återuppstått.

Sunshine

00:45 – 02:50

SunshineBrittisk science fiction från 2007. Solen håller på att slockna och en rymdexpedition skickas iväg för att försöka förhindra katastrofen. Men på färden drabbas de av flera olyckor och förutsättningarna att lyckas minskar. De upptäcker också lämningar från en tidigare expedition som misslyckats och får en mystisk fripassagerare.

Irene Huss: Den krossade tanghästen

22:00 – 23:55

Bygger på Helene Turstens deckare om kriminalinspektör Irene Huss. Den välbärgade Richard von Knecht faller från en balkong. Det enda ögonvittnet är hans fru som lamslås av skräck. När kriminalinspektör Irene Huss kommer till platsen visar det sig snart att det som såg ut som ett tragiskt självmord i själva verket är ett brutalt mord på en av Göteborgs rikaste män. Och det följs av fler mord.

It Runs in the Family

23:55 – 02:15

It Runs in the FamilyNew York-familjen Gromberg är framgångsrika i allt utom att kommunicera med varandra. Alex är en medelålders advokat som grubblar över livet och bedrar sin fru Rebecca. Hon slits mellan rollerna som psykolog, hustru och mor. Familjens åldrande överhuvud Mitchell har haft en hjärnblödning och väntar på sin egen död. Tonårssonen Asher lever studentliv med sex, droger och rock’n’roll. Hans yngre bror Eli fantiserar om flickorna i skolan. Var och en har fullt upp med sitt. Amerikansk dramafilm från 2003.

The Talented Mr. Ripley

21:00 – 23:05

The Talented Mr. RipleyTom Ripleys största begåvning är att ljuga och immitera andra personer. Så när en förmögen skeppsredare erbjuder honom pengar för att resa till Italien och övertala hans son, den karismatiske Dickie Greenleaf, att återvända hem, tvekar inte Tom.

Sherlock Holmes: The Master Blackmailer

23:00 – 01:05

Sherlock Holmes tar sig an fallet med en konsthandlare som utöver utpressning på Londons välbärgade.

Silk

02:50 – 05:15

SilkKanadensiskt romantiskt drama från 2007. Hervés kärlek till hustrun Hèléne sätts på prov när han blir tvungen att göra flera farliga resor till Japan för att smuggla ägg från silkesmaskar till Frankrike. Hervé behöver pengarna för att kunna ge sin hustru det stora hus och den blomsterträdgård som hon längtar efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *